Nem felejtünk! - Film a Hospinvestről

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2018

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A film a magyar egészségügy valaha volt legnagyobb harcát mutatja be a magánosítás avagy a kórházprivatizációs törekvésekkel szemben.

A Hospinvest Zrt. magántulajdonú egészségügyi szolgáltató vállalkozás a kétezres évek első évtizedében a regnáló baloldali kormány által nyíltan támogatva megindítja a magánosítást, Heves megye egészségügyi intézményeit be is kebelezi, de Egerben 2008-ban széleskörű ellenállás alakul ki. A cég az egri megyei önkormányzat közreműködésével hajtja végre a privatizációs törekvéseket. Több mint 900 egészségügyi dolgozó és több ezer civil, valamint különböző szervezetek az ország szinte minden pontján csatlakoznak ahhoz az ellentáborhoz, amely minden erejével azért küzd, hogy ne kerülhessen magánkézbe az egri közintézmény.

Ezen történések közepette szakmai és politikai kapcsolatok ütköztek, rengeteg család volt elszenvedője az eseményeknek. A kórházból végül 2008 októberében több mint 700 dolgozó távozott, ebből 120 orvos. Ezt az emberi állományt és szakmaiságot a megyei központú kórház a mai napig nem tudta kiheverni.

A film alkotói 10 év múltán kezdték el feldolgozni a feldolgozhatatlant, és igyekeztek megértetni a megérthetetlent.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?