Orvos a sötétben / Éjszakai ügyelet

Bakancslistához adom
Médecin de nuit
15 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimi-dráma, thriller, 82 perc, 2020

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Mikaël éjszakai műszakban dolgozó orvos, aki veszélyes környéken élő betegeket kezel, köztük olyanokat is, akiket egyetlen másik orvos sem szeretne látni: drogosokat. A káosz azonban lassacskán a saját életét is kezdi eluralni: szétszakad felesége és szeretője között, és drogkereskedelembe keveredik, amikor gyógyszerész unokatestvére belerángatja a hamis Subutex-receptekkel való üzletelésbe. Eljön az az este, amikor nem marad más választása: vissza kell szereznie az irányítást élete felett.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez máj. 03. 22:38:18 5/10
Tipikus Cannes-kompatibilis francia művészfilm: egy lassú sztorivezetésű, depresszív hangulatú noir-os alkotás. A főszereplő egy éjszakai orvos, aki egy rázós környéken élő betegeknek meg drogosoknak ír fel szereket. A magánélete természetesen romokban, a házassági drámája nevetségesen klisés, s egy idő után egyre több szar gyűlik a feje felett. A gyerekeivel közös jelenetei szekunder szégyenérzet-keltőek, ezeken kívül kapunk parittyázást, át- és félrebaszást, továbbá nem kevés züllött, valamint veszélyes mellékkaraktert. A képi világ darkos, egyben neonfényes. A többször unalomba fulladó mozi legnagyobb pozitívuma a rövid játékideje.
6/10
sexykex máj. 02. 11:07:20 6/10
A kultúrmondakör egyik alapvetése szerint az ember a barátait maga választja, a rokonokat hozzábasszák. Ez okozza a film konfliktusainak jelentős részét, a nehezen levakarható fehérnép, csak amolyan mellékszál. A legcsodálatosabb mégis az éjszakában csatangoló orvos figurája, aki az otthonodban gyógyít. A mi háziorvosunk bezzeg távoltartási végzést szerzett a betegekkel szemben. Még a rendelőben se szívesen találkozik senkivel.
6/10
luci87 febr. 17. 16:42:12 6/10
Miért van az,hogy egy szimpatikus,normális orvos,akinék csinos felesége ,gyönyörű gyerekei vannak,a rokona nőjét kufircolja??Olyan kiszámítható klises,hogy a buliban kimenek a wc be,meg a kocsiban...Kar érte,nem olvastam előre el a leírását,azt hittem sima krimi lesz!
4/10
pihes febr. 16. 14:19:44 4/10
Beakadt a doki a hínárba, az meg lefelé húzza.
Sokat ne várjunk!

4/10
6/10
doktormacko1953 febr. 11. 22:50:55 6/10
6 / 10 Valahogy nem jött be nekem ez a film.