Richard Jewell balladája

Bakancslistához adom
Richard Jewell
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dráma, 129 perc, 2019

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Richard Jewell több száz ember életét mentette meg, miközben a sajátját kockáztatta. Hős lett belőle, egy ország ünnepelte. Egy darabig. Nem sokkal később már az első számú közellenségként tekintett rá Amerika két legnagyobb hatalma: az igazságszolgáltatás és a sajtó.
Az átlagos kis biztonsági őr (Paul Walter Hauser), aki a szíve mélyén mindig zsaru szeretett volna lenni, az Atlantai Olimpián teljesített szolgálatot, amikor egy magára hagyott hátizsákot fedezett fel. A helyén volt az esze és a szíve, ezért sikerült idejében kiüríteni a környéket. Állítólag.
Az FBI azonban úgy gondolja, ő lehetett az elkövető, aki a saját hírnévért kockáztatta sok ember életét. A naiv, jó szándékú férfi és egy karrierje mélypontján lévő ügyvéd (Sam Rockwell) összefog, hogy bebizonyítsa az igazát.
Dávid harcba száll Góliát ellen…

Clint Eastwood, a 4 Oscar-díjjal elismert színész- és rendezőlegenda ismét egy megtörtént eset alapján, sok nagyszerű színész segítségével készítette el mindvégig feszült hangulatú, hátborzongató igazságokat feltáró filmjét: témája egy olyan bűnügy, amelynek a megoldása máig kétséges.
Bemutató dátuma: 2020. január 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
4427-28 febr. 12. 20:36:29 10/10
Remek, izgalmas film. Egy percét sem untam.
Edmond Dantes jan. 31. 09:10:52 Előzmény Alfredo
Még nem láttam, de ha jól gondolom az előzetesből, akkor -élő klasszikus fórumtársunkat idézve- "újabb nagy-nagy szegénységi bizonyítvány az amerikai viszonyokról".
9/10
Alfredo jan. 30. 23:36:56 9/10
Részemről erős film, nyomasztó hangulat, remek színészi alakítások.
Nincs sallang, egyszerűen megmutatja, amit az élet írt; de mégsem könnyen emészthető.
Olyan "Eastwood-os". :-)