Film

Ne érints meg!

/Touch Me Not / Nu mă atinge-mă/
román-német-cseh-bolgár-francia dráma, 123 perc, 2018 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A középkorú Laura retteg az intimitástól. Nem tudja elviselni mások érintését, ezért különféle terapeutákhoz és furcsa idegenekhez fordul segítségért. A nő számára egy különös utazás veszi kezdetét a szexualitásban, miközben mind jobban összemosódik számára a valóság és a fikció. A rendhagyó terápia során felülkerekedik régi szokásokon, túllép tabukon, leküzd védekezési mechanizmusokat, egyúttal azt is megtapasztalja, hogy a legváratlanabb módokon is megteremthető az intimitás.

A több díjnyertes rövid- és dokumentumfilmet jegyző Adina Pintilie rendező-forgatókönyvíró első nagyjátékfilmjének világpremierje az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A világ egyik legrangosabb ‘A’ kategóriás seregszemléjén az alkotás egyedülálló módon elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat, valamint a legjobb elsőfilm díját is. A Ne érints meg! Európai Filmdíj jelölést is kapott az Év felfedezettje kategóriában. A film főszerepeiben mások mellett az angol Laura Benson (Doktor Knock, Veszedelmes viszonyok, Divatdiktátorok) és az izlandi Tómas Lemarquis (X-men: Apokalipszis, Szárnyas fejvadász 2049, 3 nap a halálig) láthatók.

Bemutató dátuma: 2019. február 7. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Stáblista:


Vélemény:

szavazat: 1/10 február 09. 22:10:16
február 09. 22:10:16
Kidobtam 2h-át az életemből. Hányinger. Sajnálom h ilyen film díjat kap. Szodoma és Gomora... Megérett a világ a pusztulásra...
szavazat: 7/10 február 08. 18:01:38
február 08. 18:01:38
A főszereplő küzdelme engem lekötött, és a film tartalmaz mély gondolatokat az intimitásról. Voltak benne szép jelenetek. Katarzist nem okozott, talán mert szerkezetileg szétesik szerintem. Abszolút nem volt hányingerem, napjainkban sok ember jár terápiáról-terápiára, mint a filmbeli főszereplő, hogy végre felszabaduljon, és tudja élvezni a testét, az életet, és kitörjön a magányból.
szavazat: 1/10 február 07. 17:52:09
február 07. 17:52:09
Ne nézd meg, ha nem szeretnél teljesen fölöslegesen elszúrni 2 órát.
január 01. 19:00:55
január 01. 19:00:55
Ez lesz a szexualitás a XXI. századtól kezdeve? Nem rossz: transzneműek, homoszexuálisok, génmutánsok, szado-mazo figurák és még ki tudja mi... Nagyon beteg film. Ha csakis és kizárólag a rendezői munkát kell értékelni, az előtt le a kalappal, elsőrangú, ezt nem lehet vitatni. Nálam 8/10.
Maga téma és az egész egy hányinger úgy ahogy van. A liberális gondolkodásúaknak, különösen a fiataloknak biztosan tetszeni fog. Sőt, holtbiztos, hogy Oscar-t és Cannes-i nagydíjat is fog kapni. Ma ez a menő... Minél undorítóbb és minél több benne a pornográf elem, annál többre és művésziebbre értékeli a nmzetköz zsűri.