Hajsza egy gyilkos után

Bakancslistához adom
Midnight in the Switchgrass
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 99 perc, 2021

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nefefe jan. 22. 08:10:28 8/10
A film igaz történet alapján készült, így a történetbe nem lehet belekötni. Sajnálatos, hogy vannak ilyen aberrált emberek, akik hasonló dolgokra képesek. Az is érdekes, hogy az elkövető a családjával szemben teljesen normális férj, apa – talán pont ezért tombol ezen kívül. Mint film, kiszámítható cselekmények sora. A megvalósításban és reakciókban voltak érthetetlen dolgok, bár ha valóban így történt, akkor az nem a filmkészítők hibája. A szereplőket – fontossági sorrendben – én így állítanám fel: Fox és Hirsch, Haas, és Willis csak a végén, a maga kis jelentéktelen látványszerepével. Alapjában véve lassú, de izgalmas film, erős közepes, egyszer meg lehet nézni – és a tanulságokat levonni…
7/10
Ildikó Nóra 2023 máj. 21. - 15:25:53 7/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, Emile H-nek, Megan F-nak jól állt a szerep, ahogy Lukas H-nak is. Meglepő, hogy Bruce W-nek szinte semmi szerepe nincs a filmben, csak 1-1 jelenet. A szinkron tetszett.
6/10
InteriorLulu 2023 ápr. 29. - 16:30:22 6/10
A film Texas legveszélyesebb sorozatgyilkosának igaz története alapján készült (legalábbis az IMDb-s ismertető szerint). A két FBI-ügynök (Willis és Megan Fox) célja lebuktatni egy szexkereskedő hálózatot. Összefognak egy floridai rendőrrel (Hirsch), aki már régóta nyomoz a környéken eltűnt és részben meggyilkolva talált tucatnyi fiatal nő ügyében, és rájönnek, hogy egyetlen ember áll a gyilkosságok mögött. Csapdát állítanak neki, ám az illető elrabolja az ügynöknőt, így a rendőrnyomozónak mindössze néhány órája marad, hogy összerakva az utolsó nyomokat megmentse az ügynöknő életét, egyúttal véget vessen a gyilkosságoknak.

Sorozatgyilkosos-nyomozós sablonokból álló, de ettől még nagyjából élvezhető film, mégha vannak is lyukak a sztoriban, illetve a vágások gyakran zséfilmes színvonalúak is. A jobb (filmes) sorsra érdemes Hirsch a főszereplő, szerintem jórészt az ő alakítása viszi a filmet; mellette Fox hozza a dögös és rutinos ügynöknő figuráját, míg az egyébként jól megnőtt Lukas Haasnak, bár igyekszik, nem nagyon hiszem el a kegyetlen sorozatgyilkost, egyszerűen nem olyan alkatilag.

Willis pedig... A sztoriban gyakorlatilag az égvilágon semmi szerepe nincs, összesen ha van kb. ötpercnyi jelenete, és ezekben is vagy hallgat, vagy tőmondatokban beszél. Szegény afáziás Bruce-t az utóbbi egy-két évben gondolom csupán húzónévként teszik-tették ilyen-olyan filmekbe - erre a konkrét szerepre például egy tökismeretlen valaki is teljesen megfelelt volna.
Nagyon remélem, idővel javulni fog az állapota, sőt teljesen fel is épül, de addig igazából nem szabadna semmilyen szerepet elvállalnia.
4/10
Mace 2022 jún. 13. - 16:59:53 4/10
Szemét Lukashas!
Megmenti őt kiskorában a Hanszóló bácsi, erre amikor felnő, csúnyán viselkedik a lányokkal. Inkább nem kellett volna megmenteni őt!