Pelikánvér

Bakancslistához adom
Pelikanblut - Aus Liebe zu meiner Tochter
15 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 121 perc, 2019

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Wiebke (Nina Hoss) lovastréner, örökbe fogadott lánya Nicolina. Kis családjuk szoros kötelékben éli idilli életét vidéken. Megbeszélik, hogy Wiebke még egy kislányt örökbe fogad, az öt éves Rayát. Ezért elutaznak Bulgáriába, a kislány szülővárosába, hogy hazahozzák. Röviddel az utazás után Wiebke rájön, hogy új lányának problémái vannak az érzelmi kötődéssel, és nem képes meghitt kapcsolatokat kialakítani másokkal, ráadásul megdöbbentő magatartást tanúsít, és egyre erőszakosabbá válik, azt állítva, hogy tetteit egy sötét szellem provokálja. Miután egy szakember elmondja az anyának, hogy Rayát egész életében elkísérik ezek a problémái, mivel nem érez empátiát, Wiebkének el kell döntenie, hogy hajlandó-e megtartani új gyermekét, és ezzel egyidejűleg kockáztatja-e Nicolina biztonságát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gBandi1983 jan. 13. 21:52:03 10/10
Érdemes szenvedni kicsit vele, jó kis film.
2/10
durumdara 2022 dec. 25. - 17:26:24 2/10
Hááát, eléggé megbántam ezt a 2 órát... Nem lett volna rossz, de sajnos a vége egyáltalán nem a várt irányba ment, és összecsapták-kapták... Sajnálom.


Mi végig abban hittünk, hogy valóságos irányban zajlik a terápia és ennek lesz hatása.
De az, hogy a végén hirtelen bevetnek egy sámánt és az hipp-hopp megoldja a gondot - mialatt viszont minden más elveszik, ez borzasztóan elrontotta...
Nem is beszélve az utolsó dialógusokról, amiktől a falnak mentem... áááááá...


8/10
dandelion83 2021 máj. 09. - 18:24:37 8/10
Nem vártam túl sokat ettől a filmtől, de szerencsére kellemesen csalódnom kellett. Kicsit meg is viselt a történet, mert nagyon át tudtam élni. Nem könnyű témát boncolgat, hitelesen, mindenfajta megjátszás nélkül. A szereposztás, a történet, a helyszín, minden a helyén volt. A lovak csak hozzáadtak az egészhez. Elgondolkodtató, mély alkotás, tetszett.