Másik élet

Bakancslistához adom
Another Life
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai kalandfilmsorozat, drámasorozat, 43 perc, 2019

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Miután egy hatalmas, idegen eredetű tárgy landolt a Földön, Niko Breckinridge csillagközi küldetésre indul, hogy felkutassa a tárgy eredetét, és felvegye a kapcsolatot.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
KVM74 aug. 11. 19:38:35
A szokásos Nerflixes LMBTQ propaganda.
Igazából semmire se jó!
2/10
nick név ápr. 17. 09:27:23 2/10
Bájosak ezek a Netflix-filmek és sorozatok... Nem. Katee Sackhoff-ot az első pillanatokban érdekes volt újra hasonló szerepben látni, de nagyjából ennyi erénye volt az egész sorozatnak. A történet sem jó, de a megvalósítása elképesztően pocsék. Műfeszültség, műdilemma, műdráma és persze egy vödör progresszió. Egy szokásos új emberek-jó emberek, jobb világ épül(t) maszlag. Az az igazán bájos, hogy egy virtuálisan hangos, de partikuláris amerikai trendet, illetve narratívát úgy adnak tovább globálisan, mintha a világ legtermészetesebb, mindenhol jelenlévő dolga volna. Ez a politikai-jóemberkedő narratíva silányítja az alkotásokat, minden apró kötelező elemével együtt, még ha egy fantáziavilágon belül is, de elvileg a valóságot hivatott visszaadni, viszont nem csinál mást, csak azon kívül helyezkedik el és a saját szájíze szerint próbálja mímelni azt. És az egész erőltetetté, hamissá válik.
1/10
forgonati febr. 08. 11:41:21 1/10
lkezdtem nézni, az első pár rész OK volt. Nem az az Orville-féle minden vicces, minden happy bohóckodás, hanem kissé darkosabb sztorinak indult... Aztán rettentő durván elment szánalmas LMBTQ erőltetésbe. A 7. résznél már kb. mindegyik férfi smárolt, szexelt az összes többi pasival, plusz természetesen nyomatni kell a transz vonalat is, nehogymár az is kimaradjon. Az évad végére a rosszullét kerülgetett. Nem tudom miért kell ezt egy sci-fi sorozatba. Jól indult, kiábrándító hulladék lett a végére.
1/10
Badbucimuci jan. 29. 23:33:43 1/10
Ez egy rakás sz...! Történet elmenne de nagyon lassú vontatott. Színészekből összeszedték a férfiasra gyúrt mimikára képtelen kapitánynak való ndk úszónőt. A dagadt lúzer fiút, a modern rövidhajú kockáshasú boxos fekacsajt, a tranzfesztita orvost mert annak okosnak kell tűnni... És stb zs kategóriás szemetet. Egy barátok közt nagyobb sci-fi és dráma mint ez a szemét. Netflix szégyene! Full lmbtq erőltetés.
10/10
ThomasJr1999 2021 okt. 16. - 05:13:49 10/10
Imádtam! Egyszerűen lenyűgözött a sztori, és a látvány. Kate Sackhoff-hoz teljese mértékben illik Niko karaktere. A második évadot tegnap hajnalban meg is néztem (azaz pár órával azután hogy felkerült). Én maximum értékelést adtam, viszont egy két alapvető asztrofizikai baki nekem feltűnt. Nem vagyok asztrofizikus, de jártas vagyok a témában és a masodik évad első részében volt egy jelenet, mikor is a meteorit becsapósik, lyukat ütve ezzel a Megváltón, és akit agyon nyomott (NEM SPOILEREZEK! :D) egyszerűen csak meghalt. Hogy ebben mi zavaró? Nos az, hogy a földön van egy állandó légnyomás, mely kívül belül nyom bennünket. Viszont egy légüres térben fel kellett volna puffadnia, hiszen a belső légnyomás nem ütközött volna ellenállásba, a levegő teljes hiányában, a folyadékokról nem is beszélve. A másik dolog ami engem még picit zavart, az a mesterséges gravitáció a megváltóban. Mesterséges gravitáció úgy hozható létre, hogy egy test elkezd forogni, ezáltal létre jön egy taszítóerő a tömegközéppontból a szélek felé. Viszont a megváltó formája nem ilyen volt, hanem belül egy egyfajta labirintusnak momdanám. Így pedig ezt nem értettem. De összegezve ezek eltörpülnek. Abszolút ajánlom. Még kitérve az LMBTQ-ra megjegyzem, hogy én nem gondolom propagandának, hiszen manapság már ilyen világot élünk, ugyanakkor eléggé megosztó téma, ezért is én személy szerint az ilyen jeleneteket kihagynám a filmekből, és az értékelés egyből javulna. Számomra egyébként semleges az LMBTQ, és egyszerűen csak el ignorálom. Engem különösebben nem zavart, szimplán csak nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Ugyanakkor globálisan gondolkodva van akinek ez kifejezetten zavaró. A történet kimenetelére viszont nincs akkora befolyása az LMBTQ jelenlétének, hogy azt meghatározónak lehessen mondani, így aztán szerintem nem zavaró.

A sztori nagyon jóra sikeredett, és ez kivívta a maximumot nálam. Csak ajánlom. Jókat pedig azért nem mondtam mert azzal spoilereznék. Jó szórakozást mindenkinek!:D
1/10
Andriska07 2021 aug. 17. - 23:19:10 1/10
LMBTQ propaganfa, hányinger. Végignéztem. Kár volt.
1/10
Guatrau 2021 febr. 05. - 00:56:48 1/10 Előzmény kulmika
A néni hasonló megjelenésű vadászpilóta volt a BSG-ben (Csillagközi Romboló). Azt gondolhatták, hogy majd "Starbuck" miatt a régi BSG rajongókat a képernyő elé csalogathatják vele. Bár megtartani biztosan nem tudták őket, ahogy engem sem, mert a BSG egy rohadt jó sorozat volt, ez viszont egy hulladék.
kulmika 2021 jan. 15. - 11:42:12
Amúgy a nénin miért nincs soha ruha? Vajon ő kérte, hogy legyen látszatja a gyurásnak? Ha már a mimikája olyan borzalmas
kareshu@citromail.hu 2020 okt. 05. - 22:39:21
Az első rész feléig bírtam. Aztán a tini űrmérnököktől kezdtem kiborulni. A flegmán hisztis locsogásuktól érzed, hogy ez a casting sehova se vezet. Amikor pedig a Netflixben kötelező meleg elem (a lányosan kisminkelt srác) is bejött, akkor nyomtam egy kövér stopot. Értékelés: 2/10 pont, a némi látványvilágért mégse legyen nulla. Ne nézd, mert felidegesít. Helyette jó az Away!
1/10
Somi79 2020 szept. 07. - 23:12:21 1/10
Ez a Sci-FI műfaj megcsúfolása!
Értékelhetetlen minden szempontból.
4/10
József Karsai 2020 júl. 29. - 22:15:13 4/10
Az alap ötlet jó / erős közepes. A színészi játék kb semmilyen, mintha 5 éves lennének a színészek. Erőltetett szexuális szabadság, ismétlődő elemek...
Elég gáz sorozat
9/10
Alysonnemaparker 2020 máj. 05. - 21:50:30 9/10
Természetesen meg kellett néznem, hisz sci-fi rajongó vagyok.
...és pont a "Port"-os negatív kommentek miatt is meg akartam nézni. :D
Nem akartam elhinni, hogy a Netflix ennyire xart csinálna, mint ahogy véleményezték...
S valóban, nem is!
Én szeretném ajánlani a sorozatot! Előző kommentekből kiderül, hogy igen nehéz a téma, és sokan nem értik... :( Aki szerette a Solaris és az Annihilation alapvetéseit, itt megkapja nagyon töményen, zanzásítva. Akit érdekelnek a pszichológiai témájú filmek, itt megnézhet egy űrben zajló sztorit, legfőképpen a csoportdinamika elképzelt, bonyolult működéséről - jövőbeli látvánnyal.
Én kellemesen csalódtam!
(Az valóban igaz, hogy sokszor nagyot ugranak a sztoriban, és akár vissza is kell "tekerni", hogy "Mi van??" :D Meg bevallom, léptettem is a hosszú lelkizős részeken, amiket már úgyis elmondtak többször... :P
De sztem megbocsájtható, s ettől függetlenül nagy erkölcsi dilemmákat feszeget ez a sorozat is
mind a mára, mind a jövőre vonatkozóan!)
5/10
doktormacko1 2020 ápr. 27. - 17:22:53 5/10
5 /10 Egyértelműen csalódás számomra.
3/10
trafoka 2020 ápr. 08. - 22:19:12 3/10
Ez egy marhaság... A történet még elfogadható lenne, de a megvalósítás katasztrofális. Megpróbál okos lenni, de akkora marhaságok vannak benne hogy képtelenség komolyan venni. Az intellektusodra nem fog hatni, de ez még mindig védhető lenne azzal hogy érdekes karakterek, jó dialógusok és jellemfejlődés lenne benne, azaz egy űrben játszódó karakterdráma lenne. Ehhez viszont borzasztóan bárgyú, az érdekes karakterek inkább skizofrénnek tűnnek, jó dialógusok pedig nem is voltak. Lehetne akkor egy szociológiai dráma, a környezet adott hozzá - egy űrhajón összezsúfolt legénység aminek a tagjai nem ismerik egymást, erre lehetne alapozni. E helyett erőltetett hülyeségeket kapunk amik sem felvezetve sem kibontva nincsenek rendesen, így ezen a téren sem állja meg a helyét. Folytathatnám, de minek... 3/10, amiből 1 pont Starbuck miatt jár, na nem mintha Katee Sackhoff vagy az ő karaktere olyan szuper lenne, inkább csak nosztalgiából.
5/10
Lidercek 2020 febr. 26. - 19:35:10 5/10
röviden LOL goauldok, a teknő mivel repkednek gagyi , a történet sokat-futott ,de izgis más szereplőkkel
5/10
jozsi86 2019 dec. 05. - 18:20:12 5/10
Sok a felesleges sallang, drámázás, enyelgés, ami lelassítja a cselekményt. Ez az évad belefért volna 4-5 epizódba.
10/10
Timi Forrai 2019 nov. 02. - 19:27:37 10/10
Nagyszerűen adagolta az űropera, az akció, a kaland és a romantikus elemeket! Végig fenntartotta az izgalmat. Imádtam! Nagyon várom a 2. évadot! :D