Star Wars: Skywalker kora

Bakancslistához adom
Star Wars: The Rise of Skywalker
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, akciófilm, családi kalandfilm, 155 perc, 2019

Értékelés:

299 szavazatból
Szerinted?

A Lucasfilm és J.J. Abrams rendező újra egyesíti erejét, hogy elrepítse a közönséget egy messzi-messzi galaxisba a Star Wars: Skywalker korában. A Skywalker saga lenyűgöző befejezésében új legendák születnek, és megvívják a végső csatát a szabadságért.
Bemutató dátuma: 2019. december 19. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
offtopic
cellasto febr. 11. 17:19:33 1/10
Amugy vicc tenyleg a moderacio…
Semmi olyat nem irtam se en se teszvesz forumtars amit moderalni kene…
Tobbi topicokban a szardobalos anyazos kommentek ott viritanak a mai napig…
1/10
cellasto febr. 11. 17:17:17 1/10 Előzmény jani-wan
Ez jo :)
BG_70 febr. 11. 00:24:06 Előzmény tesz-vesz
Úgy látom, befeszültél kicsit - ennyit nem ér ez a sz@r, gyaníthatóan nem te vagy a célközönség :). Én a Csillagok háborúja/A birodalom visszavág/A jedi visszatér trilógián nőttem fel, de emlékeim szerint a szüleim generációja már azokat is igénytelen, hollywoodi szemétnek tartotta. Tisztán emlékszem, apám csak annyit mondott a 4. epizód kapcsán, valamikor a 80-as évek elején: ez mekkora baromság! A következő trilógiát már felnőtt fejjel, az unokahúgaimmal néztem, az első részt még moziban, a többit már csak DVD-n... hát, igencsak szenvedtem rajtuk, de a gyerekek kedvéért (akik ugyanúgy élvezték, mint én anno) végignéztem. Ezekre a Disney-s szarokra pedig már nem is vagyok kíváncsi, a Transformers és egyéb képregényfilmeket idéző látványvilág, az ostoba történetvezetés, a bugyuta párbeszédek, a sematikus karakterek, a végletekig fokozott, de öncélú akciójelenetek, a másodperces vágások már annyira idegesítenek, hogy még otthon sem tudom megnézni ezeket, nemhogy moziban. De a mai 10-12 éves gyerek, akik már ebben a vizuális kultúrában szocializálódtak, bizonyára jól szórakoznak ezeken is. Ők sokkal jobb és nagyobb piac, mint a már megvénült régi Star Wars-fanok, és azt se felejtsük el, hogy a gyerekek veszik a sok játékfigurát, űrhajómodellt, jelmezt, és minden egyéb sz@rt, ettől igazán óriási kaszálás a Star Wars univerzum. Ez csak egy gigantikus üzlet, silány minőségű hollywoodi szórakoztatás - valójában sose volt több ennél!
Sz. Péter febr. 09. 14:42:49 Előzmény jani-wan
VHS-en nincs? ;)
1/10
jani-wan febr. 09. 13:29:06 1/10 Előzmény Bonkers
"remek volt a befejező része a Star Warsnak alig varom hogy meg jelenjen DVD VAGY A MÁSIKON IS"

Jó hír, a Star Wars befejező részének DVD kiadása már megjelent:
https://www.ebay.com/p/53858021
1/10
tesz-vesz febr. 09. 13:26:58 1/10

( kedves moderátor! nem kell törölni harmadszorra, negyedszerre, átnézem mégegyszer a kommentemet, nem mondok semmi csúnyát se a tehetségtelen, kókler, megalkuvó rendezőkre, se a pénzéhes, igénytelen cégekre, jó? most örülsz? lehet nem egy mimózának kéne moderálni, vagy gondolatszabadság azért lehet? ha már szólásszabadság nincsen. tudod hogy mennyi idő egy ilyen komment megírása? ennyire levegőnek nézel!? írd ide hogy melyik szavakkal van bajod )


azért az valahol művészet, hogy minden szereplő irritáló benne, nincs egyiknek se karizmája, komolyan palpatinnak szurkolok. az öregeken kívül mindneki i***ta. mondjuk Lando is műmájerkedik. valamiért olyan nagyon nagy sztár, így akarják beállítani erőlködve, és mindenki nagyon szereti. giccses, szakállas hype.

de irritáló os***a figura mindegyik, akik folyamatosan butaságokat beszélnek, és állandóan beszólógatnak mint a marvel-filmekben.
én már azt sem értettem, hogy hogy lehet Leilának meg Han Solonak mexikói gyereke. itt valaki nagyon csúnyán félrelépett és a Disney ezt engedi? haha. a Disneyt és Kathelyn Kennedyt valaki kirúgathaná már végre.

olyanok a vágások benne, mint a transformers 6-ban, mint egy szem*t marvel-filmben, amikor elutaznak a kígyósbolygóra, ott olyan az akciójelenet, hogy 1-2 másordpercenként van vágás, de ami még ennél is rosszabb, utána vagy egy hármas "párbeszéd" (mert a vakkantásokat nem lehet beszélgetésnek hívni), ahol szintén 1-2 másordpercenként van vágás! mégis miért nem lehet olyan mondatokat írni, amik összetettek? talán a pc-terror helyett, a kötelezően irritáló feminista-szereplők helyett a TÖRTÉNETRE kellett volna koncentrálni, meg a jó castingra, elképesztő jó sci-fi írók vannak, miért nem lehetett ezekből valami kretívat összehozni, mert ez az utolsó három rész annyira snassz, annyira egyszerű és amit látunk az meg annyira szemét, hogy ez popkulturális botrány.

SPOILER, RONTÓC!


ez nem is film. a film nem így készül, ez egy popcornszemét, egy-két jó jelenettel (amikor a hajót visszatartják és megszikrázza sith módra az jó, meg a sith-templom közönsége is jó), de a többi mehet ki a szemétre ahova való az összes szereplővel , forgatókönyvíróval, jar jar addamsszel együtt. addams nem ret***lt mint rian johnson, addams csak fogy***kos .

miért kell ennyi idióta és felesleges akció bele? elveszi a tetőpont lehetőségét, elveszi az élményt, mert már RUTIN az a degenerált ugrabugra és a tranformersz 6-os akciójelenet. nincs izgalom, nincs kockázat, nincs feszültség! nincs előkészítés. nincs felvezetés. semminek sincs súlya, nincs jelentősége, jaj meghalt a néger, mert feláldozza magát, ja nem mégsem; jaj meghalt a vuki, ja mégsem. hát a ** anyáddal szórakozzál te író. legközelebb ha meghal valakit tudod ki veszi komolyan? ja senki, mert senki nem hal meg. de ha meghalt is, ugyanúgy vissza tud jönni, luke még oké, de még han solo is visszajön beszélni a hülye mexikói fiának.

a néger Finnnél én azt hittem azt akarta mondani folyamatosan, hogy szerelmes Réjbe, ugyanis mindig halál árnyékában akarta mondani a hülyeségeit, amit végül soha nem mondd el a filmben! utólag (!) mondja a rendező hogy azt akarta mondani, hogy erőérzékeny, utólag (!) igaza van a port podcastjében megszólalónak, ez a film rossz! rosszul van megszerkesztve! a forgatóköny ROSSZ hogyha utólag kell nyilatkoznia, olyan momentumról, ami többször elhangzik a filmben, mégis mit képzel a rendező!? a film önmagában kell hogy érthető legyen, így értékelhetetlen! alap ismeret egy filmnél, én nem tudom hogy csak a vágáskor került-e ki, vagy alapból gyengék voltak a filmkészítők, a lényegen nem változtat, hogy egy összecsapott, igénytelen, futószalagon kidobott kínai gyártmány. gyakorlatilag star wars hamisítvány. OBJEKTÍV szemmel nézve is rossz, hisz a filmből nem derül ki mit akar állandóan mondani!

palpatine unokája vagyok én,
jedikért síró, bús sith-lovag, sith-nemes

mekkora ökörség hogy palpatinnak unokája van? legalább láttuk volna a családját az előző részekben. így csak úgy előhúzni, olyan mint a moslék: zabáljátok d*sznók! ti mindent megesztek, mindent bevesz az igénytelen gyomrotok! úgy vágják a képünkbe a film közepén, mint a moslékostálat, semmi csavar a végén , semmi feszültség. csak van, unokája sok embernek van, miért ne lehetne egy pszichopata diktátornak is, aki amúgy a galaxis uralja fekete mágiával, hát szoknyapecér volt az öreg, a 18+ verzióból világosan kiderül majd, amit a Disney 200 év múlva ad majd ki Szép új világunkban.
akkor már a gyerekek is igényelni fogják a pornót, lesz rá kereslet ezért a Disney teremt rá termékeket.

jól láttam hogy azt űrlovak, meg néha a négerék is (ez a szó Magyarországon ma moderálást ér? a n*gger a csúnya szó, jelzem, a néger a latin negro szóból ered Kedves Moderátor ) az űrhajó felszínén mászkáltak az utolsó csatában? már csak idegesít az űrcsata is, csak koppintás van az eredetiből. hol vannak a rohamosztagosok jellegzetes vadászgép űrhajói? miért nem lehetett valami látványosabb párbajokat mutatni belőle, elég unalmas, hogy odamennek sokan állandóan az ellenség hatalmas űrhajóihoz, és lövik. ennyi. még a star wars videójáték is izgalmasabb, amikor elfoglalnak a lázadók egy hatalmas lépegetőt. hogy lehet hogy egy videójáték látványosabb és izgalmasabb, méltóságteljesebb mint a FŐ star wars-film?!

meg amikor Réj átugrik az űrhajó pajzskapujából a millenium falcon csapóajtójára az űrön keresztül, de azon nem volt pajzskapu! mégis hogy a fenébe lehet az űrben nyitva a millenium falcon ajtaja?! jó jelenet lehetett volna ha normálisan megcsinálják, AMIHEZ ÉSZ KÉNE, egy kis tudományos ismeret, olyan apró csak, hogy tudják: az űrben nagyon hideg van basszus! és Réjen mutatják hogy szétfagyott kissé az ugráskor, a ruháján, vagy hogy fázik, vagy valami. ebből is látszik hogy ez is csak egy ostoba szuperhősfilm. a star warsban emberek voltak, akik erőlködtek, még a jedik is küzdöttek, kínlódtak néha. lehetett izgulni, mert halandók voltak, ez meg még az űrben is túlél mindent. semmi tudományos igényesség. semmi fizika.

az eredeti star warsban oké hogy ott volt a két, gyerekes hülye robot, de mégsicsak benne volt a popkultúra legnagyobb szexszimbóluma is, az a jabbás rabszolgaruha Leilán. felnőtteknek is készült, míg a mostani tanulatlan kis h*lyegyerekeknek, akik a transformerst meg a marvel-filmeket a 2s-es vágásaikkal tartják a filmművészet remekének. mást nem is láttak még ezek az igénytelen csecsemők.

engem idegesítenek az erős női karakterek, jó legyen egy-kettő, de ne mindegyik! hol marad a nőiesség? ezek a ub*rmok a disneynél tuti kiszámolták az ősszes szereplőt aki megszólal, és a felét mind nőnek rakták be, mert attól lesz "jó" a film, ha a mindenki arányosan szerepel, ugye? a hitelesség nem érdekes, csak a szűklátókrű, érvénytelen kvóta, csak sajnos egy muszlimot se láttam, szóval rasszisták. én nem láttam leszbi csókot se benne, mert annyira nem érdekelt, a többiek azt mondják volt benne ilyen, de nyilván a leszbi csók "hányzott" a star warsból, most már mindjárt jobb lett! megkoronázzák ezzel a semetet.én szerettem az első hat részt, az reveláló kis katarzis, ahogy látjuk ahogy létrejön darth vader. de ezek a mostani kutyaütők az utolsó hárommal semmi maradandót nem alkottak.
10/10
Bonkers febr. 08. 19:07:14 10/10
remek volt a befejező része a Star Warsnak alig varom hogy meg jelenjen DVD VAGY A MÁSIKON IS Minden embernek meg van a saját véleménye de nekem ez a véleményem hogy remek izgalmas befejező rész volt
1/10
tesz-vesz febr. 03. 23:10:03 1/10
A hozzászólás moderálva lett.
1/10
offtopic
tesz-vesz febr. 03. 23:09:19 1/10
A hozzászólás moderálva lett.
1/10
cellasto febr. 03. 21:34:06 1/10 Előzmény pimpalini2
Sztem a solo elozmenyfilm is klasszisokkal jobb bármelyik folytatasnal.
1/10
cellasto febr. 03. 18:36:33 1/10
Széjjel moderalnak itten :D
1/10
cellasto febr. 02. 20:52:56 1/10
A hozzászólás moderálva lett.
1/10
tesz-vesz febr. 02. 14:50:17 1/10
A hozzászólás moderálva lett.
pimpalini2 jan. 26. 14:25:17 Előzmény vkindustrial
Egyetértek. Szerintem is a Zsivány 1 a legjobb (filmként is).
pimpalini2 jan. 26. 14:08:04 Előzmény Robi152
A hozzászólás moderálva lett.
pimpalini2 jan. 26. 13:38:41 Előzmény gyereamozibabe
Újranézve az évtized korábbi SW filmjeit, azt kell mondjam, hogy hossza ellenére ez a legkevésbé akciódús. A végén a nagy leszámolás sem volt túlságosan kidolgozva, ami egy SW-finálét figyelembe véve elég nagy hiba.
Ha csak az akciót és a látványt veszem figyelembe, na meg a feszültségkeltést, akkor számomra a sorrend:
1. Zsivány 1
2. Ébredő erő
3. Az utolsó jedik
4. Skywalker kora.

A Solo-t néhány perc után kikapcsoltam. A főszereplő, illetve a sztori nyitása is teljesen érdektelen volt.
gyereamozibabe jan. 26. 05:09:04 Előzmény akarkivalaki
Az emberek elmennek, mert az agymosás már fél évvel korábban elkezdődik. A magyar média minden szeglete csöpögve ír a készülő rész kulisszatitkairól. Nyomják a trélereket, fotókat. Miközben más értékes filmek fölött átsiklanak. Ezt a hype-ot ingyen csinálják, vagy az amcsiknak annyi pénzük van, hogy a világ összes újságjához beveszik magukat? Számomra hihetetlen, hogy az első átverés után (2015) alig csökkent azok száma, akik szerint "a StarWars-t látni kell, akkor is ha rossz". Ők tartják fent a rendszert.
1/10
akarkivalaki jan. 21. 20:20:14 1/10 Előzmény juno_
Azért 2020 ban nem csak moziban lehet egy filmet megnézni... médiában olvasható mennyien nézték ott.
juno_ jan. 21. 20:15:20 Előzmény akarkivalaki
Hihetetlen, te is beültél rá...
1/10
akarkivalaki jan. 21. 16:44:46 1/10
Annyira dög unalmas és érdektelen, képtelenség végignézni. Nem a sw trilógiát hanem még a szomszédok teleregény jellegű alkotásokat is sikerült alulmúlni izgalomban. Hihetetlen hogy az előző silány filmek után még tömegek ülnek be rá moziba.
Összes hozzászólás