Lowry asszony és a fia

Bakancslistához adom
Mrs. Lowry & Son
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol történelmi dráma, életrajzi film, 91 perc, 2019

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A brit festő, L.S. Lowry a hatalmaskodó anyjával, Elizabethel élt annak 1939-ben bekövetkezett haláláig. Az ágyhoz kötött, keserűséggel teli asszony már belefáradt abba, hogy lebeszélje a művészi ambícióiról. Lowry albérleti díjak beszedésével tölti napjait, esténként pedig művészeti képzésre jár, és a kora reggeli órákban fest. A kezdeteitől követhetjük figyelemmel pályafutását, amelynek az egyetlen akadálya a kevély anyja. Miatta ragadott ecsetet, hogy létrehozzon bármit, ami boldoggá teszi.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Szereplők

Elizabeth Lowry
L S Lowry
Mr. Stanhope
Mrs. Stanhope

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2020 szept. 22. - 18:00:41 7/10
Nem igazán lehet tudni, hogy Lowry asszony és a fia között valóban így zajlottak-e az események. Az viszont biztos, hogy egy csalódott, nagyravágyó, kevély asszony, nagyjából így viselkedik. Ugyanezt mondanám az anya szoknyája mellé ragadt agglegényekről, akik kizárólag egy nőnek – anyukának – szeretnének tökéletesen megfelelni egész életükben.
Talán nem is véletlen, hogy L. S. Lowry festményein jelentéktelen és jellegtelen pálcikaemberek tömegei téblábolnak, vagy ácsorognak a ködös Albion gyermeki egyszerűséggel megfestett épületei között. (Egészen más kérdés, hogy a legtöbb képnek mégis egyedi, szinte különleges hangulata van.) Maga a film többnyire idegesített. Egyrészt a festőt alakító színész túl idős volt középkorúnak, másrészt az ágyhoz kötött mama stílusa sikerült szörnyen nyomasztóra. Mégis kénytelen leszek hetest adni, mert szeretem az élethű, életszerű filmeket.