Mi

Bakancslistához adom
Us
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 120 perc, 2019

Értékelés:

131 szavazatból
Szerinted?

Az erőteljes és átütő ötleteiről ismert, Oscar-díjas filmes, Jordan Peele, a Tűnj el! című kasszasiker alkotója egy újabb eredeti és provokatív thrillerrel lepi meg a közönséget. A saját, Monkeypaw Productions cége égisze alatt készült filmjének további producerei Sean McKittrick, Jason Blum és Ian Cooper. A filmet Peele írta és rendezte.
Bemutató dátuma: 2019. március 21. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Rayne Thomas / Eartha
Mrs. Tyler
Adelaide Wilson
Gabe Wilson
Russel Thomas / Weyland
Mr. Tyler

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
szimbol nov. 29. 03:30:00 8/10
Gyerekek mi a bonyolult ebben a filmben? Nyilván nem vasalás közben kell nézni. Szépen egyértelműen elmagyarázzák benne, hogy mi a helyzet. Kivételesen jól adta meg a port is a besorolását. Az eleje thriller, közepe horror, vége thriller.

Bár az alaptörténet erőltetett, értelmetlen és teljesen irreális, de a film mondanivalójához szükséges. Legyártották az emberek mását, hogy irányíthassák őket... Pfű... oké. Aztán nem jött össze a kísérlet és otthagyták őket az usa alatt húzódó régi metró járatokban, meg régi bányákban. Mindenkinek volt egy kezeslába overallja és családonként egy ollója :) Hogy mit ettek, hogyan volt megoldva a szennyvíz elvezetés, a fürdés, a világítás, stb. nem tudjuk. De a lényeg, hogy amolyan tanulatlan, lélektelen lényekké korcsosultak ott lent a normális társadalmi érintkezések hiánya miatt. Nos a film üzenete számomra az, hogy a felszínen a normális környezetbe került klón elkezdett emberivé válni. A felszín alatt az "igazi" kislány lelke pedig ugyanúgy lepusztult mint a többieké. Tehát ami "emberivé" teszi az embert, az nem más, mint a körülötte lévő többi ember. Milyen lehet az ember valójában? Csak az ösztönei által és a társadalmi konvenciók nélkül? Viszont ha belegondoltok, a film közben már kitalálható volt, hogy csere történt, hiszen a furcsa, nyomi anyukamásolat úgy ahogy, de tudott emberi nyelven beszélni. Erre semelyik másik klón nem volt képes. Nyilván nem felejtette el gyerekkora óta, hogyan kell kommunikálni.


2/10
Marton12 febr. 21. 16:11:06 2/10
Az elején még tetszett, de aztán megváltozott a véleményem. Unalmas, bonyolult és hosszú. Kb. ennyi amit érdemes róla elmondani. Nem ajánlom senkinek, mert időpazarlás és még nem is hátborzongató ez a film.
2/10
Ivy00 jan. 03. 00:42:02 2/10 Előzmény Wolfi81
Ugye ezt csak viccnek szántad?
2/10
Ivy00 jan. 03. 00:39:19 2/10
Sokkal többet, jobbat vártam ettől a filmtől. Ehhez képest helyenként unalmas, máshol blőd. Az egész sztori erőltetett, értelmetlen, viszont cserébe cseppet sem félelmetes, a csattanót pedig még gyengébbek is kitalálhatták előre az első tíz percen belül.
Aki még nem látta, az jól járt, megspórolt némi időt az életéből, de ha mégis rászánná magát valaki, akkor ne olvasson tovább, mert spoiler következik.
Ha legalább épkézláb magyarázatot adtak volna a hasonmások létezésére, mert az a két test egy lélek duma nagyon gyenge - így nincs is értelme, hogy miért mozognak úgy a hasonmások, mint a fenti alteregóik. Arra meg végképp nem magyarázat, hogy az ugyanolyan ruháikat vajon honnan vették? Ha már itt tartunk, akkor az egyforma piros kezeslábasukat honnan? Ruhagyáruk volt? Biztos onnan volt a sok olló is, hogy jutott mindenkinek.... Azon a pár folyosón rohadtul nem fért volna el annyi ember, hogy ott éljenek évtizedekig akár. Hol tenyésztették a nyulakat, ha már az volt az egyetlen élelemforrásuk, ráadásul nyersen? Az a pár ketrec nem elég. Skorbut, angolkór (napfényhiány) ilyesmi nem játszott, ugye? Senki nem halt meg a hasonmások közül idő előtt? Soha egy járvány nem volt ott bezárva a föld alatt? S ezek csak a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb problémák, amibe a forgatókönyvíró és a többi filmkészítő bele se gondolt egy pillanatra se, vagy ami rosszabb: letojták, hülyének nézték a nézőket.
Társadalomkritikát belemagyarázni viszont igen szép teljesítmény - mert olvastam ilyen értékelést a filmről. Persze, van sejtésem, hogy miért kellett mindenképp dicsérni azt, ami egy kalap...
Két pont, de csak mert nagyon jó szívem van.
5/10
sexykex 2020 nov. 01. - 07:37:14 5/10
Emlékeztek? Van az a mopszos Voltaren reklám, amiben a blöki nem akar sportolni. Nos, én nem akarok filmes rejtvényeket. Szerintem nem buli, hogy nézek egy filmet, amit nem értek. Szép is, jó is, de nincs semmi értelme, vagy túl sokféleképpen értelmezhető. Nem jó az, ha egy bédekkert is meg kell venni a mozijegy mellé.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy színész humorista, aki tévedésből Oscar-díjat kapott. Azóta azt hiszi, hogy neki sejtelmesnek, titokzatosnak és társadalomkritikusnak kell lenni. Én ezt nem hiszem, és különben sem akarok sportolni. (3)
Ha csak azt nézném, ahogy áll a család a behajtón… Vagy, csak Lupita Nyong'ot, hogy mennyire szép ebben a filmben és mennyire más pirosban, akkor… (7) De, nekem mindenre figyelnem kell.
4/10
tompili 2020 júl. 04. - 18:43:49 4/10
Értelmetlen szrság. Mindent összevetve sajnálom, hogy megnéztem.
4/10
ZsyfKo 2020 jún. 30. - 12:48:50 4/10
Nem lett volna rossz, de nem nagy szám a film.

Amit nem értettem hogy a klón csaj azt magyarázza, hogy ő ott nő fel lent de más minta többiek, aztán a végén még is azt mutatják hogy helyet cserélt a normális csajjal amikor elkeveredett a vidámparkban, ott csak néztem hogy akkor most mi van? mert ha a klón csaj nőtt fel kint akkor még is min lepődött meg hogy megjelentek a másolatok? Hülyeség az egész.


1/10
tesz-vesz 2020 márc. 22. - 21:48:09 1/10 Előzmény maxi613
"Nagyon sok mondanivalója van csak hát ezeket fel kell fogni, érteni kell."

mondasz akkor 2-3 mondanivalót?
1/10
tesz-vesz 2020 márc. 22. - 21:44:39 1/10 Előzmény Wolfi81
ugye az nem zavar hogy a film elején az amerikai éhezés elleni reklám szimbóluma volt ez a kézfogásos dolog. amit nem sikerül egész amerikán át megcsinálni az agyhalott klónoknak, hanem csak a városban, mivel nem egész amerika lakosságát (édes istenem) klónozták le, hanem csak a városét.
tehát NAGYON NEM a trump féle kerítést szimbolizálja, az ország közepén...
1/10
tesz-vesz 2020 márc. 22. - 21:38:49 1/10
szóval ha komolyan venné magát a film akkor nem kezdenének el azon poénkodni, hogy elviszik a szomszédok kocsiját, miközben a szomszédok ott vannak lemészárolva.
1/10
offtopic
tesz-vesz 2020 márc. 22. - 21:37:10 1/10 Előzmény homeboy
az olló járt az egyenruhához. amúgy nem tudom miért kell ilyen sok olló
1/10
offtopic
tesz-vesz 2020 márc. 22. - 21:27:09 1/10 Előzmény ktnzltn
mi volt ez amire csak másnap jöttél rá?
1/10
tesz-vesz 2020 márc. 22. - 21:25:13 1/10
a Tűnj el az nagyon tetszett, de ez a Mi c. borzalmasan gagyi, a ráerőltett ostoba csavarral a végén, amivel ellent is mond saját magának a film. feleslegesen vesz el két órát az ember életéből, nem sikerül megtölteni tartalommal.

értem én hogy a player.hu túltanult, sznob, posztkomcsi szerzője (Hauschel Tamás) ezerféle dolgot látott benne, ami miatt "tűpontos"társadalomkritkának gondolja, csak sajnos ebből egyet se sorolt fel, mert ez a ....


.... gazdag jólélő - szegény rosszulélő ellentét nagyon sántít, amikor ezek a klónok eléggé debilek (és még vallásosak is, istenre hivatkoznak). nincs bennük túl sok könyörület, nehogy már megsajnáljuk őket, amiért olyan ostobák, hogy nyersen eszik a nyulat. mert a tüzet ismerik. valószínű igen, hogy a létrehozóik csak úgy otthagyják őket, senki nem tud róluk, mert az usában sok az elhagyatott alagút, ahogy a film elején ki is írják. teljesen hihetetlen, ostoba ötlet már ez.

a kötelező csavar benne meg egyenesen gyomorfogató, hiteltelen a film, még saját magát se veszi komolyan, a klónok nem olyan okosak mint az ember, mégis a kiscsaj ember, és a klónok között se lesz túlságosan okos. a klóncsaj meg emberek között maga is ember lesz. ugyanolyan értelmi és érzelmi szinten. csodás. és miért mérgesek a klónok az emberre? kijöhettek volna a pincelaborból amúgyis, és munkát vállalhattak volna. nagyon sokat kellett mutatni a hülye táncukat, hogy kitöltség a film műsoridejét. amúgy teljesen felesleges azt is beleerüőltetni, hogy a klónok eljátszák a vidámparki dolgokat, vagy van ennek bármi értelme?pocsék film.
1/10
tesz-vesz 2020 márc. 22. - 21:08:33 1/10 Előzmény airsheep76
te láttad a filmet?! mert:

a klóngyereket felgyújtották! és amúgyis sebhelyes volt az arca! mi a fenéről beszélsz?!


6/10
mikipapa56 2020 jan. 05. - 12:55:03 6/10
Meglehet nézni!
airsheep76 2019 nov. 07. - 09:03:02 Előzmény Katalin93

"Oké, hogy a gyerek rájött, hogy az anyja is a pincéből való, na de eddig is ő volt az anyja. Rendben, hogy kicsit megdöbbent, de az előzmények alapján ő úgy ismeri az anyját aki szereti és jó ember, tehát ezt nem igazán értettem".
Ha visszaemlékszel a gyerek is bement a "pincébe", és utána nagyon hallgatag lett. Érted? :)


4/10
Katalin93 2019 okt. 27. - 18:46:52 4/10
Nekem a Tűnj el! eléggé tetszett, de ez annyira nem. Az első fele még csak-csak izgalmasnak mondható, de aztán egyre értelmetlenebbé válik a sztori. A végén a "csattanó" igaz egy másodpercre elgondolkodtatott, de igazán nem olyan nagy durranás.


Az egész zombik vannak a pincében sztori egy vicc, nagyon rosszul van kidolgozva. Értem, hogy mit akartak volna ezzel mondani, de sokkal értelmesebben és átgondoltabban ezerszer jobb filmet össze lehetett volna ebből az ötletből rakni. Például valamiféle átjáró két világ között, ahol ha az egyik féllel jó történik a másikkal rossz, na de ilyen filmek már vannak, gondolom újítani akartak, ám igen balul sült el. Gondolom a zombi másolatok célja az lett volna, hogy megöljék a felszíni énjüket, hogy aztán a helyükbe léphessenek és rendes életet élhessenek ahogy ők fogalmaztak a "felhő alatt és nap sugaraiban", mindeközben a világ szerezzen tudomást az ő létezésükről. A végét viszont nem értettem. Oké, hogy a gyerek rájött, hogy az anyja is a pincéből való, na de eddig is ő volt az anyja. Rendben, hogy kicsit megdöbbent, de az előzmények alapján ő úgy ismeri az anyját aki szereti és jó ember, tehát ezt nem igazán értettem. Inkább jobb lett volna egy kettejük közötti párbeszéd, melyben a pincelakó nő elmondja, hogy annak idején helyet cserélt a felszíni énjével, mert normális életet akart.


10/10
ktnzltn 2019 szept. 30. - 00:11:14 10/10
Egyszerűen életem legjobb filmje.. Olyan bonyolult az egész sztori hogy volt amire csak másnap jöttem rá mi miért volt úgy a filmben, ahogy! Imádom Jordan Peele filmjeit.. Valahogy egy olyan stílust mutat be ami az én egyébként “utálok TV-t nézni” agyamat is leköti minden egyes percével. Megfogom nézni még sokszor.
4/10
Pied1 2019 szept. 08. - 16:18:46 4/10
.
3/10
mekkGyver 2019 szept. 05. - 00:37:41 3/10
Végignéztem 3 értékelő videót, hogy mekkora mondanivaló van a filmben, és hogy milyen mögöttes tartalom van az összes jelenetben. Már azt hittem, hogy csak az én ízlésemmel van baj, de látom, hogy az "átlag" néző ugyanúgy nem tudta értékelni a filmet (filmként), mint én. Értem én, hogy hogyan asszociál a kor politikai helyzetére meg a hajléktalanok nyomorúságára... de mint horror egy összefüggéstelen zagyvaság. Nem magyaráz meg semmit, vagyis amit magyaráz, az meg baromság.

És a nagy csavar is hibás a végén, hiszen amit a nő művel / mond végig a filmben, az nem stimmel, ha szerepet cseréltek.

Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu