Film

Mary Poppins visszatér

/Mary Poppins Returns/
amerikai családi film, fantasy, musical, 130 perc, 2018 6 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • mb

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.

Bemutató dátuma: 2018. december 20. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Stáblista:

Szereplők

Mary Poppins
Michael Banks
Jane Banks
William Weatherall Wilkins
Mr. Dawes Jr.

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 1/10 január 04. 22:58:50
január 04. 22:58:50
Bűn rossz film! Kártérítés járna a nézőknek.
Gyerekeknek nem lenne szabad megmutatni, olyan mértékben ízlésromboló
Vajon miért kell minden szemetet behozni Amerikából?
1/10
szavazat: 10/10 január 01. 18:47:26
január 01. 18:47:26
Utóbbi idők egyik legjobb mozi élménye volt számomra. Már az első öt percben beszippantott a világa és végig ott is tartott, én úgy éreztem méltó az eredeti filmhez, Emily Blunt maga volt a tökéletes Mary. Gyerekeknek ajánlom és azon felnőtteknek akik mernek gyerekek lenni. Az igazi tényleg felnőttek unni fogják...:)
szavazat: 1/10 2018 dec. 30. - 10:00:39
2018 dec. 30. - 10:00:39
Huhhhh...Mary Poppins visszatér. Ja kénytelen visszatérni, ugyanis védencei, a Banks gyerekekek felnőttként ismét gatyábarázásra szorulnak. Michael Banks háromgyermekes családapaként éppen a kilakoltatás felé sodorja a családját és nálam el is nyerte "minden idők legunszimpatikusabb apafigurája a vásznon" díjat, infantilis és balfék karaktere sem nem vicces sem nem aranyos.
Ez az alaphelyzet és ami ezután következik az olyan ízléstelen giccsparádé, ami Disney musicalhez képest is sok, annyira megviseli az ember összes érzékszervét és idegrendszerét, hogy az enyém fel is adta, pár percre elaludtam (vagy inkább kómába estem). A film abszolút mélypontja Meryl Streep pár perces jelenete, egyszerűen nem hittem a szememnek és azóta sem tértem magamhoz.
szavazat: 10/10 2018 dec. 29. - 17:04:54
2018 dec. 29. - 17:04:54
Szerintem méltó folytatása lett,az "első résznek"!
Megmaradt a film, varázslatos hangulata és őszintén bevallom egy percig sem találtam unalmasnak,
vagy vontatottnak. Nagy merészség volt hozzá nyúlni a történethez,hisz az eredeti egy klasszikus remekmű! Itt valahogy az egész sztori érdekes,és az összes dal fülbemászó.
Az első részben csak két dal van ami kétségkívül jellegzetes,és megmarad mindenkiben. Itt majd idővel kiderül lesz e ilyen,de semmiképp sem mondható rossznak.
Mindent összevetve nekem/künk tetszett,és csak ajánlani tudom mindenkinek.
Tényleg valóban néha,felnőttként elfelejtjük milyen volt gyereknek lenni. ;)
szavazat: 9/10 2018 dec. 29. - 13:03:49
2018 dec. 29. - 13:03:49
Nem tudom, miért húzzák le így ezt a filmet. Keresztlányommal (8 éves) néztük meg, mindkettőnknek jó élmény volt. Szerintem gyerekekkel kiváló időtöltés. Az egyetlen hátránya talán, hogy nagyon hosszú, annyi jelenet van benne, amiből két film is kitelt volna... Viszont mindig jön valami fordulat, kaland, ami végül is fenntartja a figyelmet. A moziból kijőve a keresztlányom megölelte a biztonsági őrt, és ugrálva dúdolgatta a dalokat. :)
szavazat: 1/10 2018 dec. 26. - 17:45:56
2018 dec. 26. - 17:45:56
Ez körülbelül olyan volt, mintha a Várparasztosi falunapon, a helyi művelődési ház amatőr színjátszó társulatának egyik rosszul sikerült premierjére ültem volna be...
szavazat: 1/10 2018 dec. 21. - 19:56:44
2018 dec. 21. - 19:56:44
Csak a szokásos Disney stúdió által újraforgatott gusztustalan módon ünnepi időszakra időzített (ha már idén decemberre nem készült egyetlen Disney féle Star Wars) végtermék. Folytatásként harangozták be azt hogy szinte ugyanazt a klasszikus történetet nézhetjük újra amit évtizedekkel ezelőtt csak feleolyan jó dalokkal, tízszer több giccsel és milliószor kevesebb szeretettel. Ez a film nem nosztalgiának készült hanem hogy ebben az egyébként is költséges időszakban még ez Disney nyáladzás is elszedje a maradék pénzt a családok kasszájából teljesen pofátlan módon.
szavazat: 6/10 2018 dec. 20. - 15:21:51
2018 dec. 20. - 15:21:51
Ma délelőtt megnéztem a Mary Poppins visszatér című filmet. Először is azt kell leszögezni, hogy a film a látványon kívül semmi másban sem érhet a nyomába a Julie Andrews főszereplésével készült első résznek.

Kezdjük a legfontosabbal: Emily Blunt nem rossz, de nem Mary Poppins. Valahogy mindvégig idegen volt a szerepben és kifejezetten nehezen vált megkedvelhetővé az általa játszott dadus.

A történet felettébb infantilis, de végül ez nem olyan nagyon nagy probléma. Ami nagyobb, hogy az egész film túlontúl színpadias. Sokszor olyan érzésem van, mintha egy színházi darabot néznék. Az animációs rész nagyon szép, jól sikerült, de abban is belerondított egy felettébb teátrális előadás (mondjuk akkor legalább "színházban" is voltak). Az úgynevezett nagy nevek semmit sem adnak hozzá a sztorihoz, el vannak pazarolva jelentéktelen, vagy kifejezetten kínos jelenetekben.

A zene gyenge, a dalok javarészt felejthetők, kettő maradt meg a filmből: a "Trip a Little Light Fantastic", valamint a legtöbb érzelmet hordozó jelenethez kapcsolódó: "The Place Where The Lost Things Go".

A szinkron nem sikerült acélosan, nekem zavaró is volt. Nem rossz film ez, de az első nyomába sem érhet. Leginkább kisgyerekeknek ajánlom, vagy olyanoknak, akik az elsőt nem látták. Összességében 10/6.

ui: A jelmezek és a díszletek nagyon szépek.