Film

Pokémon - Pikachu, a detektív

/Pokémon Detective Pikachu/
japán-amerikai kalandfilm, családi animációs film, 104 perc, 2019 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • mb
    • mb

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Tim (Justice Smith), a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja.
Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villámalakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! Piká! A neve: Pikachu (hangja: Ryan Reynolds).
Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.

A világ egyik legismertebb animált figurája végre a filmvásznon, egy élőszereplős vígjátékban kapott főszerepet.
A lények teljesen reálisak, és tökéletesen illeszkednek az emberek világába: ettől válik a vígjáték igazán látványossá és különlegessé!

Bemutató dátuma: 2019. május 9. (Forgalmazó: InterCom)

Stáblista:

Szereplők

Detective Pikachu (hang)
Howard Clifford
Dr. Ann Laurent
Roger Clifford
Detective Yoshida
Tim Goodman

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 9/10 május 20. 09:29:14
május 20. 09:29:14
Attól még hogy a 2 szereplőnek a játékban ezek a pokémonjai vannak nincs sok köze hozzá. Nem tudom miért Psyduck-ja van, lehet a játékban fontosabb szerepet kap, de a Pikachu az egyértelmű, Japánban ő a legnépszerűbb, Detektív Koffing vagy Detektív Drowzee valószínűleg nem lett volna olyan népszerű játék :D Mewtwo-ról meg

mondják a filmben, hogy a Kanto régióból jött át, ami pedig a régi sorozatban és animációs filmekben van benne, hogy ott csinálta őt a rakéta csapat, szóval az a világ is ehhez tartozik


május 19. 15:36:05
május 19. 15:36:05
Már kering pár pletyka, miszerint lesz folytatása, illetve, hogy egy olyan sorozatot is készítenek, mint amilyet te is leírtál. Amiben lesz Rakéta csapat, arénás ütközetek stb. Egyébként ha nem is konkrétan közelről, de több mint 100 pokémon szerepelt ebben a filmben. Neten van róla pár video, ahol mutatják közelebbről őket.
május 18. 10:47:12
május 18. 10:47:12
Ez nem a hardcore Pokémon-kockáknak készült, hanem azoknak a gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek, akik nagyjából tisztában vannak azzal mi az a pokémon (de ha nem, a filmből rájönnek) és szeretik a fantasy-mesefilm vonalat meg a cuki figurákat. Ennyi. Ezért gyúrták több oldalról össze a filmet, felesleges vitázni azon hogy honnan-miből. A 9 éves fiam soha egy részt nem látott egyik 10-20 évvel ezelőtti eredeti sorozatból (és én sem) mégis végig jól szórakoztunk. Pedig mindenevők vagyunk, előtte 2 nappal Bosszúállókat néztünk, azelőtt Aquaman-t. Ha az ember nem dimenzionálja túl, egy jó kis kikapcsolódás.
(utáltama 20 évvel ezelőtti mesét Ash-el meg az egész mindenséggel együtt. Annyit tudtam hogy mik ezek a lények és nagyjából ennyi. Ha így nézi az ember, nem a pokévilág meg japán animék kritikusaként akkor teljesen élvezhető. Elsősorban gyerekeknek csinálták ezt ne feledjük!)
szavazat: 6/10 május 18. 01:29:51
május 18. 01:29:51
Teljesen más sztori szerinted, de mégis a főhős barátnőjének egy Psyduck-ja, a főszereplőnek pedig Pikachuja van. Ez már önmagában redundáns. Mewtwo pedig egy klónozó laboratóriumban van és Pikachu a mese főcímdalát énekli a film közben. Kicsit sokat átvettek akkor abból, amit hétvégente néztek vasárnap reggel az olyan csibészek, mint én...
szavazat: 10/10 május 17. 10:50:57
május 17. 10:50:57
Teljesen egyetértek. Szerintem is egy aranyos film, tele fordulatokkal. Viszont tényleg kell egy kis háttér, hogy pl Mewtwo-t megértsük. Kicsit ismerni kell az előző filmekből Mewtwo történetét. (Mewtwo Strikes Back)
szavazat: 10/10 május 17. 10:48:16
május 17. 10:48:16
Kérdezd Misty-t az animéből és a játékból. Psyduck Pokedex bejegyzései sok helyen írják, hogy ha megfájdul a feje, hihetetlen pszichés energiával rendelkezik. Épp ezért érthetetlen, hogy nem kapta meg a Psychic típust.


Amúgy szerintem maga a film nagyon jól visszaadja a Detective Pikachu játékot. Esetleg annyi, hogy neveket változtattak a főgonosz és benfentesek esetében, de ez mellékes. A szinkron semmit sem vesz el az élményből, remekül visszaadja Ryan Reynolds-ot.
szavazat: 10/10 május 17. 10:44:17
május 17. 10:44:17
Ebben teljesen igazad van. Ash csak az anime hőse. Az első játékok hőse Red, a második-é Gold, stb.

A Detective Pikachu játék egy spinoff. Ebből csináltak filmet. A történet egy teljesen másik világban játszódik. Teljesen más a helyzet. Miért nem lehet ezt elfogadni.

A filmben lesznek illegális Pokémon csaták. Egy R nevű gázt tesztelnek vele.


szavazat: 9/10 május 16. 09:46:53
május 16. 09:46:53
Ez a Detective Pikachu című játék adaptációja, miért kellett volna benne lennie Ash-nek meg többinek ha abban játékban nem szerepeltek(meg tudtommal egy játékban sem) Ha valaki az ő történetükre kíváncsi akkor van belőle egy nagyon hosszú sorozat , de ez egy teljesen más sztori. Amúgy az eredeti játékból is van egy rövid sorozat Pokémon Origin néven.
szavazat: 6/10 május 14. 01:05:29
május 14. 01:05:29
Áhh, hogyan hagyhattak ki olyan ziccereket, mint Rakéta csapat, Ash Ketchum és ami ennek a világnak a lényege: az edzők pokémoncsatái. Nem volt egy sem benne. Ez szomorú! :(
Kb. 20-25 pokémont mutattak különböző shotokban az egész történet alatt. Szerintem bőven elég lett volna az 1. generációs pokémonokra fókuszálni és annak alapján egy jó történetet kitalálni.
Imádom a pokémont, gyerekkorom meghatározó meséje és sajnálom, hogy így sikerült kihozni az első élőszereplős filmet. Nem adja át, amit jelentett a pokémon sokaknak.
szavazat: 1/10 május 13. 18:06:24
május 13. 18:06:24
Ha még nem nézted meg, akkor meg ne nézd! Se nem vicces, se nem aranyos de cserében borzasztóan unalmas. A látványra tettek fel mindent. Nincs épkézláb történet, a főszereplő pedig csapnivaló. A moziban a gyerekek sem zsibongtak mikor vége lett. Mikor kérdeztem, hogy "na? Milyen volt?" elintézték azzal, hogy "jó". Ami tetszik nekik arról hazafelé beszélgetünk a kocsiban. Érthetetlen a szavazáson elért 6.7-es és abszolút irreális.

Milyen megfontolásból van valakinek kacsafejű, kacsalábú, felrobbanó pokemonja? Mint egy púp egy háton...


május 08. 07:45:56
május 08. 07:45:56
Én nagyon szívesen megnézném, de csak eredeti szinkronnal, mert abban már most biztos vagyok az előzetesek alapján, hogy Ryan Reynolds játékát a magyar szinkronipar nem tudja visszaadni. De természetesen a magyar mozik csak felirat nélküli eredeti nyelven és szinkronizáltan adják le. Akinek meg nincs ilyen szinten az angolja, az így járt...
Most döntehetek, hogy megnézem magyar szinkronnal (ami nagyon sokat tud elvenni a filmélményből...) vagy megnézem eredeti nyelven, amelyben ha csak minden 5. mondatot nem értek már nem éri meg..., vagy harmadik lehetőségként megvárom a dvd megjelenést és majd a látványelemeket bukom, ami azért megérdemelné a mozivásznat.
Mondjuk így, hogy a hazai forgalmazó ennyire nem gondolt az én és a hozzám hasonló emberek igényeire...
május 07. 21:56:59
május 07. 21:56:59
Aranyos családi film, se több, se kevesebb. A pokémonok aranyosak voltak benne, de előn yel indul aki ismeri a pokémon-világ hátterét. Kellemes másfélórás időtöltés, Pikachu tündérire sikeredett.
április 29. 18:20:15
április 29. 18:20:15
Mi itt nem szeressük a pikacsúkat mer full kretén. A gyerekek megállnak a fejlődésben ha ezt megnézik.
március 24. 00:58:15
március 24. 00:58:15
A hozzászólás moderálva lett.
március 16. 12:21:06
március 16. 12:21:06
A hozzászólás moderálva lett.