Salt-N-Pepa

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai zenés dráma, 127 perc, 2021

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A queensborough-i főiskolás Cheryl "Salt" James és Sandra "Pepa" Denton története arról, hogyan robbantak be a rap és a hip-hop világába, miután felvettek egy dalt barátjuk, Hurby Azor iskolai projektjéhez. A Salt-N-Pepa óriási hatást gyakorolt a tömegkultúrára az egyik első, kizárólag nőkből álló rap formációként, átírva a hip-hop addig férfiak által uralt térképét egyedi szövegeikkel és zenéjükkel. A film bemutatja a Salt-N-Pepa történetét az iskolai kezdetektől egészen addig, amíg ők lettek az első számú, platinalemezes női rapcsapat, sikert sikerre halmozva számos díjjal, köztük egy Grammyvel, kitaposva ezzel az utat minden női rapper előtt. A filmben felhangzanak a Salt-N-Pepa legnagyobb slágerei is, köztük a Let's Talk About Sex, a What a Man, a Shoop és a Push It.

Stáblista:

Szereplők

Sandra 'Pepa' Denton
John P. Edmunds
Gavin Wray

Hozzászólások

Szerinted?
biffco 2022 jún. 09. - 21:24:04
2021ben hogy jutott valakinek eszébe ezekröl filmet csinálni?:D amugy votam vagy 12 amikor toltuk ezeket a zenéket, meg a music tv meg az (általános)iskolai "bulik" (este nyócig kolával) fuuuuuuuu...arany idöszak:D
5/10
Nico71 2022 máj. 25. - 14:05:06 5/10
A történet érdekelt, de a film megvalósítása nagyon gyenge. Amolyan alacsony költségvetésű alkotás.
Amatőr (legalábbis ismeretlen) színészek, amatőr filmes stáb, amatőr rendezés (Mario Van Peebles nem éppen mondható jó rendezőnek), ZS kategóriás operatőr és vágás. A vágások sokszor csapongva kuszák, értelmetlenül követik egymást, nemegyszer minőségben is kritikán aluliak. Sajnos a történet is laposra sikeredett, pedig többet ki lehetett volna hozni belőle, banálisan egyszerűen mutatja be az eseményeket. A dialógusok bugyuták. Ennél még egy dokumentum tévécsatorna is léptékekkel jobb életrajzi műveket készít.
A végén igazán bemutathatták volna a valódi Salt-N-Pepa-t és a hozzájuk kapcsolódó személyeket pár mondat erejéig.