Szabad levegőn

Bakancslistához adom
Subarashiki sekai / Under the Open Sky
japán krimi, 126 perc, 2020

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Mikami, egy volt jakuza-tag, 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de nehezen talál munkát. Jogosítványt próbálna szerezni, de nincs rá pénze, és lobbanékony természete sem segít a beilleszkedésben. Vajon Mikami visszatér régi jakuza életmódjához, vagy képes lesz megvetni a lábát a társadalomban?

Ez az elgondolkodtató történet merészen ábrázolja a mai intoleráns társadalom rideg valóságát, miközben körbejárja a kérdést; vajon képesek vagyunk a múltunkat levetkőzve gyökeresen megváltozni? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb aktív színész Japánban; olyan könnyedséggel alakítja az önmagát megreformálni próbáló, heves érzelmű férfi szerepét, hogy ez a briliáns alakítás minden bizonnyal az egyik legnagyobb szerepe lesz. Emellett nem szabad figyelmen kívül hagyni Nishikawa Miwa rendezőnőt sem; Japán egyik vezető női rendezője, akinek új munkáit továbbra is nagy érdeklődés övezi világszerte.

Stáblista:

Szereplők

Masao Mikami
Akimasa Shimoinaba

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
kukukuku 2022 febr. 20. - 00:16:15 10/10
Nagyon erős film, lebilincselő az elejétől a végéig. A műfaji besorolása érdekes; valójában egy molekula krimi nincs benne, helyette egy nagyon hitelesen megalkotott lélektani dráma.