Nyerd meg az életed

Bakancslistához adom
Squid Game
16 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai akciófilm-sorozat, kalandfilmsorozat, 60 perc, 2021

Értékelés:

99 szavazatból
Szerinted?

Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj – és halálos veszedelem – vár rájuk.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
sebstyén dec. 01. 09:54:53 Előzmény filoszemitabélus
Még nincs 10 éve annak az eszmecserének, de "kedves" , hogy így emlékszel rám! Kár, hogy a Konczról írottakra nem. Az én véleményem sem változott az álltalad preferált "művésznőről", a gerince azóta sem nőt ki, szerencsére nem sűrűn látni, hallani médiában, már nincs ki tólja úgy szekerét mint annak idején.
filoszemitabélus dec. 01. 09:01:45 Előzmény sebstyén
Le a kalappal! Te aztán igazán kitartó védelmezője vagy Kovács Katinak. Ha jól emlékszem, van vagy 10 éve, hogy utoljára téma volt köztünk a megítélése. Be van állítva Nálad valami algoritmus, ami bejelez, ha bántják a művésznőt, akár egy koreai sorozat kapcsán? Vagy esetleg magához Kovács Katihoz van szerencsém? A véleményem sajnos akkor is változatlan. Ez a híresség átka, hogy mindenki kritizálhatja az embert. Még én is, aki nem tud énekelni. De hát az agysebész is ki van ennek téve, ha elszúr egy műtétet. akkor a lebénult beteg kritizálhatja, pedig ő még rosszabb agysebész lenne.
10/10
Anna Dé nov. 28. 20:13:01 10/10
A 218-as számú játékos tiszta Stohl Buci. A gesztusai, a kinézete meg minden.. :) Egyébként nekem tetszett, jó kis sorozat ez. Volt ebben minden ami egy jó filmhez kell, dráma, pszichothriller, még szex is budiban. A vén faszi vetkőzését viszont szívem szerint kihagytam volna. :) A papóka cuki volt benne, meg az is ahogy kezelte a helyzetet. Az öregek bölcsessége hatalmas ajándék a fiatalabb korosztaly számára.
Várom a folytatást... es 10 pont a részemről. Mert nagyon egyben volt az egész. A zenéje meg nagyon kúl, jobbat választani se lehetett volna.
sebstyén nov. 24. 12:53:02 Előzmény filoszemitabélus
Nem tudom te milyen Koncz Zsuzsáról írsz, szegénynek nem csak az az átka, hogy sosem volt énekhangja (sajnálatos modón neked ez a különleges), de mára egy púpos öregasszony lett, aki nem tudja, hogy nem illik közel a nyolcvanhoz áttetsző blúzt felvenni, úgy mutogat "éneklés" közben mint Sztálin vagy Lenin tette egy - egy kommunista nagy gyűlésen, és az utóbbi években már azzal sem tiszteli meg a közönségét, hogy élőben énekeljen. Ja és Kovács Kati az egyetlen aki kortásai közül ma is vállalható külsővel és énekhangal rendelkezik!
8/10
gyereamozibabe nov. 11. 20:54:55 8/10
A folyton spoilerező zitu888-at még nem tiltották le a modik? A port szégyene ez a gané. (mindenki tiltsa egyedileg)
8/10
gyereamozibabe nov. 11. 02:19:07 8/10
Az utolsó részt (a játék utáni életet) már nem kellett volna így elhúzni. De addig lekötött. Egy nap alatt megnéztem az első évadot.
Mariah Smith nov. 09. 19:09:19
Tetszett.. Viszont a vége valami pocsék lett.
Jwilli nov. 09. 14:12:17
A színészek jól játszanak. A koreai kultura és nyelv nagyon érdekes volt( azok a folyamatosan ismétlődő hangsúlyok a beszédükben amikor valamivel nem elégedettek:)) )
Spoileres
Ahogy vörös fejjel zihálva izzadva teljesítenek a fizikai játékoknál a szereplők , vagy a harcban ..azt eljátszani nem lehet …nagyon élethűre sikeredett.
7/10
nick név nov. 07. 20:00:00 7/10
Nem csak a koreai film jó, de a koreai sorozat is tud jó lenni - lehet, hogy eddig is volt jó dél-koreai sorozat, valahol nagyon jól elrejtve a sok borzalmas között, ebben az esetben lemaradtam róla.
Mondhatni a Tökéletes célpont, a Fűrész és a Fekete tükör későn vállalt, örökbefogadott gyerekének - egy nagyon "modern" kapcsolat gyümölcse -, persze nehéz dolga van annak, aki valami relatíve, de nem revolutíve újat akar alkotni, hiszen már úgyis meglévő darabokhoz fogják hasonlítgatni.
Olyan, mintha a Fekete tükörből lenne elnyújtva egy epizód, sajátos, dél-koreai allűrökkel, csak mégsem annyira zavaró, mert - még - nem kiáltották ki látnoki, zseniális alkotásnak a sokadiksága és nem mindig mélyenszántó gondolatisága - valljuk be, a többedik évadtól már középszerűsége - mellett. Igazából a Fekete tükör olyan, mint millió korábbi film és/vagy sorozat, ami a mai úgynevezett nyugati normák szerint lett hangolva, ez az alkotás viszont sokkal több.
Nem ez a széria fogja megváltani a professzionalitásukban együvé vált, eljellegtelenedett, igazán senkihez sem szóló, középszerű tömegsorozatok világát - amelyek ugyanakkor hajlamosak részint indoktrináló, részint szórakoztató arculatot ölteni -, de mint a tömegekhez tényleg elérő alkotás kiemelkedik, ezt meg kell hagyni - voltak kifejezetten jó pillanatai, ha nem is számos alkalommal. Ezerszer inkább ilyen sorozatokat nézzen a kedves fogyasztó, mint a Született feleségeket, meg a Westworld-öt, meg A szolgálólány meséjét.
Egy 7.5-öst mindenképpen megérdemel, főleg az utolsó harmada miatt. Bár kicsit ostobák voltak a maskarák és nem minden játék, illetve epizód volt érdekes, továbbá pár fordulat is légből kapottnak hatott, de a végére egészen jóvá vált, letisztult, kiformálódott mégis. A koreai naturalizmusban nem volt hiány, de ellenben sok nyugati társával ezekben a pillanatokban sem állt neki a darab tocsogni a saját megdöbbentő különlegességében - Dél-Koreában a vér sokkal többször dráma, mint üres, hatásvadász hentelés. Az üveggolyós feladat volt a legjobb epizód, illetve az észak-koreai lány volt a legklasszabb karakter.

De nehogy második évada legyen, mert akkor nem leszünk jóban.
Mása1 nov. 04. 13:43:43
Az első rész hosszadalmas, kissé unalmas, a második résztől viszont beszippantott a sorozat. Az utolsó rész nem sikerült, nagy csalódás. Vontatott, hosszú, lezáratlan, túl sok a nyitvahagyott szál.
7/10
sawyerx okt. 30. 14:15:46 7/10
SPOILERES
Kiválóan indul, az első rész szerintem valami zseniális. Egy hetvenes évekre emlékeztető svindlis akció-vígjáték stílus, amire zárásként jön egy hatalmas gyomros. A második rész cselekménye meglepett, de kellett a sztori mélyítéséhez.
Aztán ahogy behozták a rendőr faszit a képbe, aki lényegében szabadon mászkálhatott a kulisszák mögött, úgy kezdett csappanni a minőség. Nagyon illúzióromboló volt, mikor kiderült, hogy pöcsös gyerekek vannak a maszk mögött és akkora fejetlenség van a készítők oldalán, hogy még talán a játékokat is le kell fújni. Reméltem, hogy lesz valami csattanó a maszkosokkal kapcsoltban, hogy ők is egy játékot játszanak, vagy hasonló, de így a nyomozó srác szála teljesen felesleges volt. A nagy fordulatot a testvérével az első percektől sejteni lehetett.
A karakterek az ázsiai kultúrához híven sokszor elég eltúlozva alakítottak, ez nem is zavart, de a megalapozatlan folyamatos pálfordulások annál inkább.
A játékok közül az első volt a legjobb, aztán a kötélhúzás és az üveges. Az üveggolyós rész nálam nem érte el azt az eksztázist, mint sokaknál, valahogy kidolgozatlannak éreztem a karakterek közti viselkedéseket, dialógusokat. A féleszű pakisztánit viszont sajnáltam.
Visszagondolva, az élményben az is közrejátszott, hogy egy idő után divatba jött, hogy nem mutatják a halálokat, elvágják a képet és csak a lövés hallatszik. Illetve egy idő után a sok lelövés már unalmas volt, a zuhanás feldobta a repertoárt, de lehettek volna kreatívabbak is a készítők, például testre erősített bombák, vagy nyakra kötött kötél.
A VIP csapat abszolúte nem illett a sorozatba, legalábbis ebben a klisés megvalósításban biztosan nem.
Az utolsó játék már érdektelenné vált, ahogy hősünk epilógusa is. A metrós ott van-mire odafutok, nincs ott klisé nagyon nem illett a sorozatba. Vártam egy nagy fordulatot, de az öreg a halálos ágyán semmi érzést nem váltott ki, az empátia és azonosulás a sorozat közepetáján szűnt meg a karakterekkel. Főhősünk hajfestése és repülős fordulata pedig egy vicc volt :D VÖRÖS, MERT BOSSZÚRA ÉÉÉHEEEZIK.
Összességében jó kis sorozat volt, kár, hogy nem csak a játékosok szemszögéből mutatták, így több patron maradt volna a második évadra is.

7/10
filoszemitabélus okt. 30. 08:50:27 Előzmény Edmond Dantes
Koncz Zsuzsa? Utoljára azzal kapcsolatban írtam le a nevét, hogy különleges hangú, kortalanul elegáns és szép nő, míg Kovács Kati ordít, úgy mozog, mint egy zsák krumpli és tahó. Írtam mindezt annak ellenére, hogy Koncz Zsuzsa aktív liberális, Kovács Kati meg nemzeti érzelmű. Általában igyekszem tárgyilagosan véleményt formálni, azaz bródy nem tud énekelni.
5/10
Dolly17 okt. 29. 14:37:58 5/10
Ez a sorozat nagyon hasonlit a 13-as című filmhez. Vegignézem ezt a beteg filmet. Úgy látszik ma erre van igény.
Βrierley okt. 28. 10:39:12
Személy szerint jól szórakoztam; jól megmutatja az emberi jellemeket.
Viszont pár dolog felidegesített; az ide-oda csapódó, idegesítő hölgyemény

éreztem, hogy nem fogják eltenni láb alól akkor, hiába nem volt párja. Az öregnél is lehetett sejteni, hogy nem "sima" szereplő lesz; túl sokat szerepelt, első feladatnál ő mutat irányt, amikor tetteti a demenciát, de legfőképp: a nagy bunyónál a káoszban, hogy tud legfelülre felmászni?


Igaz? És a vége; egy ilyen lelkületű ember soha nem nyerne meg egy ilyen "játékot" IRL.
Részemről.
Shiroku okt. 28. 01:49:27
Vigyázat, Zitu888 SPOILEREZ!!!
Hogy lehetsz ilyen hülye, angyalom!?
1/10
zsoltar okt. 27. 20:01:05 1/10
Beteg film, beteg embereknek! Csodálkozom, hogy ez a brutalitás, valakit szórakoztat!
10/10
offtopic
Tiberio okt. 26. 18:27:35 10/10 Előzmény User Friendly
SG store minden netes utcasarkon.
10/10
offtopic
Tiberio okt. 26. 18:14:11 10/10 Előzmény HelgaMrd
Én már felfedeztem magamnak korábban Dél-Koreát mint minőségi sorozat-gyártót, ezért tudom javasolni a Pasta c. sorit.
10/10
HelgaMrd okt. 26. 15:55:37 10/10
Sokan agyondicsérték ezt a produkciót, pont emiatt sokáig nem is érdekelt egy újonnan felkapott, ráadásul koreai mozi..... aztán egy unalmas napon gondoltam belenézek, mit "tudhat", mit "esznek" az emberek ezen a sorozaton ....Meglepetésemre, azonnal magával ragadott, egymás után néztem a részeket, mely részek egytől egyig hihetetlenül izgalmasak, fordulatosak, meghökkentőek voltak. Az első koreai sorozat amit láttam, és le a kalappal, mert hihetetlenül jóra sikerült, nem is csodálom, hogy nagyon népszerű lett. Ezután sokkal nyitottabb leszek a koreai mozik felé. Bravó! Nálam 10 pontos!
10/10
Tiberio okt. 25. 14:35:08 10/10
A sorozat hype-ja pont akkora, mint a kilenc rész erénye: jelentős.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu