Post Mortem

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar horror, misztikus thriller, 115 perc, 2020

Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett.
De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat.
1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.
A kísértetek nem akarnak békében élni az élőkkel.

Az első igazi magyar horror egy különleges korban, különleges helyszínen játszódik, és elképesztő vizuális effektusokkal, valamint mindig új fordulatot tartogató forgatókönyvvel rémíti és lepi meg nézőit.
Bemutató dátuma: 2021. október 28. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

6/10
F79 márc. 27. 11:58:40 6/10
Még néhány gondolat az előző hozzászólásomhoz.
A marketing ügyes volt, az előzetes alapján valóban horrort vártam. A horror azonban nem ez. A horrornak szabályai, eszközei, dramaturgiai elemei vannak, amelyeket illik ismerni. Horrornak ez a film nem volt elég ijesztő, vagy elborzasztó. Még misztikus thrillernek sem nevezném, mert ahhoz nem volt eléggé feszült, vagy nyomasztó. A misztikus melodráma pedig nem egy kasszacsengető tömegműfaj, valószínűleg ezért nem így reklámozták.
Egy kreatív forgatókönyv író, egy tisztességes dramaturg és egy magabiztos rendező sokkal többet ki tudott volna hozni ebből az egyébként érdekes alapötletből.
6/10
F79 márc. 26. 22:47:40 6/10
Túl vagyok rajta.
A látvány, a képek alkotta hangulat összességében, a maga módján tetszett. Schell Judit visszafogott játéka is tetszett.
A történet azonban kicsit szétesett, néhány jelenet a vígjáték, sőt a paródia határát súrolja. Van itt minden, mint a búcsúban. Halottak, kísértetek, (vetített) árnyak a falon, zombigyerek (ő miért?), rángatózó parasztasszony, parasztbácsit elnyelő mennyezet, kísértetfotózás, sejtelmes zajok a padláson, nyekergő zene, vezényszóra sikoltozás. A színészek többségén az látszik, hogy ez itt most munka, megcsináljuk, aztán irány haza. Amikor olyan fejjel rohangálnak, mint akire rájött a szapora, és Koltai Róbert filmjeit idéző kínos grimaszolást és esetlenkedést látom, az már fájdalmas. Ha elfogadjuk, hogy a speciális effektek azért olyanok, amilyenek, mert ennyit engedett a költségvetés, akkor még ennyiért is kár volt pénzt kidobni. A kislány helyes, de valakinek fel kellett volna készítenie a szerepre.
Úgy tűnik, Andy Vajna halála után a jó magyar filmbe vetett reményt is eltemethetjük. Ennyire vagyunk képesek, nekünk ennyi jut. "Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk."
Zahire márc. 23. 17:38:10 Előzmény tamasgotha@yahoo.com
Ahhoz azért drága. A film : 866 millió forintba került.
8/10
STARset márc. 15. 08:44:29 8/10
A kritikákkal egyet tudok érteni (a fikázókkal nem), de az első hazai horror neki indulásnak szerintem jó. A kor, a környezet és a főszereplő foglalkozása egyedivé is teszi. Aztán van egy csomó tipik horror klisé, amiből megakar élni a film. A két fontosabb helyszín, a város piactere és a falu, talán a két leghíresebb magyarországi skanzen. Megértem, hogy nem bonthatnak, építhetnek, de annyi magyar filmben/sorozatban szerepeltek már helyszínként, jó lenne ,ha kicsit kevésbé felismerhetővé tennék egy következő filmforgatáson.
1/10
tamasgotha@yahoo.com márc. 14. 04:08:39 1/10
Ez egy vicc volt??
Zahire febr. 11. 17:08:57
Alapjában véve ez egy zavart elméjű ember eléggé erőltetett és nem is tisztán érthető alkotása.
Ráadásul népbutító.
El akarja hitetni azt, hogy régóta halott embereket kegyeletsértő és nem utolsósorban fertőzésveszélyes módon cincálják, tekerik, rakosgatják, és élő emberek társaságában fényképezik.
Léteztek ugyan post mortem képek, de ilyen módon azokat semmiképpen nem készítették el.
A film inkább iszonyatos mint ijesztő, főleg a fentiek miatt.
Egyébként elég gyanús, hogy száz évvel ezelőtti műtermi kamerának műanyag objektív-sapkája lett volna.
Egyéb helyeken a fiú kihuzatos, alapdeszkás, lemezes kamerát használ, úgy, hogy az exponálások között nem cseréli az üveglemezt, azaz egy lemezre 3-5 alkalommal exponál, vagyis értékelhetetlen felvételeket készít.
A film végén az üveglemezekkel, előhívó és fixáló oldattal telepakolt ládával , ami a hátára van szíjazva, óvatosan lóra ül, majd ügetésbe kezd !
Ha már fényképezéstechnika szerepel a filmben, sőt lényegi eleme az, érdemes lett volna néhány dolognak utánanézni, különösen úgy, hogy ez a film igen-igen sokba került, legalábbis hazai viszonyok között.
10/10
wareszport jan. 31. 14:32:43 10/10
Le a kalappal!
Nagyon örülök, hogy egy ilyen színvonalú film elkészült itthon! Most a történetbe nem akarok belemenni, éppen azért nem, mert nem baj, hogy nem teljesen érthető a történet részletekben, viszont úttörőnek számít ez a vonal és stílus, tehát csak bíztatni tudom a magyar filmkészítést, a stílusok bővítésére és bátorítom azt aki belevág hasonló, minőségi, munkába!
10/10
PlanetX jan. 30. 16:03:20 10/10
Hát... itthon vagyunk, csak a szokásos: süt a rosszindulat :( De hát nem vagyunk egyformák (szerencsére!) Ez a film úgy jó ahogy van! Apróságoktól eltekintve.... Semmiképp nem egy tucatfilm. Simán megállja a helyét!
10/10
PlanetX jan. 30. 15:57:36 10/10 Előzmény Xénia1976
Rossz az aki rosszra gondol
1/10
Xénia1976 jan. 30. 09:28:25 1/10

10 éves kislány, feltupírozott hajjal, hozzáformálva a fényképészhez! Ajjaj, miért is ment el a gyerek a fényképésszel a történet végén!?

Kínos és több sebből vérzik ez a gagyiság. Olyan pedo szaga van az egésznek! Csalódás és felejtős!
10/10
kacso2 jan. 30. 01:56:13 10/10
Elragadott a történet, belső félelmet sugároz, még az épületek is "halálszagúak" voltak.
Az effektek valóban olcsó hatást keltettek, de a színészek mindenért kárpótoltak. Keserűség, düh, félelem, remény, szépség itatta át a művet. Köszönöm az élményt!
2/10
pihes jan. 29. 14:59:29 2/10
Alapjából jól indul ez a film, aztán meredeken lejt lefelé. Nem hagyott semmit maga után.
Kettes, jó volt a kezdet!

2/10
6/10
luci87 jan. 29. 11:03:29 6/10 Előzmény oliver27
Még ha én irtam volna ezt nő létemre..:)!
1/10
Tocky jan. 29. 09:31:35 1/10
Pusztítóan rossz. Megjegyzem, hogy úgy ültem le, hogy tuti jó lesz a film. Nem érdekelt, hogy ki mit írt ide. Nagyon vártam. És azután leültem megnézni... Nem akarom elhinni, hogy 2020-ban egy rendező ezt gondolja félelmetesnek vagy izgalmasnak. Hogy ezekkel a hangeffektekkel operál végig, ilyen zenével. Hogy emberek lebegnek, meg forognak, és ettől félni kéne. Bergendy Péter szépen megmutatta, hogy író-rendezőként képtelen feszültséget teremteni. Ijesztő, hogy erre pénzt adnak, hogy ezt így leforgatták. Elgondolkozik az ember, hogy vajon kik ülnek a döntőbizottságban, hogy erre és ehhez hasonló filmekre pénzt adtak. Jól írták előttem: nagyon jó, hogy erre nem kell senkinek pénzt kidobnia a mozikban. Sajnálom, de ezt a filmet nem tudom hogyan lehet szeretni.
6/10
oliver27 jan. 26. 20:58:24 6/10
Remek színészek és jó a képivilág is, csak a történet nem valami izgalmas és jó :(
De legalább láthattam Klem Viktor csupasz fenekét :D
1/10
hegyitomi jan. 24. 14:32:00 1/10
Vontatott, unalmas, értelmetlen film. Kb egy szint a pozsonyi csatával.
1/10
bcsaba73 jan. 24. 13:37:01 1/10
Én nem húzom le a filmet,de ez annyira gáz,hogy valami hihetetlen. Még jó,hogy nincsenek nytiva mozik,minden forintot sajnáltam volna rá,de még annyi pénzt se ér,amennyit a gépem fogyasztott amíg letöltöttem.
10/10
LilithP jan. 23. 21:19:29 10/10
Aki Fűrész jellegű horrorra vár, az csalódni fog. Ez egy különleges hangulatú film, jó színészekkel, hihető érzésekkel és szép képi világgal, kikapcsol és szórakoztat. Szeretnivaló és őszinte, nem akarja mindenáron többnek mutatni magát, mint manapság minden és mindenki. Csak van és jó. Engem magával ragadott.
6/10
luci87 jan. 23. 20:48:14 6/10
Nem vagyok nagy horror rajongo,inkább a cselekmény leiras keltette fel a figyelmem!Nekem kicsit hosszu,és kicsit sok volt!A szinészek jol alakitottak viszont.Schell Judit nagyon megöregedett,,elég rosszul festett a filmben!Gyengébb idegzetueknek nem ajánlott!
10/10
Isti1991 jan. 23. 19:40:05 10/10
Komolyan mondom szánalmas már ez a sok ember akik mindig lehúzzák a filmeket, ezzel sok olyannak kedvét véve akik sajnos adnak a negatív (ámde korránt sem hiteles) kommentekre.
Szerintem igen is frankó kis film lett, rég vártam már, s igen, ezt nevezem. Misztikus, kicsit horror...és Magyar...ez a nem semmi!
Bátran ajánlom! :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu