Film

Saul fia

feliratos, magyar filmdráma, 107 perc, 2015 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

969 szavazatból
Szerinted?
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Bemutató dátuma: 2015. június 11. (Forgalmazó: Mozinet)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


szeptember 17. 15:48
Ez egy művészfilm, nem a szórakoztatás a célja. Teljesen más eszközökkel készült, mint a tömegeknek gyártott kommersz filmek, és a filmkészítők, a rendező egyedi látásmódját tükrözi.
Ahhoz, hogy megértsük a művészfilmeket, szükség van kicsit komolyabb filmművészeti ismeretekre és szélesebb látókörre (ebben a témában is).
Ha nem tetszett a film, az nem az alkotók hibája, hanem a néző nem fogékony kellőképpen. Ami nem feltétlen baj, nézzen más típusú, populárisabb filmeket.
Én is megnéztem, és határozottan nyomasztott a történet, de sikerült megértetni, hogy hogyan érezhették magukat a lágerben ezek az emberek, mennyire nincs esélyük a túlélésre a hatalommal szemben. Nekem amolyan időutazás volt egy szörnyű korszakba.

augusztus 8. 12:57
Minősíthetetlen film, az első fél óráig se jutottam el pedig kétszer is nekifutottam. Minimalizált gyenge párbeszédek, fojtogató hangulat, unalmas történet. Egy újabb holokauszttémát akarnak lenyomni a torkunkon amivel még nem is lenne probléma, mert születtek már remek alkotások ebben a műfajban, de ez nem az . Annyira felhájpolták ezt a filmet, hogy még Oscart is nyert ami számomra felfoghatatlan. (persze tudjuk miért kapta meg). 10/1

július 16. 23:31
A láger szörnyű gyár-jellegének, az iszonyú megtervezettségnek és kiszolgáltatottságnak a megjelenítése szerintem zseniális volt, újszerű és egyedi, megérdemelte az Oscar díjat. A párbeszédek, a színészi játék pedig dilettáns, mint majdnem minden magyar filmben.

Összes hozzászólás