Film

Sully - Csoda a Hudson folyón /Sully/

feliratos, amerikai életrajzi dráma, 96 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny

Értékelés:

180 szavazatból
Szerinted?

  2009 telén az egész világ egy csoda lázában égett: egy kiváló pilóta, Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére szállt le, és így megmentette 155 utasa életét.
  De miközben a világ hősként ünnepelte a kapitányt, és a híradások mind kivételes ügyességéről és lélekjelenlétéről szóltak, vizsgálat indult. És amire a vizsgálat során fény derült, az egyáltalán nem a pilóta megbecsülését szolgálta. Sőt, azzal fenyegetett, hogy soha többé nem vezethet repülőgépet...

  Bemutató dátuma: 2016. szeptember 8. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Chesley 'Sully' Sullenberger
  Dr. Elizabeth Davis
  Jeff Skiles
  Jeff Kolodjay
  Lorraine Sullenberger
  Tess Sosa

  Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb hangvágás jelölés

  Vélemény:


  2017. október 20. 17:32
  Eastwood öregkorára ráállt a hőseposzokra,amihez hozzátartozik,hogy nem ismerik el a hősiességet...

  2017. október 1. 14:59
  "Sullenbergert sosem vonták igazán felelősségre a leszállása után, és bár felmerült, hogy egy szimulátoros teszt során a pilóták vissza tudták fordítani a sérült gépet a kiinduló reptérre, egyöntetű véleménynek számított a szakmában, hogy ez óriási kockázattal járt volna, és Sully a körülményekhez képest jól döntött. Nem próbálták alkoholistának sem beállítani, és saját bevallása szerint is csak a poszttraumatikus stressz okozott neki kellemetlen tüneteket (álmatlanság, fejfájás…) a landolás utáni hetekben, nem pedig az emberek reakciója, akik szinte egyöntetűen dicsérték azért, amit tett. Clint Eastwood és Tom Hanks valószínűleg túl egyszerű hősnek gondolta Sullyt, ezért csavartak egyet a dolgon, hogy morálisan izgalmasabbá tegyék a történetét."

  és akkor Clint jön azzal, hogy meg akarták hurcolni? ne nevetséges, meg se nézem a filmet.

  2017. július 30. 18:30
  Színeztek rajta,valójában nem akarták rákenni a dolgot...A másodpilótával is a valóságban akkor repült első alkalommal,pár napja ismerte csak.

  Összes hozzászólás