Ripley

Bakancslistához adom
amerikai krimisorozat, thrillersorozat

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Egy kisstílű szélhámost magába szippant a gazdagság és fényűzés világa egy különös olasz megbízás után. Ám álmai életéhez hazugságokból kell hálót szőnie.

Stáblista:

Szereplők

Tom Ripley
Dickie Greenleaf
Marge Sherwood

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
drrencz ápr. 15. 17:52:30 7/10
Szívesen néztem volna inkább a gyönyörü színeket. Ettől eltekintve jó sorozat.
10/10
baromarc666 ápr. 14. 22:19:10 10/10 Előzmény Anna Dé
Ha a cselekmény, a fények, az izgalmas, elnyújtott snittek, a lenyűgöző fényképezés, a feszültség, a főszereplő arca alapján nem érezted a drámát, akkor ott nem a filmmel van a hiba.
Anna Dé ápr. 14. 19:17:30 Előzmény ResidentEvil
Egyet értünk. Mindenben. Ehhez a filmhez abszolute nem illik a fekete-fehér színvilág. Én nem éreztem benne azt a drámát, amiről itt sokan beszélnek. Az eredetiben megvolt viszont, Matt Damon sokkal jobban hozta az agyafúrt de végtelenül romlott Mr Ripley karakterét is. Elnyújtott jelenetek sokasága, némelyik tökre felesleges is volt mert semmit nem adott hozzá a filmhez. A szereplőkben sem éreztem azt az átütő erőt ami az eredeti gárdában megvolt. Johnny Flynn alakítása messze elmaradt Jude Law-étól. Sármosságban meg mindenképp. Mivel az eredeti sztorit követte a sorozat, olyan sok újat se nyújtott. Amitől magam alá csináltam volna. Vagy valami ilyesmi. :) (7 pont)
9/10
vandorbab ápr. 11. 22:24:21 9/10 Előzmény Gazdatest
Remek összefoglaló!
A fekete-fehér felvételek mesteriek. Folyamatosan gyönyörködtem a képekben. Az árnyék és a fény nyugtalanító kontrasztja olyan világot teremt, ami messze felülmúlja napjaink sorozatainak esztétikai színvonalát. Azon kaptam magam, hogy spórolok a részekkel, nem darálom, hanem adagolom.
Nem a történetért, hanem az élvezetért.
Azt hiszem, megöregedtem.
9/10
Gazdatest ápr. 11. 00:46:20 9/10
A Mat Damon-nal forgatott tehetséges Mr. Ripley szombat délelőtti matiné ehhez képest. Ez egy baljós hangulatú, sötét, erős atmoszférájú lassú folyású, helyenként igen naturális krimi-thriller, amihez gyönyőrű olasz városok, tájak, és a békebeli '60-as évek medditerrán idillje adja kontraszként a hátteret, ebből adódóan sokkal erősebb darab mint a mozifilm. Az operatőr, a berendezés, a világítás ötcsillagos. A fekete-fehér kép itt semmiképp nem monható erőltetettnek vagy modorosnak, tökéletesen, illik a korhoz és a témához is. Szinte minden egyes beállítás kimerevítve is egy igényes B&W fotó lenne. Aki bírja a korai hatvanas évek hangulatát, és mozis képi világát, netán kedvencei a kor klasszikus filmjei(egy-két kikacsintás és utalás is van a sorozatban- pl. a Dolce Vita egyik zenei motívuma is, stb.), annak valószínüleg ez is bejön. Aki színes "képeskönyvet, akciót és pörgést vár el, azok számára ez kevésbé lesz vonzó. Nálam ez a műfaján belül egy erős 9-es.
10/10
baromarc666 ápr. 09. 20:39:59 10/10
Csodálatos fényképezés, jó vágás, izgalmas, feszültséggel teli sztori.
6/10
ResidentEvil ápr. 08. 14:58:14 6/10
6/10. SPOILER
Szög egyszerűen megy végig Ripleyt nem kapják el.A tehetséges ripley egy fokkal jobb,plusz nem állt jól a fekete-feher.