Rosamunde Pilcher: Elhibázott évforduló

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Hochzeitstag
német romantikus dráma, 89 perc, 2022

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A rendezvényszervező, Grace Brennan örömmel fedezi fel a 17. házassági évfordulójuk előtt, hogy a férje, Christopher zsebében egy értékes új gyűrű lapul. Az ékszert viszont nem neki szánták. Ugyanis Grace röviddel később ezt a gyűrűt a musical-énekesnő, Sarah Moretti ujján pillantja meg. Megrökönyödve vonja kérdőre a férjét… A férje bevallja neki, hogy már két év óta megcsalja. Mindeközben Grace mindezidáig azt hitte, az ő életében minden a legnagyobb rendben van.

Amint felismeri, hogy az oly tökéletesnek vélt látszat-életének egy keserű csalódás a vége, Grace mindent összepakol, és a gyerekeivel, Victoriával (16) és Jacobbal (10) a tengerparton élő apjához, Marvinhoz menekül. Apja tanácsa ellenére úgy dönt, felbontja a házasságát. Szándékában támogatja az ügyvédnő, Elaine is, aki Marvinnal egy fedél alatt él.

Néhány évvel ezelőtt Elaine eladta a házát Marvinnak életre szóló ott lakási joggal. Ugyanakkor ők ketten ritkán értenek valamiben is egyet, szinte naponta flörtölő civakodásra ragadtatják magukat. Az első bírói meghallgatáskor Christopher elutasítja a válást, de a gyermekfelügyeleti jogot kizárólagosan magának követeli. Az efelett érzett dühét Grace nem is mutatja ki nyíltan. Csupán azután, hogy beszélt Dylan Parsons tanárral - akit apja, Marvin alkalmazott a nyári táborában -, akkor derül ki, hogy eltérő gyereknevelési elvek is vannak, és Grace-nél töredezik a látszat, és egyre nyíltabban kimutatja a valódi érzelmeit.

Mindeközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz, amit Grace az elején önmagának sem akar beismerni. Ugyanígy azt sem akarja belátni, hogy a gyerekeit a válás következményeitől nem fogja tudni megóvni. Amikor pedig Jacob egyszer csak drámai módon, egyedül az apjához szökik, akkor fogja fel Grace, hogy Christopherrel valamilyen egyességet kell kötnie, valamint azt is belátja, hogy ő maga sem tökéletes. Dylan Grace oldalán áll, és egy szenvedélyes együtt töltött szerelmi éjszaka után, mindkettőjük számára világos lesz, mit is éreznek egymás iránt. De valóban szabadok-e mindketten egy ilyen kapcsolatra? Marvin pedig mindent megpróbál, hogy Grace-t és Christophert újra összehozza.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Grace Brennan
Christopher Brennan
Dylan Parsons
Marvin Ferris

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?