Megint a magyarok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 60 perc, 2018

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

1968. augusztus 21-én moszkvai idő szerint 00:00 órakor a Varsói Szerződés csapatai megszállták Csehszlovákiát. Magyarország egy kibővített hadosztállyal vett részt a hadműveletben, a résztvevő magyar katonákat arra a magyarok lakta területre vezényelték, amely már 1938-ban is _ akkor a visszacsatolás szándékával _ magyarok által megszállt terület volt. Sokan felvidéki magyarok hitték ezúttal is, hogy "talán most visszakerülnek", és reménykedtek a magyar csapatok maradásában. Azonban a többség jól látta: itt szó sincs a határok módosításáról, pusztán a demokrácia felé forduló, Dubcek nevével fémjelzett "emberarcú szocializmus" kísérletének, a "prágai tavasznak" porba tiprása történik. A MAGYAR MÉDIA MECENATÚRA TÁMOGATÁSÁVAL

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
LajtaJ 2021 jan. 20. - 23:51:40 9/10
Ha Kádárba szorult volna csak egy cseppnyi magyar vér is, akkor legalább felvethette volna Brezsnyevnél, hogy a magyar részvételért cserébe legalább az 1938-as (I. Bécsi Döntés) határok álljanak helyre.

De Kun Miklós történésztől tudjuk, hogy Kádár már 1964-ben sem merte elfogadni Hruscsovtól a Kárpátalja népszavazás útján történő magyar felszabadítását sem.