Rémálmom a háziúr

Bakancslistához adom
My Nightmare Landlord
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 87 perc, 2020

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Lydia nemrég szakított a barátjával, akivel hosszú idő óta együtt volt, és most új helyet keres magának, hogy megállapodjon. Végül sikerül találnia, de magányosnak érzi magát, és nem talál gyógyírt a fájdalmára. A melegszívű, barátságos háziúr próbál segíteni neki a talpraállásban. Habár a kapcsolatuk először barátságosan alakul, Lydia hamarosan rájön, hogy a háziura mániákus megszállott. Amikor a dolgok veszélyes fordulatot vesznek, Lydiának cselekednie kell, mielőtt túl késő lenne.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ildikó Nóra 2021 febr. 26. - 18:15:07 5/10
A TV filmet egyszer meg lehet nézni, jobbra számítottam, a főszereplő színésznők egész jól játszottak, a férfi főszereplő viszont nagyon amatőrnek tűnt sokszor. A film nagyon hasonlít a Pokoli albérlet (The Resident) c. filmre, amelyben Hilary Swank és Jeffrey D. Morgan a főszereplő, az sokkal jobb volt, bár annak is kiszámítható volt a vége.
2/10
szbobcsi 2021 jan. 19. - 12:49:37 2/10
Hát ez ZS kategória, idegesítő hibákkal.
5/10
nefefe 2020 szept. 05. - 06:29:50 5/10
A film erősen hajaz az 1993-as Sliver c. filmre (Sharon Stone, William Baldwin). Hasonló a történet.
--- SPOILER --- A főbérlő megfigyeli a lakót, összejön a nővel. Idáig rendben is van, csak ezután jönnek érdekes dolgok. Pl. a sötétségfóbiás nőnél miért nincs zseblámpa? Sem a lakásban, sem a táskájában, pedig ilyen helyzetben az lenne a minimum. Amikor a nő megtudja (vagy csak sejti), hogy a főbérlő bejárkál a lakásába, miért nem cseréltet zárat? Amúgy minden amerikai lakás ajtaján van belső biztonsági zár. Itt miért nincs? Amúgy az sem derült ki, hol vannak a kamerák a lakásban. Amikor a főbérlő kinyírja az idős hölgyet, hova tűnik a holttest? Arról több szó nem esik. A rendőrnő hogy lehet olyan felületes, hogy nem veszi észre a kamrában a szépen becsomagolt hullát, sem a fürdőszobában a kádban lévő nőt. Beáll az ajtóba, bevilágít, és mint aki jól végezte dolgát, kimegy azzal, hogy nincs itt senki. Ez mi? Aztán jön a hirtelen befejezés, magyarázatok nélkül. Pl. a főbérlő lakásában mik voltak a női táskák és cipők? Az előző lakóval (a képen levő szőke nő) mi lett? Talán nem véletlen, hogy a lakás bútorozott maradt. Mert biztos, hogy a férfinak nem ez volt az első ilyen esete - aki képes lazán két embert kinyírni, az biztos nem normális, és megtehette korábban is. Szóval sok a kérdés, válaszok nincsenek. Pedig egy percben össze lehetett volna foglalni a férfi korábbi tetteit, és mindjárt érthetőbb lett volna a történet. Középszerű, egyszer nézhető film.