Ördögűzés

Bakancslistához adom
The Exorcism
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 95 perc, 2024

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy rendezetlen életű színész egyre aggasztóbb állapotokba süllyed egy horrorfilm forgatása közben. Elhidegült lányát kétségek gyötrik, hogy apján ismét korábbi függőségei uralkodtak el, vagy valami egészen más megy végbe benne...
Bemutató dátuma: 2024. július 4. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
KriszXD56 júl. 14. 11:52:15 2/10
Nyomokban wokeot tartalmaz. Film a filmben B módra. Mikor megláttam a Miramax logót már eleve nem volt nagy elvárásom. A film 3/4 kb ripacskodás, nem tudom értékelni. Pocsék színészek, forgatókönv és megvalósítás. Crowe filmbéli lánya mindvégig borzasztóan irritáló volt egyáltalán nem tudtam vele szimpatizálni. Az "ilyesztések" meg kb egy gyerek sem ilyedne meg rajtuk. Ez valami bün sz@r volt. Szeretem a műfajt de ebben nem látok pozitívumot. Csak Crowe miatt adok ennyi pontot.
1/10
Gulácsi Péter júl. 11. 21:52:49 1/10
Undorító woke-os fosadék film. Értelmetlen, extrém unalmas, minősíthetetlen. Az előző Russell Crowe-os ördögűzős filmhez képest erre mínusz tízet adnék, ha lehetne...
perry júl. 11. 09:12:08
Filmet készíteni és filmet nézőként nézni két olyan élethelyzet ami hasonlít az Orient Expressz fényűző belső berendezéséhez. Benne ülni és csodálatot érezni míg hatalmas jupiter lámpák fényében kívülről szemlélni azt.
Persze tökéletesen megértem a film főszereplőjét Russell Crowe -t hiszen ha elvonatkozunk attól, hogy ez egy horror film, az ő színészi játéka alkotói valója uralja a mozit. Kevés kivétellel őt látjuk szerepelni különféle lelki fázisaiban- Megjegyezem ez az egyetlen olyan szál ami hellyel közzel ki is van dolgozva. Azt viszont nem tudom megítélni, hogy ami a filmvászonról alakításként lesugárzik az egy modoros színész dolgozata-e, vagy tanítani való kabinet alakítás. Crowe kétségtelen megteremt azokból a színészi eszközökből amivel rendelkezik egy olyan figurát ami látszatra zseniális, de nem más mint eszközök egymás mellé illesztése. Ennek ellenére akár a próba jelentekben, a lányával való konfliktusaiban megcsillannak egy jelentős színész tudása. Hiszen az Ördögűzés a már rengetegszer elővett film a filmtörténet során úgy mint film a filmben alaphelyzetből építkezik. Ami viszont számomra a legizgalmasabb az a díszlet a forgatás helyszín és annak fényekkel és zenével összegyúrása ami azonnal megteremti azt a borzongást ami alap az ilyen filmeknél.
Sajnos e közben a rendező Joshua John Miller aztán bele pakol egy csomó ál intellektuális szálat, lázadó lány, kiégett színész apa, forgatás a forgatásban majd jön a díszlet a szakértő (pap) a gonoszra elnagyolt személy vagy tárgyként utalása.
Itt aztán lassan ez a horror kezd több sebből elvérezni, hitetlen kellék szituációktól egészen a többi szerep
vérszegényen megírt ütköztetéseként a főszereplővel. Ettől Crowe alakítása is alkalmanként súlytalanul lebeg partner híján.
A film pedig egy jól összebarkácsolt ipari műtárgyként a maga technikai trükkjeivel nézhető de sajnos csak alig, alig...


1/10
Hompi júl. 10. 21:33:11 1/10
Sziasztok. Nem is tudom hol kezdjem.

Életem legrosszabb filmjei közé került be ez a film. Mindenkit aki még nem látta és jót akar magának soha ne nézze meg!

A forgatókönyv, a rendezés katasztrófa. Én filmről még soha nem jöttem ki moziból itt elgondolkodtam és nagyon bánom hogy nem tettem meg. Russell Crowe-nak tényleg kellene egy ördögűzés....

Woke idiotizmus, meleg lánya van aki egy fekete lányba szerelmes, őt meg 12 évesen papok k***** meg..... már ezek önmagukban is szörnyűek de mindez egyben valami katasztrófaAmúgy volt egy pillanat, hogy 2-es pontszámot akartam adni de egyszerűen nem megy.

1/10
Rob67 júl. 08. 21:19:21 1/10
Szörnyen gyenge!!!
3/10
blood.1 júl. 07. 02:39:25 3/10
Ez szerintem még A pápa ördögűzője c. filmnél is gyengébbül sikeredett, pedig az sem nagy eresztés. Egyedül a koncepció tetszett: film a filmben. Ezen kívül nem túl sok pozitívat lehet elmondani róla, teljesen magyarázatlanul hagyott gyakorlatilag mindent, így a cselekmény értelmezhetetlen, öncélú katyvasz.