Rosamunde Pilcher: Nem tökéletes család

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Stadt, Land, Kuss
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2021

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2022 dec. 19. - 18:37:06 8/10

Rosamunde Pilcher Nem tökéletes család - Stadt, Land, Kuss (2020) - 158. epizód

Flora mindennél jobban szereti a fiát, Luke-ot, aki egy életrevaló tini bár az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) enyhe tüneteivel született, és az édesanyjának folyton gondot okoz az iskolai magatartásával. Az iskolavezetés és iskolapszichológus tanácsára Florának gondoskodnia kell, hogy Luke az iskolaszünetet kellő nyugalomban és sok mozgással töltse.

Ennek megfelelően Flora úgy tervezi, a nyári vakációt anyjánál, Liznél töltik Cornwallban. Bernard, Flora élettársa inkább otthon marad. Flora és a művész-édesanyja már egy hétvégét is alig bírnak elviselni egymás társaságában. Mindezidáig a hagyományos gondolkodástól eltérő édesanyának és a konzekvens lányának radikálisan eltérő felfogása volt arról, hogy mi is az a megfelelő élet. Ezek az okok vezettek oda, hogy Flora már 14 évesen elköltözött otthonról, messze a nagyvárosba, ahol azonban hamarosan anya lett.

Az elején így szó sem volt, csendről és nyugalomról a meseszép Cornwallban. Luke hamarosan gondoskodik újabb bosszúságról. Bár több helyen is ott a figyelmeztető tábla „Magánterület! Belépni tilos!”, mégis Luke bemegy erre a magánbirtokra, és ott találkozik Sir Henryvel, az állandóan zsémbes ornitológussal, aki már szinte a fél faluval összekülönbözött. Luke azon nyomban kap egy pofont Sir Henrytől, és emiatt Flora fel is akarja őt a falusi rendőrnél jelenteni, de ahogy felismeri Flora a falusi rendőrben Eric-et, azonnal visszafordul. Eric volt az ifjúkori legjobb barátja, és Luke apja. Viszont akkor, 17 évesen Eric nem akart gyereket, így el is tűnt Flora életéből, ami később is így maradt, mert Flora elment és nem akart a helyzetén változtatni, megszülte a fiát és távol tartotta magát Erictől.

Az elején Flora nem is sejti, hogy Luke és a különc Sir Henry a háta mögött egész közel kerültek egymáshoz. Henry magával viszi Luke-ot a madármegfigyeléseire, és anélkül, hogy bármit is sejtene a vérszerinti rokonságukról, a két különc ember között bensőséges barátság lesz. Ahogy erről Eric tudomást szerez, ő is vonzódni kezd a fiúhoz, bár úgy véli, ő nem lehet az apja. A Flora iránt érzett barátsága pedig újraéled, sőt a férfi be is vallja Florának, hogy ugyanúgy mint rég, most is szereti. Ez a vallomás már túl sok Florának, ismét elmenekül az érzései elől.

Liz átlát a lánya színlelésén, és biztos benne, hogy a lánya is szereti Eric-et. Amikor pedig egyszer csak előzetes értesítés nélkül, Bernard ott áll az ajtajuk előtt és Luke éppen tőle tudja meg, hogy Eric az ő igazi apja és Henry pedig a nagypapája, akkor tökéletes lesz a káosz…

És Flora számára is világos lesz, hogy nem menekülhet el megint önmaga és az érzései valamint a múltja és annak kísértetei elől.