Lucy az égben

Bakancslistához adom
Lucy in the Sky
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi dráma, 124 perc, 2019

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Lucy Cola erős, kemény nő, aki valóra váltva álmát, űrhajósként eljutott a világűrbe. A végtelen feketeségben úszva, szemében tükröződik a Föld kék márványa, a félelem és csodálat érzése keveredik benne. A kozmikus magányban egyszerre érzékeli a fenséges hatalmasságot és a relatív jelentéktelenséget. Miután visszatér a Földre, a transzcendens élmény nem hagyja nyugodni Lucyt. Hirtelen túl kicsinek érzi a világot, szürkének a hétköznapokat, unalmasnak a férjét. Az élete lassan kezd szétesni.

Stáblista:

Szereplők

Mark Goodwin
Erin Eccles
Drew Cola

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Piluka jan. 03. 11:45:46 5/10
Nehéz téma, nehezen átvehető mondanivalóval egy nagyon-nagyon kis rétegről, akik a legjobbak és a majdnem legjobbak.
Gondold el, hogy te vagy valamiben a legjobb, de az énképed annyira csak önmagadról szól, hogy más nem is fér bele. Egy idő után a maximális teljesítmény kicsinál mindenkit, s ez a fajta mentális/fizikai terhelés nem tartható fent sokáig utóhatások nélkül, erre a világon csak pár száz ember képes, akik erre tették fel az életüket és sikerült nekik bejutni és bent is maradni, mert megadatott nekik a szükséges keménység, tisztaság. Viszont mi van azokkal, akik megpróbálják, bejutottak, de nem tudják fenntartani hosszú ideig a maximumot?

Ez történt főhősnőnkkel is, amikor a víz alatti váratlan feladaton megbukott, mert annyira a legjobb akart lenni, hogy lexarta a következményeket, csak a cél vezérelte és az, hogy jobb legyen az ideje, mint a versenytársának. Közben ott van a mama halála, az eluralkodó hatalommánia, az érzései, aminek semmi, de semmi keresnivalója nincs egy "élmunkás" agyában. Bepiszkolódtak a gondolatai, s a checklist mantrázásával fókuszban tudott maradni, de nem bírta elviselni, hogy más legyen az első, ne ő. A végén csodálatosan kibontakozik, hogy azért, mert nem éred el az álmaid, nem mehetsz oda megint, ahol már voltál, az nem egyenlő azzal, hogy meg kell halnod. Én biztos voltam benne, hogy ugrik, de tévedtem és ez annyira meglepő volt, hogy egy ekkora traumának kellett történnie ahhoz, hogy kissé helyrekattanjon az agya. Mert hát szegénykém megborult agyilag, nem tudta 3 év után sem feldolgozni, hogy vesztett. Erre utal, hogy egy méhfarm kellős közepén levette a fejvédőjét.
A végén a mosoly arra utal, hogy mindegy, hogy mivel foglalkozol, csak légy boldog. Találd meg a boldogságod, mert erről szól az élet.

4/10
itsme1 2020 dec. 26. - 08:12:59 4/10
Mi volt ennek a filmnek az üzenete? Hogy vigyázzunk, ha az űrből visszatérünk nehogy bekattanjunk?
Jó, majd vigyázok.
8/10
Ildikó Nóra 2020 okt. 16. - 20:32:36 8/10
A film tetszett, Natalie P-nek jól állt ez a szerep és nagyon jól játszott. Jon Hamm játéka is tetszett. Szerintem érthető a sztori.
kávé23 2020 szept. 02. - 21:53:45
sci-fihez semmi köze
1/10
bogesz1967 2020 szept. 02. - 20:39:27 1/10
Konkrétan elaludtam rajta!
10/10
JonathanSeagull 2020 aug. 31. - 09:21:58 10/10
Kiváló film, Natalie Portman zseniális benne. Tudom, vannak akiknek csak a szuperhős Marvel-féle baromságok a filmek, de nekem ezek a filmek kellenek. Natalie Portman a Csillagok Háborújában játszott bugyuta szerepe után itt bebizonyította, hogy igazi, érett, kiváló színésznő. A film elején kiírják, hogy valódi eseményeken alapul a történet, a végén viszont semmilyen kiírás nem utal az eredeti történetre. Na mindegy, rákeresek...
1/10
LanyUs 2020 máj. 08. - 19:30:08 1/10
Megtörtént -> valósághű ábrázolás -> lassú cselekmény -> jól felépített jellemrajz -> elpocsékolt 2 óra...
2/10
dave555 2020 ápr. 13. - 00:59:30 2/10
Meg ne nézze bárki ezt a baromságot! A képek szépek, a zene jó, de maga a cselekmény egy nulla. Fogalmam sincs, hogy ez a sztori mit akar mondani bárkinek és miért kellett erről filmet csinálni. Egy nő visszajön az űrből és begolyózik, ennyi a sztori.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu