Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

Bakancslistához adom
Nicky Larson et le Parfum de Cupidon
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia akció-vígjáték, krimi, 91 perc, 2018

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Ismerkedjünk meg Nicky Larsonnal, a lélegzetelállítóan sármos és borotvaéles eszű magánnyomozóval, aki egyúttal a világ egyik legmenőbb biztonságtechnikai szakembere is. Nicky aktuális munkája igazi lehetetlen küldetés, amelynek során meg kell szereznie Kupidó Parfümjét: az elixírt, amely ellenállhatatlanul vonzóvá teszi a tulajdonosát a környezetében élők szemében. A parfümre több könyörtelen bűnözőcsapat is vadászik, és semmi sem állíthatja meg őket abban, hogy megkaparintsák. Csakhogy még egyiküknek sem volt dolga Nickyvel.
Bemutató dátuma: 2019. július 18. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Renaldo0102 okt. 01. 21:05:27 8/10
Ez jo film szuper vicces poenok csak is ajanlani tudom 8.2
3/10
Nanba Jean Otus aug. 27. 08:02:10 3/10
*Note: A filmben szereplő neveket egyáltalán nem jegyeztem meg, így az eredeti mű neveit használom.

Nem lett annyira borzalmas, mint azt vártam, de azért az átlag kategóriát se súrolja. Egy felszínes és egy-két helyen erőltetett, átlagos(nál kicsit talán gyengébb) akció-vígjátéknak elmegy. Önálló filmként.

Adaptációként, viszont elég nyeszlett volt.

Egyrészről a karakterek iszonyat gyengén lettek megírva, éppen csak karcolták az eredeti karakterek személyiségét. A humor része borzalmasan ingadozott, persze azért akadtak erőteljesebb részek is, mint pl az elején az Umibozu elleni harc a műtőben. De a többségben a felszínes poénok és a gyengén kivitelezett helyzetkomikumok uralkodtak, amik kevesebb sikerrel idézték az eredeti mű humorát. Amin jócskán rontottak ugye, a szarul megírt karakterek is.

A színészek alakítása is pocsék volt, egyedül Umibozu színésze tudott végig hengerelni, azzal a kevés játékidővel is. Talán az ő karaktere volt a legnormálisabban megírva, mondjuk ennyi szerep mellett, nem is nagyon kellett kibontani..

A Kaori-t játszó színész is jól tudott alkalmazkodni a karakteréhez, és végül is egész jó volt, csak sajnos a szarul megírt karakterisztika és szövegkönyvek egyszerűsége mellett, nem nagyon volt alkalma prezentálni a tehetségét. És így az ő karaktere sem nyújtott semmi értékelhetőt.

A Ryu-t játszó színész borzalmas volt, enyhén szólva.. Még a szarul megírt karaktere ellenére is, még csak a közelében sem volt a jó a jó alakításnak, mintha fel se fogta volna a karaktere jellemét. Végig tartotta azt a érzéketlen fapofát, ami pár helyen illeszkedett is a cselekménybe, és idézte is Ryu karakterét, de a jelenetei zömét elcseszte vele.. Bár azt nem mondanám, hogy nem tud színészkedni, hiszen nem volt annyira borzalmas, mint mondjuk Kristen Stewart.
Azon viszont meglepődtem, hogy Saeko is feltűnt a színen. Noha az őt alakító színész is elég esetlen volt.

Tehát mindent összevetve, a film pozitívumai lényegében kimerülnek a betétdalokban. Valamint az egy-két humoros pillanatban, amiben nemigazán bővelkedik egyébként.
Bár, muszáj említést tennem a Zseniális Teknősről, aki felbukkant egy pillanatra, mint az élőadás nézője. Na, azon felnevettem. :D

Külön említést teszek a magyar szinkronokról, mint pozitívumról, noha az eredeti francia hangokat csak a trailerből ismerem, mégis a többségüknél egész jóra sikerültek a hangok.

Nézegettem így a ratingeket, meg a véleményeket a filmről, így utólag, és elég nagy mennyiségben találni pozitív visszajelzéseket is az adaptáció kapcsán, ami nekem kicsit fura, pláne mivel most nézem újra az eredeti sorozatot, így még inkább kitűnnek a hibák.
Persze, szó se róla, alapjáraton egy élőszereplős adaptációnak nem az a lényege, hogy hű legyen, csakhogy önálló filmként is a gyengébb kategóriát célozta meg, így sehogy se tudok pozitívan hozzáállni, bár az erős túlzás lenne, hogy elpazaroltam rá az időm, mert a rengeteg hibája ellenére is, elszórakoztatott.


Önálló filmként, egy egyszer nézős, akció-vígjátéknak elmegy. Egy laza négyes.
Adaptációként, csak egy jóindulatú kettes produkció.

Tehát megállapodok a 3 pontnál.
9/10
Robzombi aug. 08. 17:38:31 9/10
Ez egy rohadt jó feldolgozása a Városi vadász-nak ! Nem a Jacki Chan- es filmre gondolok, igaz az is a City Hunter Manga, és anime feldolgozása. De kevésbé vette át a jellegzetességeket, és inkább Jackie-re szabták a szerepet. (Persze ettől még azt is szeretem) De itt sokkal jobban ügyeltek, a részletekre. Szerintem többször nézős. Vajon folytatják még ? De jó lenne ha valamelyik csatorna felkarolná az anime sorozatot is !
10/10
Eri júl. 28. 20:48:12 10/10
Nagyon tetszett! Végig lehet nevetni az egészet. Tegnap megnéztem az alább ajánlott két filmet (köszönet érte ), akinek azok tetszenek, ez méginkább fog.
5/10
film_ez júl. 20. 08:55:22 5/10
Philippe Lacheau korábbi filmjei az Alibi.com vagy a Babysitting 1 és 2 nagyon jól sikerült vígjátékok, amiken az ember néha tényleg könnyesre neveti a szemét, ez ugyan azokkal a szereplőkkel egy gyengébb próbálkozás volt.
Renáldo007 ápr. 21. 12:47:09
mar alig varom remel le szinkronizaljak biztis jo film lessz
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás