Richard Jewell balladája

Bakancslistához adom
Richard Jewell
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dráma, 129 perc, 2019

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Richard Jewell több száz ember életét mentette meg, miközben a sajátját kockáztatta. Hős lett belőle, egy ország ünnepelte. Egy darabig. Nem sokkal később már az első számú közellenségként tekintett rá Amerika két legnagyobb hatalma: az igazságszolgáltatás és a sajtó.
Az átlagos kis biztonsági őr (Paul Walter Hauser), aki a szíve mélyén mindig zsaru szeretett volna lenni, az Atlantai Olimpián teljesített szolgálatot, amikor egy magára hagyott hátizsákot fedezett fel. A helyén volt az esze és a szíve, ezért sikerült idejében kiüríteni a környéket. Állítólag.
Az FBI azonban úgy gondolja, ő lehetett az elkövető, aki a saját hírnévért kockáztatta sok ember életét. A naiv, jó szándékú férfi és egy karrierje mélypontján lévő ügyvéd (Sam Rockwell) összefog, hogy bebizonyítsa az igazát.
Dávid harcba száll Góliát ellen…

Clint Eastwood, a 4 Oscar-díjjal elismert színész- és rendezőlegenda ismét egy megtörtént eset alapján, sok nagyszerű színész segítségével készítette el mindvégig feszült hangulatú, hátborzongató igazságokat feltáró filmjét: témája egy olyan bűnügy, amelynek a megoldása máig kétséges.
Bemutató dátuma: 2020. január 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
bundi8 júl. 07. 22:11:36 8/10
Tetszett
10/10
jelszó jún. 20. 08:42:33 10/10
"Sajnálom, hogy így kifordult a világ" mondja az ügyvéd Richard Jewell édesanyjának. Emiatt a mellékmondat miatt készült a film. Aki ezzel a véleménnyel egyetért, annak ajánlom a történet a szarkasztikus humor, remek színészi alakítás miatt is. Érdemes kétszer is megnézni a filmet a mellékmondatok miatt, azokban nem kis kritikák vannak elszórva a média, az államhatalom (ez a hatalmi sorrend), stb ellen.
A főszerepet alakító Paul Walter Hauser is megér egy visszatapsolást.
Akiket a kezdő mondat nem érdekel, azoknak a történet: valami biztonsági őrt megvádolnak, hogy az 1996-os atlantai olimpián ő helyezte el azt a bombát amit ő talált meg.
6/10
Camu máj. 23. 21:59:06 6/10
Egy csomó erőtlen, hiteltelen s épp ezért élvezhetetlen jelenet volt a filmben. Tisztelem az öreg Clint Eastwood-ot, de nem ezért a filmért. 6 pont.
8/10
feketekave máj. 09. 19:30:47 8/10
Vándorbab megragadta a lényeget:)
Csak egyet tennék hozzá. Kathy Bates annyira tehetséges, hogy azt szavakkal nem lehet leírni..látni kell.
Na...persze, a többi főszereplő is remekel, és az "öreg" neve is garancia a minőségre.
8/10
Gabó58 márc. 14. 20:52:06 8/10
Egészen jó film . Az egyszerű kisember harcol az igazáért. Nem bántam meg,hogy megnéztem.
8/10
vandorbab márc. 05. 12:01:19 8/10
Egészen elképesztő Clint Eastwood filmes portfóliója. Lassan 200 éves lesz, talán az első némafilmben is szerepelt, de ha tudom, hogy egy filmhez köze van, akkor azt biztosan megnézem.
Markánsan fogalmaz, néha túl patetikus, de egy vérbeli cowboy.
Ennyi idősen én egész nap a prosztatámat masszíroztatnám, neki meg még mindig van mondanivalója, amire felkapjuk a fejünket!
Itt-ott kicsit slendrián már, de még mindig nagyon jól vezeti a színészeit.
Érti a dolgát, nahh!
5/10
funfun febr. 19. 22:31:54 5/10
Közepes film, 5 pont. Főleg a Csempész után, ami nekem nagyon bejött. De ez most nem fogott meg. Olvastam pár kritikát, lelkendeztek, de szinte kivétel nélkül Eastwood szemére hányták, hogy az újságírónőt milyen érdekembernek, jellemtelennek ábrázolták, ilyen nincs is az újságírók között. Nos, van, én személyesen ismerek egy ilyent. Ja, akik ezt írták, szinte kivétel nélkül újságírók. És a mai itthoni helyzetbe már ne is menjünk bele, mikor a gerinc kilóra megvehető.

SPOILEREKKEL, de vissza a filmhez: pont az újságíró nő személyének hirtelen változása volt, ami leginkább zavart: könnyezett a sajtótájékoztatón. Pár másodperc alatt törtető, cinikus valakiből érző ember lett. Az ügyvéd miért lett munkanélküli, aki pro bono magára vállalta az ügyet? Mert a felesége azt akarta? Aki egyébként egy erős akaratú személy. Bár az nem derült ki, honnan tudta meg, hogy lehallgatják őket, amit papíron közöl, de aztán a tudás birtokában még hivatkoznak is rá, hogy lehallgatják őket. Akkor miért nem lehetett mindjárt szóban elmondani? Szóval ezek az apróságok zavartak. Az adott 5 pont leginkább a Csempész miatt volt, mert az a léc igen magasra került nálam, amit itt nagyon nem sikerült megugrani szerintem.
10/10
4427-28 febr. 12. 20:36:29 10/10
Remek, izgalmas film. Egy percét sem untam.
Edmond Dantes jan. 31. 09:10:52
Még nem láttam, de ha jól gondolom az előzetesből, akkor -élő klasszikus fórumtársunkat idézve- "újabb nagy-nagy szegénységi bizonyítvány az amerikai viszonyokról".
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu