Rocketman

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol életrajzi dráma, fantasy, 121 perc, 2019

Értékelés:

117 szavazatból
Szerinted?

A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.
A filmben Jamie Bell alakítja Elton állandó szövegíróját és szerzőtársát, Bernie Taupint, Richard Madden játssza Elton első menedzserét, John Reidet, Bryce Dallas Howard pedig Elton anyját, Sheila Farebrothert testesíti meg.
Bemutató dátuma: 2019. június 6. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2020
    Legjobb eredeti filmdal

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex febr. 26. 11:00:23 6/10
Életrajz, dráma és zene valóban van. Ha a fantasy ilyen lenne, akkor én nagy fantasy rajongó lennék – szóval fantasy nincs benne. Hacsak nem tekintjük fantasynak Elton John fellépő maskaráit.
Mint zenészt nem nagyon szerettem. Mint embert nem ismertem. Hallottam hírét, hogy őt is elnyelte a művészkörökben gyakori meleghullám, de kit érdekelt? Ha a filmnek hinni lehet, akkor még az átlagnál is önpusztítóbb és dilinósabb volt, amíg férjhez nem ment. Túlélte.
Én is túléltem ezt a musicalt, noha a műfaj nagy ellensége vagyok. Még azzal is megbékültem valahogy, hogy ha a világ összes szeretetre szomjazó kiskrapekja feleségül menne valakihez, akkor a szeretetéhes kiscsajoknak nem jutna apapótló. Szóval egynek elment.
7/10
Gaddemon febr. 17. 18:45:13 7/10 Előzmény bannor72
Nem igazán értem, minek nézted meg, ha ennyire utálod őt. Én se vagyok egy Elton fan, ismerem összesen kb. 2 számát, de az életrajzi filmek érdekelnek. Amit ettől várni lehetett, azt nagyon jól hozta. Tőlem a stílusa és a személyisége is nagyon távol áll, ezzel együtt a film - nagyjából objektíven nézve - jó volt. A jelmezek/ruhák megszólalásig hasonlítottak arra, miket eredetileg hordott, és a-tól z-ig elmondta, min ment keresztül, mit hogyan élt meg, hogy jutott oda, hogy függő lett. Sokkal többet ebből nem lehetett volna kihozni.
1/10
bannor72 febr. 09. 06:41:10 1/10
Hát érdekes: valahogy úgy vagyok vele, hogy ezt nehezen tudom objektíven megítélni. Nagyon befolyásol a zenei ízlés kérdése, mert nem tudok elmenni a tény mellett, hogy sikítófrászt kapok Elton John számaitól , míg - ha már hasonlítunk - a Qeeen zenéje a mai napig elementáris erővel tud hatni rám . Azt hiszen teljesen rendben van, hogy Elton John világát nem is tudom másként elképzelni, mint egy musical fantasy :) A szórakoztatóipar szereplőiről a szórakoztató ipar által kreált filmről/filmekről beszélünk, és mint tudjuk show must go on. Szóval csak ennyi az egész. Igazán mindenki megtalálhatja melyik jön be neki: amit abszolút determinál a zenei ízlés és - X generációs révén - anno melyik tábor mellett tette le a voksát, hatott érzékeny tinédzser lelkére, amit persze rengeteg külső-belső tényező befolyásolt. Nem hiszem, hogy ez most másképp lenne. Az is igaz, hogy divat ideológiát építeni köré: ami valahol teljesen rendben van. Ahogy az is, hogy ez nem változott a hosszú évek során. Nem érdemes - rendező, stáb ide vagy oda - a két filmet összehasonlítani. Másokat szólít meg. Nekem triviális, hogy szenvedés volt: nem az én világom, ami persze nem von le semmit az értékéből (ha van neki olyan, avagy Elton John-nak van -e értéke egyáltalán. Szubjektív. Ahogy az is, a színészi alakítások számomra a nagy semmi. (amíg Rami Marek brutálisan jó volt) Bár lehet, hogy túl frusztrált voltam órán át Eltont hallgatni, pláne musicalt na pláne fantasyt :D
1/10
offtopic
bannor72 febr. 09. 05:11:37 1/10
Vízer Balázst el kellene tiltani a filmek világától. Abszolút dilettáns.
7/10
IamTwo jan. 12. 23:29:46 7/10 Előzmény Atis88
Nekem bejött a giccsparádé, de nekem is hiányérzetem volt. Alaposan elmagyarázták, hogy Elton egy drogos alkoholista (volt). Aztán csak úgy stáblista előtt néhány feliratban happy end. Szélsőséges karakterek, villanásnyi események. Talán ha az évszámok itt ott megjelentek volna támaszként, nem bántam volna.
2/10
Atis88 2019 aug. 26. - 20:37:36 2/10 Előzmény topik1960@gmail.com
Látom nem vagy képben. Inkább olvass utána a dolgoknak, mielőtt sorolgatod, hogy más rendező stb...
Sweet-But-Psycho 2019 aug. 22. - 10:02:14 Előzmény topik1960@gmail.com
Nem egészen. Egyáltalán nem véletlenül hasonlítják össze a két filmet, többek között azért, mert Dexter Fletcher, a Rocketman rendezője volt az, aki átvette anno a rendezői feladatokat Bryan Singertől, és fejezte be a Bohemian Rhapsodyt. Egyéb közös vonásai is vannak az említett filmeknek, ami a stábot illeti. Hadd ne soroljam.
6/10
topik1960@gmail.com 2019 aug. 22. - 09:37:31 6/10
Nem egy világrengető film,de egynek tökéletesen elmegy! Sokan nem tudom miért a Bohém Rapszódiával hasonlítják össze,de nem tudom miért! Más rendező,más felfogás,más megközelítés.De ha már összehasonlítás akkor itt nem idegesített a főszereplő.
8/10
issti 2019 aug. 21. - 19:25:36 8/10
Az elején nem tetszett a sok musical betét, de lassan összeállt a kép, és a felétől kifejezetten jó film lett. Nem szépít, nem mocskol feleslegesen. Tetszett.
2/10
csanyi82 2019 aug. 20. - 20:31:54 2/10
Ez egy gagyi musical. Borzalom.
2/10
Atis88 2019 aug. 19. - 13:19:57 2/10
Én igazán vártam ezt a filmet, de ez egy katasztrófa. Azt hittem, hasonló lesz, mint a Bohém Rapszódia, hát nagyon nem. Ez a sok musicalesített szám már eleve irritáló nekem, nem is értem miért kellett a zenéket ezzel a musical stílussal elcseszni, ráadásul a mélypont körül egymást érték, sok volt. A színész Taron Egerton miatt kap 2 pontot ő tényleg odatette magát, de a film többi része nekem igazi szenvedés. Nem nagyon tudom ajánlani senkinek, esetleg azoknak, akik szeretik a giccsparádét. Ami igazán gáz, hogy a bohém rapszódia sokkal többet mutat meg Mercury életéről, mint ez ami dirket John életét hivatott bemutatni...
Nálam ez csak 2/10.
10/10
zsuffa 2019 aug. 16. - 09:46:01 10/10
Nagyon szórakoztató film! Imádtam minden percét!
7/10
Palmi Bi 2019 júl. 26. - 19:49:23 7/10 Előzmény rudenz
teljesen egyetértek!
7/10
Palmi Bi 2019 júl. 26. - 19:47:16 7/10
Alakítások: 10/10
Történet: 7/10
Zene: 7/10 (elnézést!)
Képi világ: 10/10
Összességében nem volt valami lenyűgöző alkotás.
8/10
funfun 2019 júl. 26. - 16:39:54 8/10
8 pont. Bár Elton zenéje idegen számomra, a film érdekes volt, annak ellenére, hogy a szereplők szélsőségesen egyoldalú karakterrel bírtak: vagy rosszak, de nagyon, vagy jók, de nagyon. Ültek a poénok, ült a sztori, nagyon jók voltak a színészek. Ami nagyon nem jött be, SPOILER, már a vége felé, az utolsó ülés a csoportban, mikor megjelennek Elton életének szereplői, és mondanak neki bölcsességeket. Tiszta Szomszédok záró bölcsességek feeling, már csak Etus hiányzott, meg Lenke néni.
10/10
Kovi Tibi 2019 jún. 24. - 17:37:33 10/10
Nagyon tetszett a film .Szerintem méltatlanul keveset játsszák. Miskolcon hamar levették a mozi műsoráról.
10/10
Ambrose78 2019 jún. 24. - 01:24:57 10/10
Automatikusan a Bohém rapszódiával hasonlítjuk s ebben - már sokan megírták - van is némi realitás.
Mind a ketőtt moziban láttam és mind a kettő lenyűgözött!
A Rocketman is lángol az elejétől a végéig! Nem ismertem Elton John magánéletét ilyen behatóan, de a film őszintén, gazdag érzelmi skálán mutatja be, teli szenvedéllyel, fájdalommal!
A anyját játszó Bryce Dallas Howard újfent bebizonyította, hogy színésznőként igazi kiválósággá érett és itt is ő, a film egyik legsúlyosabb karaktere! Egészen különleges alakítást nyújt!
A főszereplő játéka engem elbűvölt. Egyszerre volt a fájdalomtól tomboló vad s egy sebezhetően érzékeny lélek!
Megindító élményt kaptam mely az első percben elrabolt s valószínű többet nem is engedd!
8/10
Antal Kellner 2019 jún. 20. - 01:40:13 8/10
Sok jót hallottam a Rocketman-ről,és kíváncsian vártam milyen lesz.
Bíztam benne,nem esik a Bohém rapszódia hibájába,ahol a nagyobb bevételt biztosító családbarát korhatár besorolás reményèben (mint ez sajnos törtènt) ami így is remek hangulatot biztosított,de Freddie Mercury filmnek nevezni,mégis erős túlzás.
A Rocketman-t már akkor elkezdték forgatni,amikor a Bohém rapszódiát be sem mutatták,így a két film összehasonlítàsa elkerülhetetlen. Nem csak azért mert az Elton John filmet az a Dexter Fletcher rendezte,aki a Bohém rapszódiába is “beugrott” társ rendezőként,hanem mindkét film egy excentrikus,fantasztikus tehetséggel megàldott énekes életét dolgozza fel,akik a szegènységből jöttek,és a korán jött világhír majdnem teljesen elsodorta őket. De mègis óriási külömbségek vannak a két film között,ami a Rocketman javára írható. A Rocketman lehet össze vissza tekeri a valóságot,de mégsem kamuzik,semmit sem hallgat el a főhőse jelleméről,és ezt maga Elton John akarta így. Ő mindent benne hagyott, drogokat szexet,rock n’rollt. És ez így van rendben. A dalok nem keletkezésük sorrendjèben szólalnak meg,és a film musical hatása miatt egyik másik át is van hangszerelve,a díszletek jelmezek és történések a fantázia jegyében születtek újjá,de Elton (olykor elviselhetetlen) természetétől kezdve a szenvedélyekig,minden a valóság. Komoly koncepciója van,nagyon átgondolt,és nagyon ügyesen kivitelezett mozi. Taron Egerton kiváló választás lett Elton szerepére! Zseniálisan énekli Elton dalait,és úgy játssza a szèpen lassan már a szeretethiányba beleőrülő szupersztárt,hogy néha már tényleg mintha Eltont látnánk. Ez a film nem rest megmutatni,hogy a külsejével és múltjával soha nem kibékülő énekes,rövid időn belül milyen érzelmi,és fizikai mélyrepülést hajtott végre. Olyan ez a film,mint egy vallomás “bocsánat kérés” melyben John vezekel múltban elkövetett bűneiért családja,barátai,és leginkább sajàt lelkiismerete elött. Az a “hiányzó ölelés”. Itt mindenképp megkell említenem,a filmben a szàmomra egyik legszebb jelenetet, ahol a Sorry seems to be the hardest world szívfacsaró dallamit hallhatjuk. Nem csak szép,megható is. Ahogy az a jelenet is,amikor Elton szembesül azzal valójában az édesapjának semmit sem jelent. A néha álomszerű,alkohollal,
gyógyszerekkel és droggal átitatott életrajzi történet,lehet nem a legizgalmasabb,de mégis nagyon jól sikerült,ami köszönhető a kendőzetlen tálalásnak,a remek daloknak,és nem utolsó sorban Taron Egerton kiváló hangjának,játèkának.
Amit legjobban vártam még a filmben (a több szuper dal közül) az I’m still standing... nem véletlen rakták a film végére,hatásos volt,az biztos! A katarzis 100-ig% !!! Imádtam!
6/10
napleon 2019 jún. 16. - 14:31:30 6/10
Számomra nem volt sem szerethető, sem pedig szimpatikus a főszereplő karaktere. A színészen látszik, hogy élvezi a szerepet. Nekem kevésbé tetszett mint a Queen film.
10/10
film_ez 2019 jún. 14. - 23:40:40 10/10
Remek film. Kivalo szineszi jatek, csodas zenekkel (kituno hangszerelessel). A smarolos jeleneteket (bar nem vagyok prud) kicsit soknak talaltam, de egeszeben szorakoztato es nagyszeru filmet lattam.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu