Madeleine Collins

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga-svájci thriller, 106 perc, 2021

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Judith kettős életet él, ingázik Svájc és Franciaország között. Az egyik otthonában Abdel és a kislányuk várja, a másikban Melvil két nagyobb, közös fiukkal. Csakhogy hazugságokra, titkokra és oda-vissza utakra nem lehet hosszú távon kockázat nélkül építkezni. Judith csapdahelyzetbe kerül, de ahelyett, hogy behúzná a féket, magasabb sebességbe kapcsol.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2023 máj. 06. - 02:02:51 8/10
Dráma, de egyben afféle karaktertanulmány is a csalásnak és hazudozásnak a legszemélyesebb és legszorosabb kapcsolatokra való hatásáról. Az alapfelállást illetően szokatlan, hogy ezt a hazugságokon és önbecsapáson alapuló kétlaki életet nő éli, miközben a két férfi - akik egyúttal apák, illetve a két család és háztartás fix pontjai - a részbeni elszenvedői a dolognak, hiszen az életben az efféle jelenség fordítva szokott lenni. A fő elszenvedők persze a két fiú és a kislány, közülük is az utóbbi, aki esetében ennek az egésznek igazán súlyos a tétje - főleg, hogy az apja (Abdel) igazából cinkosa a valójában kezelésre szoruló, beteg Judith-nek ebben az ő kényszeresen alakoskodó és hazudozó életvitelében. (Nem, ez nem spoiler).

Az előálló helyzetek és a történések megértéshez szükséges információkat lassan, csepegtetve kapjuk, és olyannyira nem rágják a szánkba ezeket, hogy nagyon kell figyeljünk, hogy mindenre választ kapjunk - ideértve természetesen a sztori szempontjából jó ideig értelmetlennek tűnő nyitójelenetet is.
Erős film kiváló alakításokkal.
4/10
pihes 2023 ápr. 11. - 14:22:41 4/10
Ez meg mi volt, nem kellett volna hozzányúlni! NÉGY/TÍZ