Film

Star Wars: Az utolsó Jedik

/Star Wars: The Last Jedi/
amerikai sci-fi, 152 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • mb
    • eny
    • mb
    • mb
    • eny

Értékelés:

505 szavazatból
Szerinted?
PORT.hu: 7/10

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek.

Bemutató dátuma: 2017. december 14. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Alkotók


Vélemény:

szavazat: 2/10 július 08. 14:13:57
július 08. 14:13:57

Igen, egy darabig ez így volt. a 12-ből lett a 9.
https://www.starwars.com/news/the-long-winding-and-shapeshifting-trail-to-episodes-vii-viii-ix

Nyilván ez volt a terv de nem tudta kidolgozni hogyan lehetne folytatni. ami minőségben megfelel.
Na nem mintha dizni bármit is kitalált volna ugye, mivel az egész 7-8 egy gyakorlatilag egy másolat.

szavazat: 9/10 július 08. 09:54:45
július 08. 09:54:45

"…eliminated the odd movies, because they really don't have anything to do with the Star Wars saga. ... I'm just going to keep it pure. It's a nine-part saga that has a beginning, a middle and an end. It progresses over a period of about fifty or sixty years with about twenty years between trilogies, each trilogy taking about six or seven years."

-George Lucas

június 17. 23:00:27
június 17. 23:00:27

"But there's no story past Episode VI, there's just no story. It's a certain story about Anakin Skywalker and once Anakin Skywalker dies, that's kind of the end of the story. There is no story about Luke Skywalker…”

“…There will definitely be no Episodes VII-IX. That's because there isn't any story. I mean, I never thought of anything. And now there have been novels about the events after Episode VI, which isn't at all what I would have done with it. The Star Wars story is really the tragedy of Darth Vader. That is the story. Once Vader dies, he doesn't come back to life, the Emperor doesn't get cloned and Luke doesn't get married..."

– George Lucas

Erről ennyit.

szavazat: 1/10 június 14. 16:35:10
június 14. 16:35:10

Pár hónap elteltével, már nem emlékszem a történetre sem. Csak CAM-osan érdemes már ezeket nézni, mert 5 Forintot nem érnek. Zs-kategóriás szappanoperává silányították. El kell ezt engedni.....

szavazat: 1/10 május 03. 21:27:38
május 03. 21:27:38

Ezek ügy utaznak az úrhajókon mint karácsonykor a kettes fényvillamoson.
Be se kell kötni őket.

szavazat: 1/10 május 02. 21:52:22
május 02. 21:52:22

Nevetséges az egész! 1000 méteres bottal halat fog a csufi..., a másik csufit is likvidálhatnák.
A végét csak mesélték, mert fénysebességgel bealudtam.

szavazat: 5/10 április 30. 21:47:43
április 30. 21:47:43

Ha az eredeti trilógia a CocaCola, az előzmény a Pepsi, akkor ez az új a Tesco-s. Próbálom megszeretni az új filmeket, de egyszerűen nem megy. Röhej az egész. Érdektelen karakterek (kb egyikért sem kár, nem tudok azonosulni semelyikkel sem); erős logikai bukfencek a sztoriban.

szavazat: 2/10 április 25. 18:48:00
április 25. 18:48:00

https://www.youtube.com/watch?v=lJMH0uwKisc
"Gagyi" makett mi? Mégis sokkal jobban emlékeztet egy igazi flottára, mint ez a három nyamvadt cirákáó amivel az EGÉSZ ellenállás menekűl! :) Istenem, hogy lehet egy galaktikus birodalom ellen pár száz embert és néhány szar csillaghajót bevetni, amiket ráadásúl rendesen fel sem TANKOLTAK...
Szinte elképzelem a jelenetet amikor felrohan egy lázadó karbantartó a hídra és átad egy pohár a benzint leilának. Megkostólja, mire megjegyzi, hogy ez benzin. Aztán átad egy másikat, azt az arcába köpi és pújjogba monja, hogy ez víz!! Az oroszok megint átbasztak.... :DD

szavazat: 2/10 április 25. 18:40:06
április 25. 18:40:06

Azért a régi SW-ben ha emlékeim nem csalnak többszőr is volt olyan, hogy flották csak úgy megjelennek és eltűnnek. Nem volt extra látványos megoldás, viszont teljesen elfogadható volt! Nem is gondolkodott az ember a miértjén. :)

szavazat: 2/10 április 23. 20:39:34
április 23. 20:39:34

Még nagyobb probléma, amit a SW8 rajongói vagy elfogadói nem képesek felfogni, hogy ha van ilyen taktikai harci elem, hogy fénysebességes belerohanás, akkor tök fölösleges volt minden ami korábban történt.
Egyszerűen kell néhány automata vagy távirányított legénység nélküli hajó, ami simán elintézi a csillagrombolókat és Death Star 1-2-t.
És értelmes gondolkodással az sem feltételezhető , hogy egy ilyen már az állatvilágban is megtalálható harci taktikai elem mint a belerohanás, nem jut senki eszébe.
Ergo nincs semmiféle fénysebességre gyorsulás a hiperűrbe lépés előtt, ez csupán egy dizni baromság, ami pusztán egy filmes látványelemre épül, ami azt volt hivatott filmes eszközökkel látványosan megmutatni hogy az űrhajó belép a hipertérbe., mert a meglehetősen szarul néz ki ha valami csak úgy eltűnik a vászonról.
Sajnos dizniéknél meg csupán az látványos hogy mekkora hülyék dolgoztak ezen a forgatókönyvön.

április 23. 20:10:51
április 23. 20:10:51

spoiler: Nem hiszem el, hogy Luke is meghalt. A kedvencem Han, és a másik kedvencem Luke, és a hercegnő sem lesz már többé. :(

spoiler vége:

Volt egy-két dolog amit nem értettem, pl ha Kylo áttudja verni a főgonoszt, hogy lehet ugyanazon a szinten mint Rey, miközben a főgonosz simán elbánt Rey-el, de Kylo meg simán végzett vele? Továbbá amikor elbújtak a helyen, azt mondták nincs másik kijárat, majd ott a háttérben mégis volt kijárat, és ezt nem tudták észrevenni????

spoiler:

Luke hogy halt meg??????????? Belehalt abba amit csinált?

szavazat: 1/10 április 23. 17:49:41
április 23. 17:49:41

A két korábbi dízni förtelem után egyáltalán nem vártam sokat ettől a filmtől, de még így is sikerült egy baszom nagy csalódást okozniuk. A színvonal tényleg a béka valaga alatt. Totál hülyének nézik a nézőt, a cselekmény mintha rengeteg különálló mozaikból lenne összerakva, minimális összefüggéssel, és az alapjait nem is a fő sztori, hanem a béna karakterek poénkodásai adná. Ja meg persze a robbanások. Az ébredő erőben, a zsiványban és ebben is már-már Michael Bay-t alázó robbanásorgia csillog-villog, és jóvan, legyen, de mindhárom film arról szól lényegében, hogy mindenféle etnikum menekül fel-alá a galaxisban, miközben a rend hangos puffanások közepette felrobbant mögöttük mindent, de ők mókás jajgatásokkal megússzák, illetve akinek elvileg gonosznak kéne lennie, ő is egy oltári nagy sablonos marha. Dramaturgia nulla. Majd' beszartam, mikor Abrams bocsánatot kért a nézőktől, amiért a korábbi fejezetben Leia nem Csubit ölelte meg Han halála után, hanem rey-t - hát bazmeg', ez lófasz ahhoz képest, amiért valóban bocsánatot kellene kérniük. A legtöbb filmben mindig belekötök a fizikába, nyilván itt sem néztem jó szemmel, hogy az űrben BOMBÁZNAK (persze, volt az eredeti trilógiában is gyertyatartó alakú bombázó, ami aztán a Rogue Squadronban is benne volt például, de az lézert dobott, nem ilyen sima fém cuccost), Leia csak úgy visszalebeg az űrből, stb, de az önismétlő, eredeti trilógiát egy az egyben lemásoló és elpoénkodó, komolyan vehetetlen stílus jóval súlyosabb. És ezt utólag biggyesztem be ide, de míg a régi részekben a legutolsó naboo-i közmunkás nevét is tudtam, itt egyszerűen - néhány kivétellel - egy sem ragad meg.

Volt itt mindenféle hangulat, a kaszinóvárosban James Bond, a réten való menekülésnél a Vissza a jövőbe zenéjéből is felcsendült egy pár másodperces részlet, Snoke halála A jedi visszatér kópiája, a sóbolygó nyilván a Hoth, az orbitális sok balfasz párbeszéd és egyszavas, illetve a robbanások pedig az ébredő erő szintje. Zavar, hogy mindjárt itt a záró rész, és semmit nem tudunk meg a trilógia előzményéről, a kylo-átállásról, snoke kilétéről, de még a főszereplők háttere is egy nagy semmi. Azért izgulnék a négerért vagy a pikkpákk minden kardozást, vezetést kisujjából kirázó csajból, hogy jöjjön bármekkora veszély, simán szembeszállnak vele, legyőzik, vagy deus ex machina-módon bármiféle idióta, logikátlan, a star wars saját törvényeivel ellentmondó módon meglógnak. Könyörgöm, nincs tétje vagy komolysága ezeknek a filmeknek. De persze, itt a lényeg nem csak a Star Wars nevet kihasználó, szar film eladása és a további marketingkasza, hanem a nép eszét kiölő stratégia. Ezért is tartunk ott többek közt, hogy a Terminátorból egy családbarát vígjáték, az X-aktákból meg egy amerikai vígjátéksorozat lett...

Ami nagyon nem tetszett:

- mi a rossebnek flotta, ha a pilóta egyedül szarrá tud lőni mindent, és még a tie vadászok sem tudják megállítani?
- a bombakioldó csaj mellett lassítva mutatják, ahogy elrepül a kioldó, ő mégis a másodperc tizede alattt képest a hátáról a hasára fordulni és még a levegőben elkapni... - aztán BOMBÁZNAK AZ ŰRBEN
- a néger ébredése és teszefoszázása
- rey és luke a szigeten - picsogás, semmi konkrétat nem tudunk meg, amit az előző rész sztorija alapján ne sejtettük volna, ráadásul az egész egy nagy időhúzás, hogy kiteljen a két és fél kínszenvedéses óra. A kiképzés egy vicc volt, ott muszáj volt félrenéznem, mert ki kellett volna kapcsolnom a filmet.
- han halálának konkrétan teljes figyelmen kívül hagyása, még Luke részéről is, inkább fejni megy, mintsem gyászolni
- superleia az űrben, de ezen kívül Leia végig a filmben, csak úgy van, mert miért ne
- körülbelül az összes karakter: a statiszták nagyon bénák, még a legnagyobb veszélyben is csak állnak buta fejjel, mint fasz a lakodalomban, de ha a főszereplők sem kaptak semmilyen kidolgozást, hogyan is várhatnánk, hogy a mellék kapjon. a Mos Eisley kantinban nagyobb karakterábrázolás és mélység volt az elefánt kinézetű lényben, mint itt bárkiben.
- a pilóta lázongása és úgy cakkumpakk az idegesítő stílusa
- kaszinóváros = James Bond, és mint írtam, a Vissza a jövőbe-zene felcsendülése pár mádospercre
- Toro karaktere hangtompítóval tud repülni
- Yoda még jó is lehetett volna nosztalgiának a filmben, de őt is el kellett ferdíteni
- snoke hátterének totális keresztbe szarása, aki csak szóban keménykedik, mekkora gonosz, majd az "elit gárdájának" begyakorolt koreográfiával való legyőzése
- az ezüstpáncélos női rohamosztagos szintén előadja, mekkora gonosz, és hogy hirtelen halál helyett szenvedjenek a fiatalok, és hogy legyen idő a robbantásos megúszásra, ugyanúgy hirtelen halált hirdet, csak nem lőfegyverrel, hanem lézerbaltával, vagy mi a szar az. egyáltalán miért váltottak a rohamosztagosok lézerbaltákra meg lézerostorokra???
- a robbanásban a rengeteg rohamosztagos csak úgy nyom nélkül eltűnik, még holttesteket sem hagynak maguk után.
- a sóbolygó teljes egészében (lázadók bemenekülnek egy zárt bunkerbe, a néger önfeláldozása, azaz megakadályozása, szerelmi szál, aztán még vissza is cipeli a kis ázsiait, ááá, miiiii, miiii volt az?)
- Luke elillanása xD
- a semmilyen befejezés, és végre Harry Potter crossover
- és végül, az ETNIKUM. biztosan a galaxis is soros györgy által lett bevándorló galaxis, mert hogy ennyi népcsoport nem élt még itt, az tuti. a dízni félében már nem is wookiek, twi'lekek lakják, hanem mexikóiak, ázsiaiak, skót kalózok, japán szamurájok, irakiak... és nem, nem olyan értelemben zavar, mert a Bad Boys-t is szeretem, a Beverly Hills-i zsarukat is szeretem, stb, hanem mert lerí, hogy a böszme PC miatt van telenyomva velük a film, én sokkal feltűnőbb módon, mint anno Lando vagy Windu. Meg hát ugye a nők, akikkel megint az a baj, hogy ők már nem Sarah Connorok és nem Ellen Ripley-k, így megint nehéz kinézni ezekből, hogy a tetteket végrehajtják.

ami tetszett:
- R2D2 levetíti a régi üzenetet
- snoke baromi egyszerű, de végre valahára, merészebb halála
- Luke kivetülése

1/10

április 21. 17:17:49
április 21. 17:17:49

Hát végre sikerült megnézni, már sokszor sokan kérdeztek róla, de csak most sikerült.
Az írás spoiler-t tartalmazhat, kb olyanokat amiket amúgy lehetett tudni a filmmel kapcsolatban, de ami igazán nagyon azt külön jeleztem!
A legtöbb embernek nem tetszett, nekem se... és nem azért mert star wars fan lennék óriási elvárásokkal, ez a film önmagában is rossz, engem szó szerint idegesített benne szinte minden... Igen én is gyerekként láttam az új reményt és a többi klasszikust, aztán tinédzserként és fiatal felnőttként az előzményeket, és nem voltam szkeptikus amikor a disney felvásárolta a frencsájzt, sőt én nagyon hittem a rouge one-ban, és 1-2 dolgot leszámítva, plusz a b-terv zeneszerző score-ját kifejezetten tetszett. Én örültem volna ha kevesebb nagyzenekari és több elektronikus zenei aláfestés lett volna benne, sokkal sötétebb lehetett volna. De örültem, hogy mertek nem gyerek-barát kalandfilmet csinálni, hanem megütöttek egy sötétebb tónust ami szerintem nagyon jól állt a filmnek és az egész univerzumnak. Tetszene ha a történetfolyam gyerekbarát és a különálló részek "the star wars story" bevállalósabb. Persze még mindig nem sci-fi, hanem fantasy, mert a sci-fi-ben sose gyorsítanának fénysebességre egy olyan hajóval, ahol állnak az emberek. Fel se tudnának szállni a bolygóról, anélkül, hogy az utasok megnyalnák a hátsó ajtót. Plusz a csillagromboló lebegett a város felett... majd beizzította a hátsó hajtóműveket és felszállt... egy akkora hajó... Plusz azaz 1-2 erőltetett dialógus, a !!!SPOILER!!! főszereplő f*szi gyors pálfordulása (a csaj miatt nyilván, grrrr!!!), a csaj pillanatok alatt lázadóvá válása, az összeverbuvált csapat teljes odaadása az ügyért, túlságosan is meseszerű. De a csatajelenet (főleg az űrjelenet) a legjobb és legkomplexebb volt az eddigi összes star wars közül, beleértve darth vader zseniális fináléját! Amibe bele lehet kötni, de !!!SPOILER!!! honnan tudja a nagyúr, hogy min vannak a tervek... honnan tudja, hogy pontosan mit kell magához hívnia az erővel, nem is láthatta az előtte álló koporsótöltelékektől... de persze az nem világos, hogy aztán pont ezt a hajót, hogyan is találták meg az új remény elején??? hamarabb értek volna a tervekkel a céljaik közelébe, minthogy a birodalom rájuk találjon... vagy már akkor betudták mérni őket a hiperűrben, de akkor mit csodálkozott leila az új részben?
ezzel szemben ez a rész... bombáznak!!! az űrben ledobják a bombákat??? nem rakéta, hanem hagyják, hogy a bombák leessenek... newton forog a sírjában... pedig a f*đzi nem tudhatta, hogy az űrben a tömegvonzás kicsit másként működik mint a földön...
Igen a vadászok mozgása mindegyik filmben olyan mintha lenne közegellenállás, de ez a látványosság, ezt szoktuk meg. Én túlteszem magam rajta! Hogy mindenhol ugyanaz a gravitáció mértéke, még az űrben is... !!!SPOILER!!! kivéve amikor a régi szereplő kirobban az űrbe, ott a feje tetejére áll az egész, mert ott a bombákkal ellentétben, amik esnek!!! ő addig lebeg amíg a dc be nem perli a disney-t, hogy ellopták a superman képességét. A csavar elég jó volt, főleg, hogy nagyon misztikusra vették a figurát, aztán boom! Legalább nem kell megmagyarázni semmit se... ki-honnan-miért-semmit. Szerintem nem is fogják! Pont úgy elvágták ezt a szálat, mint... A kalandfilmes dolgok jók voltak, de annyira nekem nem hiányoztak. Kicsit a harry potter ugrott be róla, vagy a legendás lények... Az egész koncepció, hogy üldözik a flottát, amíg ki nem fogy az üzemanyag az viszont teljesen kiakasztott! Hogy adhatott zöld utat ennek a disney? Sose volt szó róla, hogy mi hajtja ezeket a hajókat, de ezek szerint nem megújuló energia, nem valószínű, hogy hasadó anyag, de ezek után meglehet, sőt a legvalószínűbb, hogy feldolgozott foszilis energia... benzin, dízel, kerozin, bioetanol, fáradtolaj a galaxis mekijéből. De itt joggal merül fel bennem a kérdés: hol tankolják ezeket az xxl-es hajókat? van űrbenzinkút? vagy egy egész bolygó? hol a tanksapka az űrhajón? a töltőcsövet hogyan csatlakoztatják? mennyibe kerül az üzemanyag? kérnek áfás számlát róla? miből futtya rá az ellenállásnak? jaaa nem futtya ezért fogyott ki... igen viccet csinálok belőle, mert egyszerűen nevetséges!!! ennél kreatívabbak is lehettek volna.
amúgy egészen birodalom visszavág hangulata volt. még hot bolygós csata féle is volt, annál persze sokkal gagyibb, de ennél a résznél is arról szólt a fáma, hogy üldözik őket. meg itt volt űrcsata, ami az előző részből kimaradt.
ellenben talán végre valahára leszokott a birodalom/első rend erről a halálcsillag mániáról. abból a pénzből csinálhattak volna egy olyan flottát ami beteríti a galaxist és annyi, de nem! halálcsillagokat kell csinálni 3 részen keresztül! az előző részben azt utáltam a legjobban, hogy már egy egész bolygó volt a 'mifene' és kiszívták a napot. De ha leszívják a napot akkor nem lesz belőle supernova? Hányszor lehet kiszívni az energiáját? újratermelődik? és ha teljesen kimerült a nap akkor költöznek egy másik bolygóra, mert a bolygót nem lehet mozgatni... nem is beszélve a kedvencemről! a lézersugár megy át a galaxison majd amikor a megfelelő rendszerbe ér, akkor úgy dönt különválik és pont úgy válik, hogy szétkapjon pár bolygót. Ami után már nem megy tovább a nagy erejű sugár. ???
!!!SPOILER!!!Természetesen ebben a részben egy tisztességes fénykardozást sem kaptunk. Még annyit se mint az ébredő erőben... ami szintén nem volt tisztességes, de legalább volt! Sokan utálták az előzmény trilógiákat, én csak az anakin karaktere miatt, még jarjar-t inkább bírtam, de anakin-t nem tudtam elviselni, annyira béna volt a karakter is, meg christensen is. Főleg a második részben, mikor még kis csíra volt. Az elsőben gyerek volt, az oké. Ott is idegesített, de hát kisgyerek, a legtöbb idegesítő egy filmben, ha nem kis cuki, de ő nem volt az... De az előzményekben legalább volt fénykard párbaj! Meg nem csak 5 (max 10) percig láttunk akcióban egy fénykardot egy két és fél órás filmben. Nagyon jó kérdés, hogy Rey-nek lesz-e fénykardja, van-e még működőképes kristály a galaxisban? Plusz remélem kiderül, hogy anakin kardja honnan a f*đzból kerül elő?
A filmmel az a bajom, hogyha az egész az író/rendező műve, akkor túl nagy szabad kezet kapott és az a baj, ha mindenbe beleszólt a disney akkor az a baj. Nyilván nem lehet mindenki kedvére tenni, de azzal együtt, hogy én nem voltam szkeptikus az új részekkel, ezek a filmek még akkor is rosszak lennének ha nem láttam volna egyetlen egy star wars-t se! önállóan nem élnek meg semmi esetre se. túl sok a köd és túl sok kérdést hagytak nyitva, hogy egy filmben mindenre megkapjuk a válaszokat... és nem az űr üzemanyagra gondolok! azt tudom h sose kapom meg... hanem ami fontos a történet szála szerint, hogy alakult meg az első rend, ki snoke, ki rey, hogyan került elő a felhővárosban elhagyott fénykard? és ha mindenre megkapjuk a válaszokat, akkor se biztos, hogy olyan nagyon jól és frappánsan kidolgozzák... látván az eddigi óriási káoszt amit számomra jelent.
És még egy gondolat a címmel kapcsolatban: THE LAST JEDI, azaz az utolsó jedi és nem az utolsó jedik! hülyén is hangzik a többes szám, teljesen felesleges, pláne ha megnézi az ember a filmet és itt egy !!!SPOILER!!! a lezárás tényleg erős volt, és tényleg nagyon jó húzás, de ott válik rey jedivé, ahogy luke meghal! ezért az utolsó jedik cím baromság. mert ha lebontjuk a film lényege, hogy odaküldenek egy fiatal lányt akiben ott az erő, hogy hozza el az ellenállásnak az utolsó jedi lovagot tehát luke-ot. szó nincs róla, hogy rey jedi lenne, még akkor se ha benne van az erő. de ahogy luke meghal, és megmutatva nekünk, hogy mekkora is rey-ben az erő onnantól ő lesz az utolsó jedi.
és még egyszer ha kérhetem: ne nevezzük már azt a filmet sci-fi-nek, ahol tojnak arra, hogy az űrben játszódik a film... ez egy akció-kaland-fantasy! nem az a sci-fi ami az űrben játszódik... ez egyébként egy űropera!

április 20. 09:17:17
április 20. 09:17:17

Jó meglátás! Talán örökké akar élni?

szavazat: 2/10 április 19. 21:34:12
április 19. 21:34:12


Amúgy sokan írták itt, hogy aki nem ért a filmekhez minek kritizája. Szerintem nem kell 5 csillagos séfnek lenni ahhoz ha eszel egy ételből akkor megállapítsd, hogy jó vagy rossz. Azt érzi az ember ösztönösen és ennyi! Ez meg egy szar film..

szavazat: 2/10 április 19. 21:31:19
április 19. 21:31:19

Van benne igazság amit mondasz de anno ezeket a hangulati váltásokat remekül megírták és a színészek tökéletesen kivitelezték a megfelelő pillanatokban. Ebben a részben viszont semmi nincs a helyén. Olyan mintha fogták volna a SW univerzumot, darabokra tépik és véletlenszerűen kihányják az asztalra, aztán amit dobott a gép azt valósították meg. Ovodás szinten mozog a történet, a kerakterek rerakciói teljesen életszerűtlenek. Nem azért ez a véleményem mert SW fan vagyok, ha bármely más sci-fi lenne akkor is kukának tartanám úgy ahogy van. Kb egy szinten mozog a John Carterrel meg a Jupiter felemelkedésével. Katyvasz az egész tetőtől talpig.

szavazat: 6/10 április 19. 20:56:21
április 19. 20:56:21

Nekem ez a rész sem jött be. Továbbra sincs igazán éle, és a látványorgia ellenére is több benne a kaland, meg a poén, mint emennyit a sci-fi érzésből sikerült megélnem.
Ahogy lentebb is írtam, a kétezres évek elején jelent meg két-három olyan rész, amik gyerekkorom egyik legnagyobb mozis élményeit adták. Az eredeti részek talán sohasem tetszettek, mert vastagon belengte őket Indiana Jones. Számomra az nem volt Sci-fi. Ezek a részek meg Disneysek picit tényleg.

szavazat: 6/10 április 19. 20:40:04
április 19. 20:40:04

Han Solo-Csubakka, sri scipio, Artuditu, mind arra voltak hivatottak évtizedekkel ezelőtt is, hogy elvegyék a legtöbb jelenet élét. Egy komoly Sci-fi ből könnyed kalandfilmet csináltak. Talán voltak, komolyabb hangvételű jelenetek is benne, amik igen, talán eltűntek, de abszolút ebbe az irányba haladt, már a nyolcvanas években is a film. Bár én a 2002-es második rész, és a soron következő harmadik élét azért anno igencsak éreztem. Aztán héttől felfele átvette az egészet a Disney, oszt ez lett belőle, ami.

szavazat: 2/10 április 19. 20:36:11
április 19. 20:36:11

Szerintem akkor leilának kellett vola ahelyett, hogy visszahúzza magát az űről a hajóra egyből fénysebességre gyorsúlnia és belefejelnie snoke vezérhajójába!! Mennyivel frappánsabb lett volna az egész! :)))

április 18. 08:39:28
április 18. 08:39:28

Ezek az események réges-rég egy messzi-messzi galaxisban történtek. Talán nem is ebben a dimenzióban.
Lehetnek mások még akár a fizika törvényei is.

Összes hozzászólás
Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás