Superfly

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, akcióthriller, 116 perc, 2018

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Priest egy fiatal, ám annál tapasztaltabb afroamerikai kábítószer-kereskedő, aki Atlantában próbál boldogulni. A helyzetét azonban megingatja, amikor egy új, feltörekvő csapat tűnik fel a színen, amely a mexikói drogkartellel is jó kapcsolatot ápol. Sőt, a rivális banda egyik tagja még a csajára is szemet vet. A mentora, a legjobb barátja és a barátnője védelmében Priest úgy dönt, hogy kiszáll az üzletből, de előtte még elrendezi a dolgokat. Az 1972-es klasszikus fekete krimi remake-je.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nefefe 2020 szept. 09. - 23:36:11 6/10
Az első két harmada nem tetszett. Feleslegesen hosszú, lassú, semmitmondó, nem sok minden történik benne. Ha egy személy - pláne ha bandában teszi - nagyban űzi a kábítószer-kereskedelmet, észrevétlen tud maradni? Kötve hiszem. Az nagyon rosszul minősítené az amerikai bűnüldöző szervek hozzáértését. Csak egy tipikus afro-amerikai bűnözős tucatfilmet láttam, semmi különlegeset, újdonságot nem találtam benne. Aztán az utolsó harmadban beindultak a dolgok, végre akciódússá, fordulatossá vált a történet.
--- SPOILER --- Nem értettem, amikor Priestet megzsarolták a korrupt zsaruk, miért nem nyírták ki őket egyszerűen? Persze később kiderült, miért. Így pár csavarral kiiktatták a konkurenciát, és tetejébe még bosszút is álltak. Summa summarum, aki végig tudja nézni az első egy - másfél órát, utána kap egy elég jó befejezést.
Berente Imre 2019 júl. 04. - 21:40:03 Előzmény zpeller
pl. én, épp most
3/10
zpeller 2019 máj. 30. - 11:15:47 3/10
Ki néz még ilyet? 3/10