Film

Ready Player One

amerikai sci-fi akciófilm, 140 perc, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • mb
  • eny
  • mb
  • mb
  • eny
  • mb
  • eny

Értékelés:

204 szavazatból
Szerinted?
PORT.hu: 8/10

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.
Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet.
Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

Bemutató dátuma: 2018. március 29. (Forgalmazó: InterCom)

Stáblista:

Szereplők

Wade Owen Watts / Parzival
Ogden Morrow
James Donovan Halliday
Samantha Evelyn Cook / Art3mis
F'Nale Zandor
Nolan Sorrento

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 7/10 szeptember 24. 18:51:59
szeptember 24. 18:51:59

Még annyit hozzátennék hogy az egyetlen dolog ami tényleg zavart a filmben, hogy ebbe is beleerőltették ezt a multikulti baromságot, itt is megkellett felelni a kvótának, de úgy tűnik ez már minden hollywoodi filmnél így van.

szavazat: 7/10 szeptember 24. 18:42:24
szeptember 24. 18:42:24

Én nagyon keveset vártam ettől a filmtől, és lehet ezért tetszett? Volt benne elég sok logikai buktató és hülyeségek a történetben, de ennek ellenére is szórakoztató volt, a könyvet nem olvastam és nem is igazán érdekel, mint film megállja a helyét, Spielbergben most se csalódtam, bár hiányzott belőle az a + hogy tényleg igazán jónak lehessen nevezni, inkább csak szimplán nézhető.

szavazat: 2/10 szeptember 18. 19:27:50
szeptember 18. 19:27:50

Nagyon gagyi film, béna karakterek, idióta végkifejlet, amibe bele is lehet kötni.
Az alapötlet nem rossz, de mint olvastam, az is a könyv érdeme, mivel a film teljesen kiherélte és szembeköpte azt...
Az autóverseny az elején bejött, a filmes utalások is, de ez egyáltalán nem elég, lényegében keresztbeszarták a könyvet, hogy egy ostoba családi látványfilmet "tucatizáljanak".
2/10

szavazat: 8/10 szeptember 16. 22:28:09
szeptember 16. 22:28:09

Nem igazán jöttem rá, mi a történet tanulsága, mert azt, hogy az életet biza élni kell, már láthattuk/hallhattuk egyszer-kétszer. :) Ennek ellenére én élveztem a filmet, szubjektíve 8/10-et adok neki. Egy unalmas estét kellemesen el lehet ezzel tölteni.

szavazat: 7/10 szeptember 13. 19:52:39
szeptember 13. 19:52:39

Hét pont, mert megvalósított valamit, amit eddig még nem láttam egy filmben sem, viszont ez is csupán egy jóindulatú hetes, mert bár igényes a kivitelezés is, de mindezzel együtt valahogy nem kötött le jobban, mint egy átlag akció / kaland film. Bizonyos értelemben bóvli volt. Anno az eXistenZ próbálkozott valami hasonlóval, de annak a filmnek atmoszférája volt. Az a film komolyan vette magát. Itt meg csak gyerekek ugráltak össze-vissza egy mesevilágba be, és onnan ki. Én nem ezt vártam. 1999-ben sokminden nem állt rendelkezésre egy ilyen filmhez, de most végre igen, és bosszantó, hogy tini limonádét csináltak belőle. Remélem készül majd még film, ami komolyabban veszi a témát.

szeptember 07. 15:27:07
szeptember 07. 15:27:07

Nekem egyáltalán nem volt csalódás, kb azt kaptam, amit vártam. Vagyis egy kicsit rosszabbat. Már a képeket elnézve tudtam, hogy ez valami tinifilm lehet, de a látványt agyondicsérték, hát megnéztem.

Korábban írták itt, hogy a célközönség elég kusza, tökéletesen egyetértek. Kezdjük ott, hogy a DeLoreant szívesebben nézem ott, ahová való. Ez még megbocsátható. Viszont egy mai, 20 évnél fiatalabb kölyök nem fogja megnézni a Ragyogást, vagy talán ezerből egy. Fogalma nem lesz arról, hogy miről szól az a jelenet és ha emiatt el is kezd érdeklődni a film iránt(hát most spoilerezek a Ragyogásból), egy hatalmas pofánrúgás lesz neki, hogy semmilyen óriás öregasszony nincs a filmben, aki fejszével hadonászik.
Szóval néha ezek a nosztalgia-dolgok átcsapnak inkább megcsúfolásba. Ha a "történet szerinti programozó" valóban ekkora fan ezekből az időkből, akkor biztosan nem tol bele még efféle "extrákat", mert az milyen látványos lesz így, Kubrick meg elmehet a bús pics@ba. Holott Kubrick azt se engedte, hogy a filmjeit bárhol is leszinkronizálják, mert úgy nem adja vissza az eredeti hangzásvilágot(tudtommal ez így volt, javítson ki bárki, aki szerint tévedek). Az óriásöreglányba biztos belement volna...Szerintem már ettől forog a sírjában, hogy ez így bekerült egy filmbe. Látványilag azért nem volt rossz, de a "történet szerinti programozó" bő nyállal szembeköpte magát ezzel.
A zenéket meg egyenesen nem értem. Miért erőltetné valaki ennyire ezeket a dolgokat egy olyan világra, ami nagy ívben lesajnálja azt a korszakot?

Aztán azt se igazán értem, hogy ebben a filmben mi is lenne az üzenet? Ez a duma, hogy a fiatalok túl sokat lógnak a hálón eleve ott hibádzik, hogy megállás nélkül egy idiótát sztárolnak, aki létrehozott egy virtuális valóságot. Meg a brutál nagy engedmény a végén(hangyányi SPOILER 3 szóban), hogy KEDDEN és CSÜTÖRTÖKÖN záróra van! Olyankor mit csinálnak? Elmennek dolgozni? Nekem valahogy nem jött át ezzel az üzenet. "Jajugyanmár, néha akadj le a telefonodról, de a hét 66%-át nyugodtan töltsd rajta"...Hápffffff

Meg ez az elcsépelt felismerés, hogy kik is bújnak meg a nicknevek mögött...2047-ben(?) ezen a lőtéri kutya nem fog meglepődni, mert már most se igazán.
HATTTALMAS SPOILER: a nagydarab kopasz alakról, akinek nem jött át, hogy valójában egy néger leszbikus picsondér, az tényleg meg fog lepődni pár dolgon 2047-ben(?). A néger a figura kialakításából jött át, a nő a szinkronból is, az L meg a túltolt "tesózásból". Jó, a Ragyogásos jelenet alatt egy pillanatra azt hittem, hogy egy néger kiscsóka, mert állandóan agyonfosta magát. Aztán a kádas jelenetnél már kétség se volt.
Na és akkor ezek után háromszor is eltolják ezeket meglepődött a jeleneteket. Egyszer a csókával, mert befut a néger L. Aztán megint a csókával, mert milyen meglepő, hogy egy 11 éves gyerek áll egy közel sem Scorpion mögött, aztán egyszer Artemisszel, mert milyen meglepő, hogy egy 11 éves gyerek áll egy közel sem Scorpion mögött. Ez az előbbi mondatom volt olyan élvezetes, mint amit a filmben láttam, csak nekem egyszerűbb volt a Ctrl+c Ctrl+v. Viszont érdekes módon, a mellékszereplő bagázs nem lepődik meg Parzival és Artemisz kinézetén...Ezek szerint ők ketten voltak csak őszinték a játékban is, ami fura, mert a főszereplő csókából sikerült egy még nyamvadtabb karaktert csinálni, mint az élő.
(amúgy Artemisz "lelepleződésénél", hogy ő hogyan is néz ki valójában, már komolyan vártam a pillanatot, amikor vékony hegedűszó kíséretében elárulja az igazságot és felfedi a gonosz IOI tetteit, miszerint ők kenték össze barnára a szeme körül, de ez nem történt meg. Itt átvert a film.)

Ha már a megrajzolt karakterek. Nekem egyik se tetszett, eléggé Disney az összes figura, tehát így állva a dologhoz tényleg nem értem mi a célközönség. Mintha mindenkinek kedvezni akarnának egy kicsit, de nagyon jól tudjuk, hogy ezt a Tesco se csinálja jól.
A karakterek(nem csak a megrajzoltak) egyáltalán nem fogtak meg. Nincs mit mondani róla, egyik se keltette fel az érdeklődésemet. A Kurátor kiléte volt csak "meglepő", de ez annyira "lesz@rom-kategória", hogy semmi lényege nem volt az egésznek, illetve csak felvet pár "miért"-et, de maradok a kategóriánál és ráhagyom.

Szóval mindent összevetve, a történet borzalmasan kutya, a karakterek szintén kutyák, a látvány néhol tényleg elég jó, de ami tényleg jó volt benne, az a Ragyogásos jelenet, amikor még az eredeti filmet követi. Azt tényleg jól megcsinálták, nem gondoltam, hogy ilyen élethűre behozzák a nagy termet, meg a vérfolyamot(élethű értsd.: ahogy az eredeti filmben volt).
Nem ez volt a leghitványabb film, amit életemben láttam, de a közepesen sz@rt még alulról sem súrolja.

Nálam ez így egy jó indulatú 3/10.

szavazat: 7/10 augusztus 26. 23:34:21
augusztus 26. 23:34:21

Ez sokkal érdekesebb, jópofább, összetettebb volt, mint a bemutató alapján gondoltam. De túl hosszú. Fárasztó már a vége felé, hogy mindig tovább húzzák, mikor már vége lehetne. A látvány remek.

szavazat: 5/10 augusztus 24. 11:13:24
augusztus 24. 11:13:24

A film pozitívuma: gyönyörű a látványa.
Viszont én csak két filmet ismerek, amit a látványért kell megnézni: Világok arca: Baraka és a Samsara – a lét örök körforgása.
Én csak a film végén tudtam meg, hogy Spielberg rendezte a filmet. Igazából ha összehasonlítom a Jurassik park filmekkel, akkor a helyén is van. Mindkettő klissés és számomra nem logikus megoldásokkal teli.
A film ezek ellenére nézhető.

augusztus 21. 21:36:48
augusztus 21. 21:36:48

Nem jott be. De nem csalodtam, mert nekem a konyv se jott be. Nagyon dicsertek, megse tetszett. Azt nem tudom, mennyire koveti a konyvet, mert nemigen emlekszem ra.

Namindegy, egyszer meg lehetett nezni, a Ragyogas-jelenet meg kimondottan jo.
De en jobban orulnek, ha pl. a "Deus Ex" vagy a "Clive Barker: Undying" jatekokbol csinalna valaki filmet. Nyilvan ettol meg nem fog elkeszulni, mert en azt szeretnem :) csak ugy elgondolkodtam, ahogy oregszem, ugy passzol egyre kevesbe az izlesem masokehoz (meg ha azok a kortarsaim is)

augusztus 20. 12:15:15
augusztus 20. 12:15:15

Ó Szent Kézigránát!
Ez a film a PC játékguruk Mekkájába a jövő oázisába viszi el a nézőit. Miután a joystickok nyomorgatása és a különböző kontrollerek tapizása is sporttá vált, már bármi megtörténhet.
Ó szent Spielberg!
Mindennapi mesefilmünk add meg nekünk ma és bocsásd meg, ha vannak közöttünk hitetlenek, akik a valósághű mesékre gerjednek. (Megjegyzem: a film egyszernézős, de a jobbak közül való.)
Ó Szent Atyám!
Boldogok, és határtalanul naivak, akik azt hiszik, hogy a valóság is csupán játék és a Game Over után kezdődik az igazi élet. Kérlek, vidd őket kísértésbe!

szavazat: 1/10 augusztus 05. 01:56:33
augusztus 05. 01:56:33

8 éves vagy? Szeretsz videójátékozni? Még sose találkoztál igazi lányokkal?
Akkor ez a te filmed. Imádni fogod.
Ha már elmúltál 10 éves, akkor el ne kezd.
Pocsék: 1/10

augusztus 03. 22:47:38
augusztus 03. 22:47:38

Befolyásolás...valószínűleg... vagy a (remélt) belső gyermeket (infantilitást) mozgatja meg. :)

szavazat: 7/10 augusztus 02. 21:36:49
augusztus 02. 21:36:49

A fiam kedvéért néztem meg, nem igazán szeretem ezeket a gameres filmeket, de egész összeállt a történet. A képhatás pedig remek. Csak a végén tudtam meg, hogy Spielberg filmje. Ajánlom. 42/n

szavazat: 2/10 augusztus 01. 18:59:01
augusztus 01. 18:59:01

Ez egy nagyon gyenge film, nem értem ezt a sok pontot. Történet nulla, szereplők nullák. Van pár utalás a régi tényleg jó filmekre, játékokra, ennyi. Látványvilág elmegy.

szavazat: 10/10 július 30. 01:16:35
július 30. 01:16:35

Nagyon jó film! Szeretem Spielberget, mert a fiatalabb korosztályt is meg tudja célozni, látszik, hogy legbelül még gyerek.. Egy felnőtt gyerek :) A szüleimmel néztem meg, (45 évesek!) és ők is azt mondták, hogy remek volt és többszörnézhetős :D. Pedig ők nagyon nem is vágják ezeket a gamer dolgokat :D

július 27. 22:15:35
július 27. 22:15:35

Kedves Port Indif@sz vagy mi a tököm jó lett ez a beléptetés csak egy félórás kommentem szállt el miatta

Na szóval:
egyetértek Rábi én is a bemutató alapján egy tökös c-punk filmre számítottam erre egy tini filmet kaptunk ehhh

én is gondolkoztam ki lehetett a célközönség hiszen a sztori tényleg tizenéveseknek való viszont van benne horror jelenet és rengeteg pop kulturális utalás amit max a 40+-osok érthetnek
sőt van, hogy azok sem pl ki tudja, hogy x filmet ki és mikor rendezte? vagy melyik filmből jött a táncos öltözék?
hiszen a 80-as években az nekünk még "nyugat" volt
csoda ha valakinek a Nulladik óra / The Breakfast Club megvolt ami kint kult film idehaza meg szerintem nem sokan láttuk hiszen még a Cseh2 sem adta (mondjuk szerintem nem nagy veszteség)

az unokaöcséimet 14, 16 évesek most sikerült rávenni néhány "film klasszikusra" eredeti Star Wars, Terminator 2, Predator, Alien 2 jó mondjuk azért a korhatárt is meg kellett várni de nem akarták nézni mert régi szar

nekik a Bosszúállók, Transformers és a Gyűrűk ura jöhet minden mennyiségben

de rengeteg ilyen utalás van a filmben zene, film, játék amit egyszerűen a koruk miatt nem érthetnek
miután megnéztem ezt az izét az jutott eszembe, hogy a Wreck-It Ralph-nak is hasonló sztorija volt és azt végig röhögtük a srácokkal volt ami nekik volt vicces volt ami nekem

szerintem itt is valami ilyesmi lehetett a cél, hogy a kölyköket bevonzza a látvány meg a kaland
a felnőttek meg majd szórakoznak az easter eggs-eken
de nálam ez nagyon nem jött be
pedig 40+-os, infantilis, lightgeek vagyok

sajnos nagy csalódás ez a filmnek nevezett akármi

július 18. 22:13:07
július 18. 22:13:07

Aki ebből akarja megismerni a videojátékok világát, az tévúton jár. Ez egy klisés fos. Mondom ezt gamerként.

július 18. 22:09:46
július 18. 22:09:46

Atyaég. Én azt hittem, hogy ez valami jóféle sci-fi, erre fel kiderült, hogy valami óvodásoknak szánt mese. Annyira szerencsétlen gagyi hulladék az egész, hogy nincs rá szavam. Lehet az a baj, hogy felnőttként néztem meg?

július 17. 05:04:40
július 17. 05:04:40

Még valami. Én őszintén örülök annak, hogy nem olvastam a könyvet (egy-tucat-másik létezhet ilyen sztoriból még). Így engem egyáltalán nem zavart az, hogy mennyire ragaszkodott, vagy sem, a rendező a sztorival az adott könyvhöz. Csinált egy filmet a könyv ALAPJÁN, ami nem azt jelenti, hogy a könyvet filmesítette meg egy-az-egyben.

Szóval, a fanyalgóknak javaslom, hogy ezt is vegyék figyelembe, mikor "hétszentségelnek", de hát a könyvben nem is ez volt...!

július 17. 05:01:16
július 17. 05:01:16

* SPOILER ON *

"Na valaki magyarázza már el, hogy mi értelme a 3 próbának, ha elég csak a harmadikat elsőnek megnyerni és begyűjteni a kulcsot. Ugyanis a IOI, azaz a Nolen Sorrento faszi is csak azért szerezte meg első kettőt, mert a kis srác rájött hogy mi a megoldás, majd lemásolta őt. Tehát lényegében sem az első, sem a második próbát nem teljesítette a Nolan, hiszen nem ő oldotta meg, mégis megszerezhette a kulcsot. Fasza."

Akkor elmagyarázom. Az nyer aki legelőször teljesíti mind a hármat... tehát az első kettőt később is teljesíthetted, de a harmadikat már elsőre kell teljesítened, és csak úgy jutsz be a végső jelenetbe, ha megvan mind a három kulcs. Neki megvolt, mert volt egy +EXTRA ÉLET-e. Így ő semmit nem veszített el, mi mindenki más igen. Tulajdonképpen a világ összes vagyonát besöpörhette volna, ha ráért volna erre...

* SPOILER OFF *

Összes hozzászólás
Színházi előadások az ünnepekre Budapesten
Színházi előadások az ünnepekre Budapesten

2018. december 25 -31. közötti időszakból válogattunk.

Jegyvásárlás