Örökkévalók

Bakancslistához adom
Eternals
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, akciófilm, dráma, 157 perc, 2021

Értékelés:

110 szavazatból
Szerinted?

A Marvel Studios filmje, az ÖRÖKKÉVALÓK egy csapat földöntúli hőst követ nyomon, akik az emberiség hajnala óta védelmezik a Földet. Amikor rég elveszettnek hitt, rettentő lények térnek vissza rejtélyes körülmények között, az Örökkévalók összegyűlnek, hogy ismét az emberek segítségére siessenek.
Bemutató dátuma: 2021. november 4. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
cinemad febr. 04. 17:29:35 6/10
Nem volt ez rossz, sőt, majdnem jó is. A történet egészen lekötött, nem volt bajom a karakterek hosszabb bemutatásával, de tény, hogy ennek is köszönhetően legalább 20 perccel hosszabb, mint indokolt lett volna. Látvány oké, örülök, hogy elkezdtek lejönni a rendezők a szokásos kötelező városrombolásról. Lehet látványos akciót csinálni leomló felhőkarcolók nélkül is. Ami a szereplőket illeti az megér egy hosszabb misét... Nem tudom, hogy mennyire volt tudatos, de számomra nagyon szórakoztató, hogy (Tony) Stark halálával nem pusztult ki a dinasztia a Marvel univerzumban, hiszen rögtön két újat is sikerült beemelni ebbe a filmbe Rob Stark és a "Havas" Stark személyében... :D Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy ebben a filmben Kit Harington kiköpött Rácz Jenő? Előbb ismertem a szereplőben a magyar séfre, mint Ned Stark fattyára. Ami pedig a csapat többi tagját illeti... Körzővel, vonalzóval szerkesztették meg tökéletesen illeszkedve az összes létező etnikai, gender és minden más divatos liberális nézetet kiszolgálva. Megfelelő arányban vannak nők és férfiak, ázsiaiak, feketék, indiai, de még latino is, természetesen a heterók mellett van meleg szuperhős is (ő az egyedüli aki szerető családban él és gyereket nevel), és még arra is figyeltek, hogy testi fogyatékossággal élő szuperhős is legyen. Végül is, ha már egy multikulti csapatról van szó, vagy a világ lakosságát vesszük alapul, akkor nem is normális már csak népesség alapon sem, hogy a szuperhősök kétharmada ne indiai vagy kínai legyen. Ha nem öncélú ez a dolog, mint amikor újraforgatják a hófehérkét egy fekete színésznővel, vagy a rómeó és júliát egy meleg párral, akkor ezzel nekem nincs bajom. Miért ne lehetnének afrikai szuperhősök (párduc), vagy ázsiaiak (shang-chi) is. Pláne, hogy Hollywoodnak azért jól jön az ázsiai piac is például... Szóval ezzel nekem nem lenne bajom, ha ne érződne ennyire az erőlködés a kötelező megfelelésre. Tegyük hozzá, hogy a nem binárisok, vakok, arabok, sziúk és eszkimók nevében felháborító, hogy ők nem érdemeltek szuperhőst. Van még Hollywoodnak is hova fejlődnie... Összességében nem rossz ez, Gemma Chan például nagyon szép (kár, hogy mint színésznő, és a karaktere sincs a toppon), korrekt történet, korrekt film, kevésen múlt, hogy a jó jelzőt nem sütöttem rá.
Felhőjáték 2023 júl. 11. - 00:24:22 Előzmény nonus77
..........TÉNYEK ÉS TÉVHITEK AZ ELKÖVETŐKRŐL
Tévhit: A nők ugyanolyan gyakran élnek vissza kisfiúkkal, mint a férfiak kislányokkal.
Tény: Az ismert elkövetők 85-99%-a férfi. A női elkövetők aránya tehát nagyjából
1-15%-ra tehető. A nőkről – a férfiakhoz hasonlóan – elmondható, hogy szintén
mindkét nem képviselőivel szemben követnek el abúzust, de a fiúk bántalmazása az ő esetükben valamivel gyakoribb. A nők sok esetben férfi elkövetővel közösen – egyes esetekben kényszerítés hatására – követnek el szexuális visszaélést.
Tévhit: A kisfiúkat csak homoszexuális férfiak szokták molesztálni.
Tény: A kisfiúkkal és tinédzser fiúkkal szexuális kapcsolatot kezdeményező férfiak
nagy része heteroszexuális, családos ember. Az elkövető számára nem az áldozat
neme, hanem kiszolgáltatottsága a vonzó. A gyerek teste tárgy, eszköz csupán arra, hogy az elkövető a hatalmát gyakorolhassa.
Tévhit: Az elkövetőre általában jellemző, hogy alacsony iskolai végzettséggel és társadalmi státusszal rendelkezik.
Tény: Az elkövető bármilyen társadalmi osztályhoz tartozhat, ugyanígy iskolázottsága és anyagi helyzete is bármilyen lehet. Az akadémikusok ugyanolyan arányban bántalmaznak gyerekeket, mint az alacsony végzettségűek. Sajnos a magas
társadalmi státuszú vagy éppen köztiszteletnek örvendő személyek által elkövetett
abúzus ritkábban kerül napvilágra, mert ilyen esetekben az áldozatok (sokszor jogosan) arra számítanak, hogy környezetük nem fog hinni nekik.
Tévhit: Csak felnőttek követnek el szexuális abúzust gyerekekkel szemben.
Tény: A felmérések szerint az elkövetők 20-30%-a serdülőkorú vagy az áldozatnál
idősebb gyerek. A bántalmazás motivációs alapja – a felnőtt elkövetőkhöz hasonlóan
– nem más, mint a hatalommal való visszaélés. Azoknak a kamaszoknak, akik bármiféle szexuális aktust kezdeményeznek gyerekekkel, szakszerű beavatkozásra van
szükségük, mivel igen valószínű, hogy maguk is hasonló visszaélés áldozatai.
› Bármilyen életkorú, nemű és társadalmi státuszú gyermek szexuális visszaélés áldozatává válhat.
› Az áldozat semmilyen körülmények között NEM FELELŐS a szexuális
abúzus elszenvedéséért.
Tévhit: Az elkövető jellemzően zárkózott, magányos ember, aki kerüli más felnőttek társaságát.
Tény: A szexuális erőszak elkövetői általában heteroszexuális párkapcsolatban élnek, és teljesen hétköznapi, megbízható embereknek tűnnek, így a környezetük
a legritkább esetben fog gyanút. Sokszor kifejezetten társaságszerető, megnyerő
személyek követik el a visszaélést.
AZ ELKÖVETŐ MENTEGETÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÉVHITEK
Tévhit: A szexuális abúzus elkövetői pedofilok, akik nem tehetnek hajlamukról.
Tény: Az elkövető lehet pedofil is (tehát olyan személy, akit kizárólag a gyerekekkel
való szexuális kapcsolat, vagy az arról való fantáziálás hoz szexuális izgalomba),
de a legtöbbször olyan ember, aki elsősorban felnőttekkel él szexuális életet. A szexuális abúzus – mint minden bántalmazás – a hatalom gyakorlásáról szól, amelyben a szex csak eszköz. Ezeknek az elkövetőknek azért gyermek a célpontja, mert
ők kiszolgáltatottabbak, így kisebb az ellenállás vagy lebukás veszélye. Még a valóban pedofil elkövetőnek is felelnie kell a tettéért, ilyen esetben ugyanis az ő felelősségük saját problémájukra orvosi segítséget keresni.
Tévhit: Csak olyankor bántalmazó, amikor iszik.
Tény: Az alkohol oldja a gátlásokat. Sok elkövető szándékosan iszik, hogy legyűrje
a saját lelkiismeretét, van, aki az áldozatát is itatja, hogy megtörje annak ellenállását.
Tévhit: Az elkövető csupán „túlszerette” a gyereket, ill. „így fejezi ki a szeretetét”.
Tény: Egy felnőtt pontosan tudja, hol a határ, honnantól számít valami szexuális
cselekedetnek. Az elkövetők mindig ügyelnek arra, hogy a gyerekkel folytatott
szexuális tevékenységük ne váljon nyilvánossá, ebből is látszik: ők maguk
pontosan tudják, hogy valójában visszaélést követnek el. Amennyiben valóban
szeretet-megnyilvánulásról volna szó, nem lenne szükség a titkolózásra.
Tévhit: A felesége frigid, nem elégíti ki a szexuális igényeit, így kénytelen máshol
gyengédséget keresni.
Tény: Egy nő nem lecserélhető szexuális tárgy, eszköz, amelynek feladata a férfi igényeinek kielégítése. Az elkövetők gyakran próbálják áttolni a felelősséget az anyára azzal,
hogy azt állítják, nekik „jár” a szex. A valóságban azonban a szexuális kielégületlenség
olyasmi, amit bárki képes kezelni anélkül, hogy másokat bántana. Senkinek nem áll jogában egy másik felnőttet vagy gyereket eszközként használni a saját kielégülésére........
1/10
nonus77 2023 júl. 08. - 07:51:56 1/10 Előzmény WynNyback
Ha nem érted a hozzászólásomat és túl fiatal, vagy h*lye vagy hogy válaszolj rá, akkor inkább maradtál volna csendben. Szerintem neked a Micimackóval kellen kezdened. Össze nekeverd már a testi fogyatékosságot azzal a perverz söpredkékkel, akik jelenleg nyugaton bemásznak az óvodákba, iskolákba, bohócoknak, nőknek, queer queeneknek öltözve piszkálják a gyerekeket. Dagadnak a médiák a pedofil botrányoktól, vetted volna észre kisgyerek.
Felhőjáték 2022 szept. 19. - 17:28:18
Örökkévalónak lenni minden ember mítosz sajátja MARVELNÉL csak azt kell elhinned, hogy léteztek Istenek akik nem voltak mások mint akik irányítottak terelgették az emberiséget. Az emberek viszont nem tudták hogy a mindenhatók fölött léteznek magasabb hatalmak akik egész univerzumokat teremtenek.
Márpedig ha ez így van -és ebben a filmben így van- akkor annak lehetnek saját érdekei. Megjegyzem az emberiségnek is van. Mint úgy fejlődni és tért hódítani magának, hova tovább rombolni. De fonjuk tovább a történet szálait és ragyogó digitális múlt tárul fel előttünk az ősközösségtől Babilonig, Szemiramisz függőkertjén át akár korunkig. Hiszen hőseink nem halnak meg mert örökké élnek.
Lehetnek ők Őrzők ha kell Bosszúállok de nem vetik meg az Igazságosztó szerepkört sem.

Ezek a lények is ugyanazokkal gondokkal küzdenek és azzal az örömökkel ajándékozzák meg magukat mint halandó barátaik hűség, szeretet, szerelem, harag barátság. Bizony hol magányosak , hol pedig keresik saját entitásukat, hogy nagyot mondjak helyüket az univerzumban.


Teszik a dolgukat hiszen a Főnök rájuk bízta a földet mert megtudjuk az nem más mint egy bölcső egy új világteremtő megszületéséhez, de ezzel aztán a Terrának hívott bolygónak annyi is.
A történet egyszerű és az üzenet is az. Legyél lojális a feljebbvalóddal, szolgáld ki őt bármilyen helyzetben és körülmények között. Mert ha jó szolgálsz rendben mennek a dolgaid, ha nem bizony büntetés vár rád.

Mert végül is az Örökkévalók tulajdonságai nem mások mint az emberek tulajdonságai, hiszen lassan elhisszük, hogy saját magunk isteni vagyunk akik hol tévednek , hol végzetesen elrontanak valamit, de amit érzelemnek és a gondolat tisztánlátásának nevezünk az mindenkiben létezik. Érzelem és értelem ezek az alapelvek mozgatnak minket és és az Örökkévalót is.
Közben a film cikázik a bolygó jeles és nem igazán jeles történései között az Örökkévalók meg teszik a dolgukat.
A néző pedig kap több mint két órán keresztül eredet történetet, ősi mítoszok képes megjelenítését , sárkányok jelennek meg mint társadalmak mitológiáiban mi meg csak nézzük a mozivásznat milyen is lehetett űrből jött valaki mint azt akár barlangok falán láthatjuk.

Majd persze nyitva hagyva az új film lehetőségét új Örökkévaló születhet, és lépnek be újak hogy átmenjenek más és más MARVEL történetbe. Az utolsó képekben pedig láthatunk visszautalást mitikus lények ábrázolásáról, akik valahogy bele illenek a hősök személyiségjegyeibe a mondák és eposzaink történeteibe..
Aztán a néző meg eldönti mese ez vagy kis történeti lexikon a filmvásznon. Akinek meg ennyi nem elég az a film utáni zárójelenetét elemezheti ahol Dane a családi örökségét, az Ében Pengét készül megérinteni, amivel érdemes óvatosnak lenni, mivel maga is vámpírtermészetű, illetve könnyen az őrületbe kergetheti gazdáját. "Biztos abban, hogy készen áll erre, Mr. Whitman?" – ezt egy hang mondja mellette aki nem jelenik meg testi valójában de sejtésünk szerint Penge egy másik MARVEL szuperhős. Így a képregények hősei simán átjárnak saját világukból egy másik világba.
Rendezője Chloé Zhao, írója Matthew K. Firpo, Ryan Firpo és Jack Kirby, Zhanoval az élen egy gigantikus szórakoztató felnőtt és gyermekmozit teremtettek jól követhető cselekményszálakkal még akkor is mikor a dramaturgia némi bakugrással közlekedik a történeten belül, ennek ellenére működik az ok és okozat összefüggése.

Bár némelyik Örökkévaló alig kap szerep megvalósítási teret de Germma Chan ( Sersi ) és Kumail Nanjiani ( Kingó ) szerepében kiteljesedhet. Számomra, bár nem meglepetésként ért Brian Tyree Henry ( Phastos ) és férfi kedvese megjelenése a filmvásznon azért is mert a mozik által a másság ábrázolásának nagy részé vagy tragikus estleg bohózatba illő. Jelen történetben adekvátan és emberin jelenik meg a másság ábrázolása.
Egy másik mozifilm címével zárnám kritikám ez kérem egy végtelen történet mint ahogy képregények is újra rajzolódnak és a MARVEL filmek is újra gyártódnak.
3/10
Démétér456 2022 júl. 04. - 13:55:03 3/10
Édesjóistenem mivoltez. Annyira sok a szereplő, hogy a film több mint fele elmegy a bemutatásukkal, ráadásul ennek jó része teljesen lényegtelen a történet szempontjából. Ebből következően a film első fele hosszú, üres, és fogalmad sincs, hogy mire lenne érdemes figyelni. A főhősünk annyira jellegtelen, hogy sírnivaló. Ő lesz a választott vezető, de soha nincs egy önálló döntése, határozott kiállása, mondjuk mindegy is volna, mert senki nem is hallgat rá. Színészi kvalitásait nem tudom, könnyen lehet, hogy vannak, de jelen filmben a kifejezéstelen-arccal-előre-nézés volt az egyetlen követelmény. Mégis akkor mi a három pont? A film második fele több nézhető jelenettel és jól megírt karakter-kapcsolattal felhúzta az egészet, de csak eddig a szintig. A történet logikátlan, de mivel ez egy szuperhős-film, ezt persze megbocsájtom.
6/10
sorozatneked.hu 2022 jún. 28. - 12:38:56 6/10
6/10

Morbius után kimondottan tetszett ez a közel sem tökéletes Marvel film. PC-t kicsit túltolták, egy jelenetet mindenféleképpen (számomra), de a többi elfogadható volt. Érdekes volt a történet a galaxisok születéséről (nem szeretnék többet spoilerezni). Ami nem tetszett, az a szuperhősök elinflálása. Hogy ezek az Örökkévalól elméletileg nagyobbak és erősebbek, mint pl a Bosszúállók (Thor, Loki, stb)?
meridian74 2022 máj. 24. - 02:43:16
Amúgy óriási katyvasz jött össze a Marveles fejekben... egy istennek ami hipp-hopp megjelenni a föld mellett (és a testének tömegének gravitációs hatása nem zavarja be a Hold pályáját, sem a Földet (holott uszkve nagyobb volt és nehezebb mint a Jupiter) probléma az hogy elszabadult pár élőlény amit ő talált ki. Amúgy ezek a lények mégis hogyan mozognak a bolygók közt? Na de mindegy is.

Mi jön ezután? Anti isten méretű szuperhősök? Azaz Tiamut méretű hősök amik Arishemet próbálják likvidálni? :D

Meg a másik... ha Tiamutnak az a célja hogy reciklálja az elhasználódott galaxist vagy galaxisokat. Ugye egyszer minden csillag üzemanyag elfogy, nem lesz fény, és ekkor minden élet megszűnik minden bolygón. Timaut félék fogják és összegyűjtik az anyagot összenyomják egy feketelyukba ahol minden szétesik, majd innen kirobbanva új galaxis jön létre friss csillagokkal,friss bolygókkal. És minden kezdődhet előlről.

Amúgy vicces, de neekem van egy teóiám.. A feketelyukakba - hasolnló a tűzfal elmélethez,amely szerint nem esik be az anyag, hanem feltorlódik a eseményhorizonton. Belül nincs semmi, nem is lehet semmi. Viszont ha a feketelyuk már akkora mint Sagitarius A (a mi galaxisunk közepén lévő szupermasszív feketelyuk), az időnként aktívvá válva kirobanta ezt a felhalmozódott anyagot és az újból részt vesz a galaxis csillagainak születésében, bolygók keletkezésében. A szupermasszív feketelyukak, más néven kvazárok (ezek az aktívak) nem mások mint az univerzum reciklálói. És nem ősrobbanás volt, hanem egy csomó kisebb "robbanás", minden egyes galaxis helyénél volt egy ilyen, ami magát a galaxist létrehozta (és csak galaxisnyi anyag keletkezett)... és ma is vannak ilyen kis ősrobbanások, de messze tőlünk, és a keletkező anyag az ami a teret generálja felfújva azt... a gravitáció ez ellen dolgozik, de a folyamatosan keletkező galaxisok viszont egyelőre nagyobb erővel fújják fel a teret mint ahogyan a gravitáció azt húzza vissza, ezért látjuk azt hogy az univerzum rettenetes sebeséggel tágul. De aztán ennek is vége lesz és akkor minden összehúzódik minden összeomlik. Milyen véletlen, a hindu vallás ezt írja le... szerintük az univerzum nem 13milliárd éves, hanem már 150ezer milliárd éves. És 300ezer milliárd év után jön a nagy összeroppanás...de ezzel sem lesz ténylegesen vége mindennek, mert minden megint elölről kezdődik majd...
meridian74 2022 máj. 24. - 02:24:43 Előzmény WynNyback
"Mint akarsz a filmek egy idealizált világról szóljanak? Ahol mindenki hetero fiatal és nincs testi fogyatékossága? "
--> Így viszont a másik végletről szól, ami a többséggel megy szembe.
Már csak az hiányzott az egészből, hogy a férfi legyen terhes és szüljön is. Gondolom, ezt majd a következő részben adagolják be... szoktatnak hozzá.
CSAKHOGY EZ NEM A NORMALITÁS!
A valóság az, hogy a homoszexuálisok (a valóban azok, és nem a divathomokosok meg az agymosott lelkendező talpnyalók) nagyon, de nagyon pici része a társadalomnak, ők egy nagyon nagyon kicsi kisebbség. A többi, a többség meg kifejezetten utálja azt, ha nyilvánvalóan mossák az agyát és erőszakosan tolják a mantrát abban is, mint pl ne egyél húst, legyél "vega"... persze azért az ilyen mértékű és erejű agymosásnak vannak azért részsikerei is... Pl Lewis Hamilton. Aki a kutyájának sem adott húst, mert hogy a vega élet rulez! Aztán a kutyája meg beledöglött ebbe - mert A VALÓSÁG, AZ AMI EZT A HÜLYESÉGET NEM TOLERÁLJA!
perry 2022 máj. 01. - 19:18:42
Örökkévalónak lenni minden ember mítosz sajátja MARVELNÉL csak azt kell elhinned, hogy léteztek Istenek akik nem voltak mások mint akik irányítottak terelgették az emberiséget. Az emberek viszont nem tudták hogy a mindenhatók fölött léteznek magasabb hatalmak akik egész univerzumokat teremtenek.
Márpedig ha ez így van -és ebben a filmben így van- akkor annak lehetnek saját érdekei. Megjegyzem az emberiségnek is van. Mint úgy fejlődni és tért hódítani magának, hova tovább rombolni. De fonjuk tovább a történet szálait és ragyogó digitális múlt tárul fel előttünk az ősközösségtől Babilonig, Szemiramész függőkertjén át akár korunkig. Hiszen hőseink nem halnak meg mert örökké élnek.
Lehetnek ők Őrzők ha kell Bosszúállók de nem vetik meg az Igazságosztó szerepkört sem.

Ezek a lények is ugyanazokkal gondokkal küzdenek és azzal az örömökkel ajándékozzák meg magukat mint halandó barátaik hűség, szeretet, szerelem, harag barátság. Bizony hol magányosak , hol pedig keresik saját entitásukat, hogy nagyot mondjak helyüket az univerzumban.


Teszik a dolgukat hiszen a Főnök rájuk bízta a földet mert megtudjuk az nem más mint egy bölcső egy új világteremtő megszületéséhez, de ezzel aztán a Terrának hívott bolygónak annyi is.
A történet egyszerű és az üzenet is az. Legyél lojális a feljebbvalóddal, szolgáld ki őt bármilyen helyzetben és körülmények között. Mert ha jó szolgálsz rendben mennek a dolgaid, ha nem bizony büntetés vár rád.

Mert végül is az Örökkévalók tulajdonságai nem mások mint az emberek tulajdonságai, hiszen lassan elhisszük, hogy saját magunk istenei vagyunk akik hol tévednek , hol végzetesen elrontanak valamit, de amit érzelemnek és a gondolat tisztánlátásának nevezünk az mindenkiben létezik. Érzelem és értelem ezek az alapelvek mozgatnak minket és talán az Örökkévalót is.
Közben a film cikázik a bolygó jeles és nem igazán jeles történései között az Örökkévalók meg teszik a dolgukat.
A néző pedig kap több mint két órán keresztül eredet történetet, ősi mítoszok képes megjelenítését , sárkányok jelennek meg mint társadalmak mitológiáiban mi meg csak nézzük a mozivásznat milyen is lehetett űrből jött valaki mint azt akár barlangok falán láthatjuk.

Majd persze nyitva hagyva az új film lehetőségét új Örökkévaló születhet, és lépnek be újak hogy átmenjenek más és más MARVEL történetbe. Az utolsó képekben pedig láthatunk visszautalást mitikus lények ábrázolásáról, akik valahogy bele illenek a hősök személyiségjegyeibe a mondák és eposzaink történeteibe..
Aztán a néző meg eldönti mese ez vagy kis történeti lexikon a filmvásznon. Akinek meg ennyi nem elég az a film utáni zárójelenetét elemezheti ahol Dane a családi örökségét, az Ében Pengét készül megérinteni, amivel érdemes óvatosnak lenni, mivel maga is vámpírtermészetű, illetve könnyen az őrületbe kergetheti gazdáját. "Biztos abban, hogy készen áll erre, Mr. Whitman?" – ezt egy hang mondja mellette aki nem jelenik meg testi valójában de sejtésünk szerint Penge egy másik MARVEL szuperhős. Így a képregények hősei simán átjárnak saját világukból egy másik világba. Azt nem mondom, hogy elájultam de 1xr kólával és pattogatott kukival megnézhető.
Rendezője Chloé Zhao, írója Matthew K. Firpo, Ryan Firpo és Jack Kirby, Zhanoval az élen egy gigantikus szórakoztató felnőtt és gyermekmozit teremtettek jól követhető cselekményszálakkal még akkor is mikor a dramaturgia némi bakugrással közlekedik a történeten belül, ennek ellenére működik az ok és okozat összefüggése.

Bár némelyik Örökkévaló alig kap szerep megvalósítási teret de Germma Chan ( Sersi ) és Kumail Nanjiani ( Kingó ) szerepében kiteljesedhet. Számomra, bár nem meglepetésként ért Brian Tyree Henry ( Phastos ) és férfi kedvese megjelenése a filmvásznon azért is mert a mozik által a másság ábrázolásának nagy része vagy tragikus esetleg bohózatba illő. A jelen történetben adekvátan és emberin jelenik meg a másság ábrázolása.
Egy másik mozifilm címével zárnám kritikám ez kérem ez egy végtelen történet mint ahogy képregények is újra rajzolódnak és a MARVEL filmek is újra gyártódnak. Meg egy Weöres Sándor ide , hogy kulturáltságomat fitogtassam és mert kísérletezni jó.
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira

(Részlet)

Pityu és Pöszi

az óvodakertben mindenfélét sinálnak

ni mijen dicnók

a többi óvodások körülöttük álnak

nézi a Paidagógosz néni

pfuj meekkora dizsnók

űrlapot és hegyes tollat ragad

dühtől hullámozva ír:

Tüzdelt Zülők!

Máskor scináljanak jobb jerekeket.

És felelnek a zülők:

Kedves Paidagágász Néni!

Hun házasodunk hun meg elválunk

különb féle jerekekkel kísérletezünk
2/10
igavlo 2022 ápr. 30. - 18:45:31 2/10
Nagyon gyenge film. Túl hosszú, tele unalmas és semmitmondó párbeszédekkel. A grafika (CGI) - bár professzionálisan van megcsinálva - sok ponton nem a legmegfelelőbb ábrázolású adott hatás ábrázolására.
4/10
Findzs 2022 ápr. 18. - 10:19:43 4/10
Gyengébb lett mint vártam.
Na igen, a Bosszúállók sorozatot már nem fogják tudni megugrani.
Ez egy erőtlen kapálózás.
4/10
4/10
Atis88 2022 ápr. 13. - 18:55:19 4/10
Sajnos ez a film túl hosszúra lett nyújtva. Jó a sztori, de nincs benne annyi, hogy 2.5 órát érdemben ki lehessen tölteni vele. Bőven elég lett volna 2 óra rá. Ezen felül nem sok egyediség van benne. Gyakorlatilag sok újat nem hoz az eddigiekhez képest. Persze a látvány jó, de egy marvelfilmnél ez már alap.
1/10
Aventador 2022 ápr. 10. - 17:52:16 1/10
A Marvel egyre lejjebb csúszik Tony Stark halála után.
Már kezd kínos lenni, hogy a Shang-Chi és ez az Örökkévalók mennyire gagyik.
Egyszerűen nem bírtam végignézni, mert már annyi ilyen film volt, hogy azt kimondani nem lehet.
Unalmas, egyszerű történet, remek színészekkel. Az egyedisége a nullához konvergál.
6/10
The Cortez 2022 márc. 31. - 21:18:30 6/10
A Marvel legegyedibb, talán legfüggetlenfilmesebb darabja a Nomadland rendezőjétől. A mozi egy filozofikusabb szuperhős fantasy. Az akciók dinamikusak, egyben látványosak, a CGI-effektek színvonalasak, a vizualitás meg a fényképezés lenyűgöző és az első fél óra szintén teljesen ott van a szeren, ám aztán hosszú időre leül a cselekmény. Az unalmat még jobban fokozza az időben összevissza ugráló sztori, valamint a végtelenségig nyújtott játékidő.
A szereplőgárda egyébként maximálisan PC-re sikeredett. Van itt minden, mint a búcsúban: fehér, néger, ázsiai, latino, indiai, buzi, süketnéma, ráadásul egy Sprite nevű gyerek is. Láthatunk szexjelenetet (ezen sokan meglepődtek, holott a stúdió netflixes sorozataiban nem egyszer előfordult már), illetve egy visszafogott buzirománcot. Akadnak poénok, felemás betétdalok, az univerzumon belüli easter eggek, továbbá popkult-utalások, amelyek főként a DC-karakterek emlegetésében merülnek ki.
A ritmustalan történetvezetésen mellett, a túl sok figura egyszerre való mozgatása az alkotás legnagyobb hibája. A 2 stáblistás jelenet a hibái ellenére is sokat sejtetőre sikerült.
belala 2022 jan. 28. - 21:14:58
Érdekes, hogy milyen gyorsan ki lehet szúrni, ha egy eksönmúvit egy drámatagozatos nő rendez. Egyik gagyibb, mint a másik. Paródia számba mennek, mind hozzáállásban, mind kidolgozottságban. Az eredmény pedig mindig gagyiszkópia. Szánalmas ez a fajta nővonalúság, hogy ész nélkül osztanak alkalmatlan személyeknek 'irányító szerepeket', csak mert épp agyatlan aktuális trend. Jaj, szegény, kisemmizett nők, hát kerüljenek már ők is kormánylapáthoz, hátha majd nem a lapát hajigálja őköt. Na jah.
7/10
Kaliff 2022 jan. 26. - 19:37:17 7/10
Kicsit elnagyolt és magasröptű akart lenni ez a film, de nekem a hibái ellenére is tetszett.
offtopic
tesz-vesz 2022 jan. 26. - 16:36:39 Előzmény Tarzaan
a teljes nev Tiamut Viktor? mert már létrejött
5/10
rajdi 2022 jan. 25. - 23:48:58 5/10
Ez kb a Marvel filmek Halálos iramban-ja...
Tarzaan 2022 jan. 25. - 20:24:01
Enyhe spoiler, úgyhogy nem rakom spoiler tag-be,

Azt figyeltétek, hogy a Tiamut nevű istenlény Magyarországon tervez a világra jönni?

10/10
offtopic
WynNyback 2022 jan. 24. - 13:26:13 10/10 Előzmény nonus77
Ha realisztikus filmeket akarsz nézni akkor nem ülj be egy Marvel filmre mert csalódni fogsz. Ahogy a melegekről beszélsz az meglehetősen primitív. Nem tudom mi bajod de a feszkót nem itt kéne levezetni.
Összes hozzászólás