R.M.N.

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott román filmdráma, 125 perc, 2022

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Közeleg a karácsony. Matthias külföldről tér vissza a havasok között fekvő erdélyi szülőfalujába. A férfi aggódik fia, Rudi miatt, és minden vágya, hogy viszontláthassa egykori szerelmét, Csillát. A faluban valami megfoghatatlan nyugtalanság és irracionális rettegés honol. Amikor a péküzembe, ahol Csilla dolgozik, felvesznek két messziről érkezett alkalmazottat, felszínre törnek a korábban rejtett indulatok.

Az R.M.N.-t a román új hullám egyik legfontosabb képviselője, Cristian Mungiu írta és rendezte, aki gyakori vendég Cannes-ban: itt mutatták be az Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap, a Mesék az aranykorból, a legjobb forgatókönyv díját nyert Dombokon túl és a legjobb rendező díjával kitüntetett Érettségi című filmjeit is.

A román-magyar-német nyelvű alkotás a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, szereplői között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának magyar színészei is felbukkannak.
Bemutató dátuma: 2023. február 16. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
picipc 2022 máj. 24. - 14:12:45
Nagyon kíváncsian várom a Cannesi Filmfesztiválon már bemutatott filmet! Ami júniustól látható Romániában, remélem Mo-on is hamarosan. https://maszol.ro/kultura/Eselyes-az-Arany-Palma-dijra-a-ditroi-pekek-esetebol-kiindulo-film