Ragnarök

Bakancslistához adom
Ragnarok
16 éven aluliak számára nem ajánlott norvég-dán fantasy sorozat, misztikus sorozat, 45 perc, 2020

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A környezetszennyezéstől és olvadó gleccserektől szenvedő norvég városkában a végítélet valósnak tűnik. Egy legendára van szükség az ősi gonosz elleni küzdelemhez.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Vadrenalin 2023 szept. 29. - 13:26:51 6/10
Háttér tévézésre elment. Pozitívum, hogy rendesen le lett zárva a sorozat, de azt még nem sikerült eldöntenem, hogy sikerült-e kibékülnöm ezzel a befejezéssel.

Általában utálom, ha semmissé teszik, amit addig láttam, és kiderül, hogy az addig nem a valódi sztori volt. Pl. ha kiderül, hogy csak valaki álmodta az addigiakat, és az álomnak semmi jelentősége nincs az eseményszál tekintetében, az eléggé dühíteni szokott. De vannak kivételek, ahol akkora fordulat van, hogy az felhúzza a filmet, mint a Közönséges Bűnözők esetében. És ebben az esetben inkább pozitívan értékelte át bennem az addigra eléggé ellaposodó történetet, adott lehetőséget az utólagos átértelmezésekre is.


7/10
Cukros csirkecomb 2023 szept. 04. - 00:06:48 7/10 Előzmény Makkos Bandi
Szerintem az eleje jól indult, amikor elkezdték a sorozatot egy környezetszennyezési problémával, és szépen belekeverték a skandináv mitológiát. A folytatás nekem is csalódás lett. Esetleg tudsz ajánlani jobbat, színvonalasabbat?
1/10
Makkos Bandi 2023 szept. 01. - 22:57:53 1/10
Ilyen semmirekellő, vontatott low-budget szappanoperát még életemben nem láttam. Ehhez képest még a szomszédok is klasszisokkal izgalmasabb, látványosabb, értelmesebb volt. Milyen Istenek? Semmilyen képességük sincs, a sorozat pedig a családi enyelgésről szól 99%-ban. Nehogy megnézd, ha mitológiai fantasy-re vágysz. Ez nem az.
7/10
Cukros csirkecomb 2023 aug. 30. - 20:43:22 7/10
Igen, az első évad elég jó. A másik kettő szerintem jóval gyengébb. De az első évad végét annyira nyitva hagyják, hogy az ember kénytelen végigrágni magát a másik kettőn. Nem mindig értettem, miért nézem. A karakterek kiüresedtek, sematikusak lettek, a történések kiszámíthatók... Mindegy, túlestünk ezen is.
8/10
László Korusecz 2021 jún. 23. - 19:46:57 8/10
Norvégiában játszódó sorozat, norvég nyelven...a skandináv mitológiára épül a fantasy része. Meglepően érdekes és értékesnek is mondanám, ami a Netflix-nél nagy szó. Eddig az első évadon vagyok túl, és elkezdtem a másodikat.
Igaz, elég sok filmből merít, de ez melyik mai sorozatra nem igaz? Talán az Alkonyattal hozható összefüggésbe, illetve a Star Wars-ra is emlékeztet, ha a családi szálakat, vagy a jó és a rossz (sötét oldal) harcát nézzük. Annyiból is érdekes nézni, hogy eredeti norvég szereplőket látunk (talán nem mindegyiket), norvég nyelven beszélni. Ez utóbbiban megfigyelhető egy érdekes hanglejtés: minden mondatrésznél felviszik a hangjukat. Ezt először egy szereplőnél (Saxa), vettem észre, aztán a többinél (a főszereplőnél) is megfigyelhető volt.
Kíváncsi vagyok a végére.