Préda

Bakancslistához adom
Crawl
amerikai akcióthriller, horror, 87 perc, 2019

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Képzeld el, hogy egy hatalmas hurrikán tart a szüleid háza felé, és apád egyik pillanatról a másikra már nem veszi fel a mobilját. Pár kilométernyire behatolsz kocsival az evakuációs zónába, hogy megnézd, mi van vele, és rájössz, hogy csapdába esett a ház alatti alacsony szervíztérben.
Amikor lemászol hozzá, hogy segíts neki, te is csapdába esel, a víz egyre emelkedik, aligátorok bukkannak fel, és egy hatalmas példány elzárja a biztonságba vezető lépcsőt...
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Gaen dec. 09. 16:09:47 3/10
:D Spoiler, de hálás leszel érte: A csaj elhagyta a mobilját ott, ahol az aligátor kószálhat. Rálátnak. Megszerzi, de ahelyett, hogy gyorsan visszaindulna vele a fedezékbe, ott azonnal helyben kezdi el felhívni a 911-et. Ekkor hall valamit, és még mindig nem a fedezék felé veszi az irányt, hanem még jól meg is kukkantja a zaj forrását, ami nyilván nem egy kiskakas, hanem az aligátor.

De legalább a CGI-ban nincs hiba.
1/10
Isti1991 dec. 04. 14:35:41 1/10
Nem szokásom lehúzni filmeket, ez kritikán aluli!
A tájat "szépen" kidolgozták, akarom írni pontosabban a vihart, de...ez így ennyi.
5/10
idõjós1010 nov. 27. 21:15:00 5/10
Helyén volt ez nagyjából. Egynek, estére, teljesen jó. Már csak az aligátorok miatt is. Azok nagyon ott vannak.
6/10
nikato nov. 25. 17:10:53 6/10
Nézhető, de itt-ott tényleg logikátlan, még több szereplő kellett volna bele unaloműzésnek. SPOILER: Terminator csaj, hihetetlen erős, többször kihúzza végtagjait az aligátorok szájából, leússza az aligátorokat, elharapott, vérző karral. Nem értettem az apja minek ment le oda, ahol már csak kúszni kell, lehet megakarta akadályozni valahogy, hogy a ház alá bejusson a víz, de ki tudja? SPOILER VÉGE
3/10
Katalin93 nov. 15. 11:15:51 3/10
Nem rossz, de nem is jó. A viharos táj nagyon szép, az aligátorok jól kidolgozottak, Maszat kutya írtó aranyos, így egyszer nézhetős kategória. Ami elkeserítő, hogy Maszatnak több esze van, mint az összes többi emberi szereplőnek összességében(!). Tele van a film értelmetlen, ostoba cselekedetekkel, melyek ha nem lennének 20 perc alatt le lehetne zárni az egészet. Egy sokkal ütősebb, jobban kigondolt alapsztorival igazi izgalmas mozivá lehetett volna tenni, de így csak végig azért drukkoltam, hogy az aligátorok győzzenek az emberekkel szemben.

Alapból a történet azzal indul, hogy az ostoba apa odamegy a régi vityillóhoz beszögelni az ablakokat. Később kiderült, hogy nagyon is tisztában volt azzal, hogy a vihar közben elmossa az ár, azaz nem sok fog maradni a házból. Ezt követően hasonlóan ostoba lánya követi őt, bemegy a lezárt területre. Utána lényegében miattuk meghal 4-5 ember akik segíteni akarnak nekik. Ehelyett sokkal jobb lett volna, ha alapból ott tartózkodnak a házban és bent ragadnak, vagy valamilyen értelmes céllal hánynának fittyet a szabályokra (pl. ott ragadt Maszat, aki a hatóságokat nem érdekli, mert csak egy kutya).
A két mentőlegény sincs sok ésszel megáldva. Mikor egyikük bemegy segíteni bámészkodik a pincelejárónál, ahelyett, hogy felszedné a fapadlót és felhúzná őket. Persze ez nem feltétlen az ő hibája, apa és lánya jelezhette volna neki hogy tolja el a szekrényt a csapóajtóról, ahol korábban a lány próbált már feljönni. De nem, inkább odahívták a pincelejáróhoz amin keresztül maguk sem tudtak feljönni. Ha felhúzta volna őket akkor is lehetett volna izgalmasan folytatni.
Azt nem értem apukánál ha volt ásó miért nem próbálták feltörni a fapadlót, hiszen később a lány egy vésővel(?) simán felszedte. Inkább apuka a téglákat próbálta vele árrörni mikor már csak percei voltak hátra. A lány is inkább átment a vízkivezetőn ahol az aligátorok tanyáznak, ami semmivel sem veszélytelenebb, mint megpróbálni elérni a lépcsőt, ahol csak egy aligátor jöhet szembe. Egyébként is az a lépcsőfeljáró hol közelebb volt, hol messzebb. Mikor az apja elterelte az aligátorok figyelmét már elég sokat úszott, mégis egyre távolabbinak tűnt az a feljáró. Plusz hogy véletlenül se érje el megállt és "véletlenül" belerúgott a ketrecbe zajt csapva.
Ezt követően sok idő elment azzal, hogy megbeszélték miért nem érdemes a házban maradni és megpróbáltak a csónakhoz menni. Persze ezalatt tudják, hogy perceken belül itt az ár, ami elsodor mindent, így mennek is a csónakhoz. Amint beszállnak jön is az ár és felborítja a ladikot, besodorja őket a házba. = Ugyanott vannak, csak elment 20 perc.
Végül mégis a tetőn kötnek ki, ám előtte apuka még sétálgat egy kicsit a vízben, hogy az aligátor leharaphassa a karját.
Az se semmi, hogy míg a két főszereplőt többször megragadják az aligátorok mire végre egyikük elveszíti nagynehezen a karját, addig a mellékszereplőknek elég egy -két harapás és már tengernyi vért veszítve, leszakadt végtagokkal bele is halnak sérüléseikbe.


Kovács kolléga nov. 13. 18:46:23
Többszöri megnézés után is tartom azt a véleményemet, hogy ez egy kimagaslóan jó film. Körülbelül ilyennek kell lennie egy vadállatos horrornak. Amúgy pár napja olvastam, hogy ez a film Tarantino idei kedvence.
7/10
mikipapa56 nov. 13. 15:40:44 7/10
Elég jó!
4/10
Aleksandr nov. 11. 07:26:42 4/10
Nem nézhetetlen kategória, de elég egy semmirevaló film.
7/10
jmisi31 nov. 10. 13:37:56 7/10
Nem rossz ez. Egyszer mindenképpen érdemes látni. Sokan a Zátonyhoz hasonlítják, pedig ez inkább a Csalétek című ausztrál horrorra hasonlít, csak abban a cápák “használják” ki az időjárást...
3/10
pihes nov. 09. 14:45:38 3/10
Ezt a filmet eladni, az is félelmetes!
Nagyon untam!

3/10
2/10
Trivia Showtime nov. 09. 11:44:58 2/10
Egy a tehetségtelenségét már korábbi filmjeiben is többször bizonyító túlhype-olt rendező (Alexandre Aja) minden eredetiséget nélkülöző fércműve, egy mostanában érdemtelenül futtatott, középkategóriás színésznővel (Kaya Scodelario), egy kanadai ripaccsal (Barry Pepper) és oroszlánhangon morgó műanyag aligátorokkal...
1/10
andris80 nov. 08. 19:01:17 1/10
Katasztrófa mind rendezésben mind történetvezetésben, irreális, ostoba..stb...Egy klasszikus hatásvadász, kliséhalmaz, "zs" kategóriás szemét....Annyi pozitívum esetleg "megjegyezhető" hogy mégis van egy agyhalott, igénytelen réteg akinek EZ 7-10 pontot ér így a készítőknek mégsem volt felesleges a munkájuk...:D.
7/10
doricki23 nov. 08. 09:50:12 7/10
Nem volt rossz, de egyszernézős.
5/10
Anna Dé szept. 30. 01:22:38 5/10
A képekből is látszik szerintem hogy ez nem dráma. Sőt! :D Ennyi paradicsomlét még filmben nem láttam folyni, nem spóroltak vele az színigaz. De amúgy egy nagyon zsé kategóriás film volt. A zátony klasszisokkal jobb mint ez. Egy kalap alá se venném a kettőt. A tornádó viszont királyul megvolt rendezve. Meg a krokogyilok is. Haraptak rendesen. :D
5/10
Anna Dé szept. 30. 01:17:42 5/10
Baszki! A krokogyilok bosszúja. :D Éjszaka már nem kéne ilyen filmeket nézni. Most hogy alszok el? :D
Kovács kolléga júl. 13. 07:49:36
Őszintén szólva nem értem, hogy miért nem forgalmazzák nálunk ezt a filmet a mozikban, holott májusban még be volt ígérve.. Hála Istennek az északi országrészben lakom, így át tudtam menni Szlovákiába, hogy megnézzem.

SPOILER

Aki egy lélektanilag hiteles drámát vár, realisztikus jelenetekkel, az ne váltson rá jegyet, mert kb. fél óra után ordítva fog menekülni a nézőtérről. Aki viszont egy szépen fotografált, látványos, pörgő ritmusú kalandfilmre vágyik, sok vérrel, annak nagy élmény lesz.

Mivel én az utóbbira számítottam, ezért...

... 10/10.

Mondjuk azt, hogy olyasféle a film, mint A zátony utolsó harmada, csak a cápa helyett alligátorok vannak.
Kaya Scodelario nem egy színészóriás, de a filmben nyújtott fizikai teljesítménye kimagasló.
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!