Film

Párizs császára

/L'Empereur de Paris/
francia kalandfilm, 110 perc, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • f
    • mb
    • f

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Napóleon uralkodásának idején François Vidocq többször is sikeresen megszökött az ország leghírhedtebb börtönéből, ezzel legendás hírnévre tett szert. Utolsó látványos szökését követően egyszerű kereskedőként próbál láthatatlanná válni. Múltjától azonban nem szabadulhat: volt fegyenctársa hamisan vádolja meg gyilkossággal. Ártatlanságát bizonyítandó egyezséget köt a rendőrséggel. Szabadságáért cserébe pedig vállalja, hogy levadássza Párizs szélhámosait és gyilkosait.

A ex-fegyencből párizsi rendőrfelügyelővé váló kalandor története Victor Hugót és Edgar Allan Poe-t is megihlette. A 19. századi Párizs varázslatos világát kínáló bűnügyi kalandfilm rendezője Jean-François Richet (Halálos közellenség 1-2., Az utolsó emberig). A főbb szerepekben a Golden Globe- és Cézar-díjas Vincent Cassel (A gyűlölet, Halálos közellenség 1-2., Bíbor folyók, Az én szerelmem, Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik, Fekete hattyú, A szépség és a szörnyeteg), a modellből lett színésznő Olga Kurylenko (A Quantum csendje, Sztálin halála, Johnny English újra lecsap) és Fabrice Luchini (A házban, Született feleség, Gemma Bovery, A púpos) láthatók.

Bemutató dátuma: 2018. december 20. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

2018 dec. 30. - 13:19:35
2018 dec. 30. - 13:19:35
Jó kis akciós, pisztolyos, kardozós, verekedős mese, Victor Hugo stílusában, egyes jeleneteket mintha egy az egyben "A párizsi Notre Dame"-ből vettek volna át, pedig 300 évvel később játszódik. Vincent Cassel menő a férfias arcélével, a nők szépek, Fabrice Luchini ismét önmagát játsza, vagyis egy befutott, öntelt, nárcisztikus alakot. Ha van is benne számítógépes városkép, ez nem látszik, szépen hozzátoldották a valós díszlethez.