Film

Mélytengeri pokol

/Deepwater Horizon/
magyarul beszélő, amerikai katasztrófa film, 108 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny

Értékelés:

118 szavazatból
Szerinted?

  Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O'Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve.
  Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot.

  Bemutató dátuma: 2016. szeptember 29. (Forgalmazó: Freeman Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb vizuális effektusok jelölés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb hangvágás jelölés

  Vélemény:


  január 4. 21:23
  Dokumentum filmnek hiteltelen, katasztrófafilmnek unalmas.
  A színészi teljesítmény csapnivaló ( talán Malkovich a kivétel, de ő is alulmúlja önmagát). A dialógusok sokszor a nevetségesség határát súroljak. Ennek oka, hogy megpróbálják szájba rágni a katasztrófa okának megértéséhez szükséges ismereteket - de ez nem működik. ( Annak, aki szerint előtte utána kell olvasnia témának: én egy filmre nem úgy ülök be, hogy előtte lediplomázok a témából. Ha egy film meg tudja értetni az okokat is, akkor azt a filmet érdemes megcsinálni. Ha nem, akkor nem kell belőle játékfilmet csinálni.)
  5/10

  2017. május 9. 07:25
  utolso 3 az mind ondok :D

  2017. május 9. 05:47
  Eddig feldolgozatlan téma, s elég szépen, logikusan, látványosan sikerült. Nálam 8 - 10.
  Érdemes a film betűzött legvégét is kivárni - ahol megirja, hány évet kaptak a felelősök....

  Összes hozzászólás