Múlt karácsony

Bakancslistához adom
Last Christmas
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai romantikus vígjáték , 102 perc, 2019

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod... és kell, hogy legyen hited.
Ezt a csodás romantikus komédiát, melyet a George Michael szám ihletett, az Oscar-díjas Emma Thompson (Értelem és érzelem, Igazából szerelem, Bridget Jones babát vár) írta, Paul Feig (Egy kis szívesség, Koszorúslányok, A kém) rendezte, a főszereplők pedig Emilia Clarke (Trónok harca) és Henry Golding (Egy kis szívesség, Crazy Rich Asians).
A filmben George Michael zenéje hallható, ráadásul eddig kiadatlan dalok is a legendás Grammy-díjas művésztől, aki több mint 115 millió lemezt adott el ikonikus pályája során.
Bemutató dátuma: 2019. november 7. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Keve_72 nov. 14. 08:46:46
Könnyű, kedves, pár helyen vicces, néhol nagyon erőltetett karácsonyi limonádé. Ha nem nagy elvárással nézzük meg a filmet, akár még tetszhet is a film.
2/10
ibsenkacsa nov. 12. 18:09:56 2/10
A tévézés hőskora jutott eszembe erről a filmről, amikor a rengeteg reklámot időnként meg kellett szakítani valamilyen szórakoztató műsorral, hogy az emberek ne kapcsolják ki a készüléket. Ebben az érzékenyítő filmben töményen kapjuk a modern ballib propagandát (lbbtq, migri, "diversity is our strength", "de jó az a szerecsen pasi" stb.), mellé pedig egy bugyuta történetet sóznak ránk, amit muszáj megtámogatni G.M. amúgy zseniális zenéjével, máskülönben a közönség már a film fele előtt elhagyná a mozitermet. Egyedül E.C. meg E.Th. játéka tetszett, a többiek valójában egy reklámfilmben szerepeltek csupán, ehhez épp elegendő színészi teljesítménnyel...
10/10
csomolungma nov. 12. 11:32:38 10/10
Isteni film, nagyon tetszett.Reg lattam egy ilyen kedves karacsonyi filmet!
2/10
Hellomoto nov. 12. 10:45:58 2/10
A két ezer forintos mozijegy árát legszívesebben visszakértem volna. Gagyi, lapos, sablonos, Last Christmas dal végtelenszer ismételve, gyenge színészi játék, erőltetett. Emilia Clarke miatt néztem meg, de csalódás volt ez a film.
4/10
csoho nov. 12. 08:13:41 4/10
Mindenkit megkímélnék tőle, olyan bugyuta, közhelyes és erőltetett, hogy minden időtöltés hasznosabb. Inkább menjetek el romantikus vacsizni ebből a pénzből, és este nézzetek meg otthon egy jó karácsonyi romantikus vígjátékot ingyen.
A gyenge sztorit, az indokolatlan szálakat és az idegesítő karaktereket fokozzák az olyan szavak, mint “tök baró” és hasonló “menő szlengek” valahonnan a 2000-es évek elejéről. Rémes.
2/10
catherina nov. 11. 23:24:30 2/10
Nagy csalódás! Gyenge, butácska poénok, lagymatag színészi játék.
Csakis George Michael miatt: 10/2
10/10
calella nov. 09. 21:59:36 10/10
Valóban nagyon kedves film, szuper zenével, nem várt ötletes fordulattal. Örülök, hogy megnéztük, lányomnak es a férjemnek is tetszett.
10/10
Zombijuve nov. 09. 18:48:24 10/10
Nem vagyok rajongója a romantikus filmeknek, de George Michael-nek igen.Ez a film viszont nagyon tetszett. Jók a színészek,főleg Emma Thompson. A zenék nagyon ülnek, bár én elfogult vagyok. Nem spoilerezek, de rajongóknak van egy kis meglepetés.
10/10
roxxee nov. 09. 15:39:00 10/10
Imádtam. Nem olvastam utána,csak tetszett a címe és szeretem George Michaelt. De garantáltan az is szeretni fogja,aki nem. Hasonlóan imádnivaló film,mint az Igazából szerelem. Nem lesz talán olyan ikonikus, de rég láttam ilyen kedves, igazi szívmelengető filmet. És a férjem is értékelte,aki pedig tud kritikus lenni.