Mennyei csodák

Bakancslistához adom
Miracles from Heaven
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 109 perc, 2016

Értékelés:

137 szavazatból
Szerinted?

A Beam család hihetetlen, ám igaz története. Amikor Christy megtudja hogy tízéves lánya, Anna egy ritka, gyógyithatatlan betegségben szenved, elhatározza, hogy megtalálja a gyógyulásának a módját, bármibe kerüljön is. Később Anna egy szörnyű balesetet szenved, amit nemcsak hogy túlélt, de hihetetlen és megmagyarázhatatlan csodában lesz része. A baleset ugyanis drámai változást hoz a kislány állapotában, lehetővé téve, hogy elinduljon a gyógyulás felé, és a család újra boldogan éljen.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Dolphus Lundgrennus jún. 28. 18:41:05
A filmet még nem láttam - ma megpróbálom megnézni -, viszont örömmel olvasom az itt folyó beszélgetést az égben lebegő öreg bácsiról vagy transzcendensről, illetve a hozzá fűződő viszonyról, ami végre túlnyomórészt érdekes és nívós, s ritka módon anyázásmentes. Én egyébként még nem "döntöttem" teljesen az ügyben, de drukkolok Istennek, hogy legyen...mert ha nem lenne, ki kellene találni...de ugye ez a része a dolognak már biztos sikeresen megtörtént:)
10/10
surildi jan. 14. 18:45:32 10/10
Meghatott ez a film főleg hogy igaz történet.
napraforgó 2022 nov. 06. - 05:53:12 Előzmény equinox13
Tetszett, amit irtál. Én is hiszem, hogy igy van.
DUNAWÖLD 2022 nov. 06. - 03:55:06 Előzmény equinox13
Csak most olvastam, amit írt, miután függetlenül attól leírtam ugyanazt, a megerősítésről.
DUNAWÖLD 2022 nov. 06. - 03:44:07
Sokunk tudna mesélni az életéről, amiben valamit Isten kezének köszönhet. Nevezhetjük csodának is.
10/10
emzeperix007 2022 okt. 03. - 16:58:59 10/10
Szép film. A legmegragadóbb az benne, hogy igaz történet alapján készült. Szóval ez nem csak egy cuki kis fantáziasztori, hanem ez bizony "real life". Akik hisznek Istenben, azok valószínűleg szeretni fogják ezt a filmet is. Akik nem hisznek, azokat meg úgyis irritálja minden, amiben megemlítik Istent, úgyhogy nekik valószínűleg ez a vonal nem fog tetszeni benne.
1/10
kékibéla 2021 dec. 27. - 11:51:10 1/10
Valláskárosult propaganda, valós történet alapján. 🤮🤮
holde 2021 nov. 30. - 08:06:01 Előzmény MorningGlory
Igen, közben rájöttem, de nem sikerült visszatalálnom ide, hogy megírjam, tévedtem. :-) Köszönöm!
MorningGlory 2021 nov. 29. - 22:00:21 Előzmény holde
Amiről írsz, az az Igazából mennyország c.filmben-könyvben van, amikor az anyukájának meséli, hogy a mennyben találkozott a meg nem született nővérével. Nem arra gondolsz? Az is egy nagyon jó könyv - inkább a könyv szerintem, mint a film.
biffco 2021 nov. 27. - 19:57:46 Előzmény Kuttyánszki
akkor nézd meg lorenzo olaja c. filmet:) nick nolte a föszereplö, na az odavág amikor a gyerek rosszul lesz és nem tudják mi baja, és a családapa nick noltenak kell rájönnie, az orvosok helyett, kitanulja a biologiát lényegében:)
9/10
Minácska 2021 okt. 31. - 22:56:24 9/10
Szép film.
9/10
yaka 2021 aug. 23. - 17:44:15 9/10
Szép volt! 9/10
Kuttyánszki 2021 júl. 18. - 13:31:32
Nagyon nehéz film. Csak erős idegzetűeknek, nekik is zsebkendővel....
offtopic
Xxy92 2021 máj. 03. - 20:19:54
2021. május 03. (hétfő)
23:25
SuperTV2

A 109 perces film 155 perces műsoridővel fut, miközben a Filmmánián ugyanebben az idősávban a 108 perces film 130 perces műsoridővel fut. Tehát a végtelen kormányzati forrásokkal rendelkező TV2-csoport közel fél órával több reklámmal tűzdeli tele a filmjeit, elkedvetlenítve ezáltal a szemfüles nézőt csatornáiktól. Szívesen megnézném ezt a filmet ma este, de nem fogom.
Sternanis1 2021 márc. 15. - 15:43:54 Előzmény equinox13
Köszönöm a véleményét.
9/10
equinox13 2020 nov. 11. - 12:07:44 9/10
Ez az a tipikus film, amelyben a mondanivaló kb. ezerszer lényegesebb, mint annak a vásznon történő megjelenítése - még ha ez is tipikus hollywood-i kreálmány. (Ellentétben a 99%-ban számítógépes utómunkákra épülő, ám nulla érdemi mondanivalót felmutató "misztikus" látványfilmekkel.)

Hinni Istenben a leges legmélyebb belsőnkből fakad. Senkit sem lehet "kívülről" meggyőzni, hogy higgyen, vagy tagadja meg hitét, sem racionális érvekkel, sem rábeszéléssel, sem egyéb módon (pl. a templomban). Mindenki az élete során (már fogantatásától) kapott, megszerzett tudás, tapasztalások és élmények alapján saját maga alakítja ki világlátását, amin később csak nagyon-nagyon ritkán, abnormális, "sokkszerű" élmények változtathatnak (már ha változtatnak) - amire a film is utal. De pl. egy háború is komoly mozgásokat képes előidézni, mindkét irányban...

A fentiek függetlenek a világ működésének az egyén általi ismeretétől, illetve annak mélységétől, a kvarkoktól, kvantum-fizikától és a gravitációs hullámoktól. A "rém egyszerű emberek" és a Nobel-díjasok között is egyformán vannak hívők és ateisták. Nincs kapcsolat e kettő között.

Tehát nem érdemes győzködnünk egymást. Nem hiszem, hogy bármelyik ateista is a film (vagy más hasonló mondanivalójú alkotások) hatására válna hívővé, illetve a film ateista kritikája miatt hagyná el a hitét. Ez a történet csak egy - ráadásul nem elképzelt, hanem ténylegesen megtörtént - tapasztalást mutat meg, és a nézőre bízza, hogy mit kezd vele.

Formai jegyeit, dramaturgiáját, megjelenítéseit, egyesek által "túl nyálasnak" tartott jeleneteit, a rendezői elképzelések megvalósítását lehet vitatni - ez (is) egyéni megítélés kérdése -, de az csak a felszín karcolgatása (sem...).

Végül: magam is több-diplomás, műszaki-természettudományos érdeklődésű és hivatású ember vagyok (aki kenyere javát már megette), kis gyerekkorom óta mély csillagászati érdeklődéssel, elfogadva pl. az ősrobbanásra utaló fizikai bizonyítékokat; "mégis" hiszek a teremtő létében (ahol Ádám és Éva csupán jelképek a Bibliában), és voltak olyan személyes tapasztalásaim életem során, amik ebben a hitemben inkább csak megerősítettek.

A fentieket sem mások meggyőzése miatt írtam le, hanem csak úgy...

9/10 (mert szerintem is helyenként túl szájbarágós, de ez minden hibája.)
durumdara 2020 júl. 18. - 17:34:32
Ha nem lett volna ennyire túlzóan színes, csillogó és kreáltan erőltetett, továbbá kihagyták volna a vallásos oktatófilm jelleget, talán jobban tetszett volna.

A végén a templomi "vádjelenet" kifejezetten irritáló volt.Maga a háttértörténet megható, de ha kevésbé megkomponált filmet keresünk, akkor talán a "Fény felé" az, amit javasolnék. Ez persze magán viseli régi jelleget, de a sztori jóval kevésbé szirup.
holde 2020 júl. 18. - 16:55:07 Előzmény Zsolezs
Sajnos megvágták a filmet, a neten néztem meg először. Kihagyták azt a rész, amikor a Mennyben találkozott a meg nem született testvérével, amiről nem tudott. Mert anyukája nem mesélte el neki. A konyhában mesélte el anyjának, aki megkérdezte, hogy honnan tudod.....stb.
7/10
offtopic
sexykex 2020 júl. 14. - 19:26:47 7/10 Előzmény Andrew46
Mariska néni Máriapócsról és Legendás Lóránt Hubble-díjas professzor Lórántfalváról, nem ugyanabban az Istenben hisz. Illetve lehet, hogy ugyanabban, mert ilyen végtelen adottságokkal rendelkező lényből egy is bőven sok, de mégis másképp képzelik el.
Mariska néni istene hallja, megérti, és tőle telhetően támogatja Mariska néni imáit. Már rég eljuttatta a néne Paradicsomi Helyfoglalási Engedélyét Szent Péterhez, hiszen igaz hívekre még Istennek is szüksége van.
Mariska néninek persze fogalma sincs a kvarkokról, leptonokról, neutrínokról és bozonokról. Ezért még azt sem tudja, hogy a legkisebb elemi részecske 0,0000000000000000001 méteres mindössze. (Így vélték 2014-ben, de lehet, hogy azóta sikerült még tovább bontani ezt az „elemi” részecskét.)

A professzor persze azt is tudja, hogy több százmilliárd csillag van saját galaxisunkban, és többségük körül legalább egy bolygó kering. A tejút központját a Nap 200 millió év alatt kerüli meg. És azt is, hogy asztronómusok nemzetközi csoportja 2017-ben arra a megállapításra jutott, hogy az univerzumban legalább 2 billió galaxis található, tízszer annyi, mint korábban gondolták.
A mi legendás barátunk viszont még nem döntötte el, hogy a táguló kozmoszban higgyen, vagy abban, hogy a benne létező objektumok mérete csökken. Sajnos mindkettőre van gyönyörű magyarázat. A Higgs-bozon, a SUSY, a húrelmélet, a sötét anyag és sötét energia, a Kvark-gluon plazma megzavarta egy picit. Miközben az ősrobbanástól eljutott a Planck-időig, bizonytalanná vált, hogy állandónak tekinthető a fénysebesség, vagy nem?

Legendás Lóránt hatalmas tudású ember volt, de mégsem volt egy Einstein, ezért meghallgatta mások kutatási eredményeit is: „Újabb csillagászati megfigyelések szerint az univerzum gyorsulva tágul. Ha viszont a változó fénysebesség modelljét fogadjuk el, akkor tágulás helyett arról beszélhetünk, hogy jelenleg még az objektumok zsugorodásának felgyorsuló szakaszában vagyunk. A fordulópont bekövetkezésére akár még 100 milliárd évet is várni kell.”
Ráadásul a professzor icipicit egyetértett Descartes-tal, aki szerint: „A végtelen természetéből fakad […], hogy én, aki véges vagyok, nem tudom [azt] megérteni”. Ezért leterítette az imaszőnyegét, Mekka felé fordult és azt mondta: Édes istenem, engedd, hogy jobban megismerhessem a Te végtelen játékodat!

Én viszont az egyiket túlhaladott mesének, míg a másikat felesleges nyavalygásnak tartom. Isten, ha van, és miért ne lehetne nem ebben a ligában játszik. Végtelen sok gondja között az emberiségé is teljesen jelentéktelen – mondhatnánk végtelenül apró – az egyéné pedig a valódi elemi részecskénél is végtelenül kisebb. Ugyan miért törődne ő velünk és ugyan miért törődnénk mi vele?
Andrew46 2020 júl. 14. - 10:09:45 Előzmény sexykex
Nem szeretnélek megtéríteni, de az "igazi meglepetéseden" gondolkozz el egy kicsit. Szinte törvényszerű, hogy minél mélyebbre kutat valaki a világmindenség megértésében, annál inkább rájön, hogy milyen kevés a tudása. Nem kell Istennek (Allahnak) nevezni, de addig, amíg vannak a világegyetemben megfejthetetlen tűnő dolgok, addig csak kell valami magyarázat, hogy így működik minden "magától". Nekem a tudatlanság bizonyítéka, ha valaki annyira el van szállva a tudomány nagyszerűségétől, hogy tagadja Isten létezését. Hozzáteszem sokkal egyszerűbb tagadni, mint elgondolkodni a létezésén.
Összes hozzászólás