Menetrend

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar fekete komédia, kisjátékfilm, 17 perc, 2019

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A Menetrend egy profán fekete komédia. Bár a magyar nyelvben gyakran használjuk a kifejezést, hogy „fél karomat odaadnám érte”, szerencsére ritkán fordul elő, hogy ezt a heveny felindulásból elhangzott ígéretünket be is kellene tartanunk. Nem így filmünk főszereplői. Fater, fia, és menye úgy érzik, az élet jóval többet kell, hogy tartogasson, mint hogy dolgozunk, eszünk, alszunk. Nézik a tévét, és ott feltárul előttük egy világ, ami hiába van annyira közel a reklámokban, sosem érhetik el. Ezért amikor Fater stroke-ot kap, a vissza nem térő lehetőséget látják a betegségben. Ha a vonat lecsapja az öreg rossz kezét, lábát, a biztosító fizet, és minden megoldódik.

Hogy juthat erre a pontra egy család? Mi megy végbe a fejekben? Teljesen elment az eszük, vagy éppen hogy ők gondolkodnak logikusan, amikor érzelmektől mentesen kicipelik Fatert a sínre? Egyáltalán véghez lehet vinni egy ilyen eszeveszett akciót érzelmektől mentesen?
Forgalmazó: Budapest Film Produkciós Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
pasztoi_istvan 2021 máj. 13. - 04:14:25 10/10
Ez 10-ből 10.
Xxy92 2020 jún. 06. - 01:34:53
Június 7. - Vasárnap
03:35 Mozi+

Ez a film megtörtént esetet dolgoz fel, ha minden igaz. Készült róla riport is a Házon kívül-ben jópár éve. Szívesen megnézném, kár, hogy embertelen időpontban játsszák...