Sarkvidéki akció

Bakancslistához adom
Artic Justice: Thunder Squad
6 éven aluliak számára nem ajánlott angol-dél-koreai-kanadai-amerikai animációs film, 92 perc, 2019

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az ifjú sarki róka, Fürge amilyen apró olyan hatalmas álmot dédelget kiskora óta: a Villám Futárszolgálat híres szánhúzó kutyáival együtt akarja kézbesíteni a különleges postai küldeményeket az Északi-sark lakóinak. Egyelőre még csak a postázóban pakolgatja a csomagokat, de ami késik, az nem múlik.
A tettre kész Fürge, hogy bebizonyítsa rátermettségét a futárságra, főnöke tudta nélkül titokban kézbesít egy csomagot. De ekkor a mit sem sejtő ifjú titán belebotlik a gonosz, mindenre elszánt Otto von Walrusba, a nagydarab rozmárba, aki nem kisebb ördögi tervet eszelt ki, mint a sarkvidék felolvasztása. Fürge minden bátorságát összeszedve a legjobb barátaival, P.B. –vel, a kissé zárkózott jegesmedvével, Lemmyvel, a postázó kelekótya albatroszával, és Jade-del, a sarkvidék legügyesebb, és legcsinosabb szerelőjével felkerekedik, hogy együtt nézzenek szembe a galád Ottóval, és megmentsék a világot a totális káosztól.

Ebben az igazán vadregényes, és csupaszív családi animációs filmben gyerekek és felnőttek együtt fedezhetik fel az Északi-sark csodálatos világát megannyi izgalmas, és vicces kaland során.
Tökéletes családi szórakozás Mikulásra, és az ünnepi szezonra.

És egy nagy meglepetést is tartogat ez a kedves animációs film. A kétszeres Oscar-jelölt Jeremy Renner – aki az eredeti hangja Fürgének - zenészként is hihetetlenül tehetséges. A Bosszúállók sztárja nem csak a film betétdalainak zeneszerzője, de ő maga énekli a fülbemászó főcímdalt is.
Bemutató dátuma: 2019. december 5. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tower-block febr. 09. 20:43:10
Reménykedtem, hogy jobb lesz, mint amiket írtak róla, próbálom megadni a lehetőséget a kis stúdiók filmjeinek. Gyenge, unalmas lett a végeredmény - annyi dolog történik, ami 50-60 percbe is belefért volna - ami azért szomorú, mert a film érdekes témák köré szerveződik: A főszereplő figyelemre, elismerésre, népszerűségre vágyik - érthető, gyakori jelenség ma - amit úgy akar elérni, hogy szánhúzó lesz a csomagszállító szolgálatnál - ami elég fura egy olyan világban, ahol a technika ezt láthatóan meghaladta. A történet nagyon lassan, vontatottan halad, a másik szál, a klímaváltozás felé, amihez némi használható tudományos magyarázat mellett egy sablonos főgonosz tevékenységére vezet vissza - véletlenül sincs olyan üzenet, hogy az átlagember mit tehet a klímaváltozás ellen. Ezek mellé nagyon sok ismerős történetelem köszön vissza népszerű, és kevésbé közismert filmekből is. Volt benne jó ötlet is  

pl. a végén, amikor a főszereplő rájön, hogy a mindaddig hátránynak tartott rejtőszínét ki tudja használni, hogy átjusson az ellenség sorain.  

. Az animáció szerintem nem különösebben csúnya, csak egyszerűre sikerült, és a karakterek sem mind borzalmasak, bár sok a teljesen felesleges.  Meg lehetett volna ezt csinálni úgy is, hogy jó legyen, de így inkább  csak akkor érdemes megnézni, ha valakinek nagyon sok másra nem használható szabadideje van, és kifejezetten ilyesmi filmeket szeretne nézni.
Puzsér Róbert kritikus 2019 nov. 16. - 10:50:58
A hozzászólás moderálva lett.