Szabadon

Bakancslistához adom
Intemperie
15 éven aluliak számára nem ajánlott portugál-spanyol thriller, kalandfilm, 103 perc, 2019

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A film 1946-ban játszódik Spanyolországban, a polgárháború után, amely kétségbeesésbe és szegénységbe taszította az országot. Egy fiúcska egyre csak menekül, vissza sem mer nézni, mert egy csapat üldözi kutyákkal, és a könyörtelen falusi elöljáróval az élen. A hajtóvadászat elől egy víznyelőben bujkál, majd onnan is tovább kell állnia, hogy átszelje a kietlen síkságot, és üldözői ne bukkanhassanak a nyomára. Útközben találkozik egy kecskepásztorral, ami sorsfordító találkozásnak bizonyul. Az aszály és erőszak sújtotta vidéken a pásztor és a fiú eleinte bizalmatlanok egymással szemben, de szép lassan valódi kapcsolat kezd kialakulni közöttük. A fiúnak meg kell tanulnia, hogy ne bízzon minden felnőttben, a kecskepásztornak pedig újra hozzá kell szoknia egy másik emberről való gondoskodáshoz.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex febr. 03. 11:45:08 6/10
Talán nem árulok el túl nagy titkot, ha elmondom, hogy egy kisfiú menekül a sorsa és felnőtt üldözők elől. Ennyi a film. Közben szerencséjére segítsége is akad, bár nem túl sok. Ez a kezdeti kiugró pontszám persze túlzó, de attól is függ, hogy ki nézi a filmet. A lelkizők meghatódnak az ártatlan kisember sanyarú sorsán és szórják a pontokat. A kalandfilm és western rajongók szíve megdobban, mert stílusában mindkét skatulyába besorolható ez a mozi. A realisták – mint én – kevésbé tapsikolnak, mert ronda vidéken, ronda emberek nyílegyenesen rohannak a happy end felé. Ami mégis értékelhető, az a folyamat, ami a fiú és segítője között zajlik.
9/10
alien1976 jan. 28. 20:49:52 9/10
Nagyon ügyesen összehozták ezt a filmet. Kicsit letargikus a hangulata. Sikerül a történetnek végig fenntartani az érdeklődést, úgy hogy az ember nagyon kíváncsi legyen a végére. A feszültséget is végig szinten tudja tartani, s kicsi fricskát is ad a háborúnak, beleszőve annak minden értelmetlenségét.
9/10
Camu jan. 28. 14:50:50 9/10
Így kell egyszerűen, kevés pénzből és sztárok nélkül jó filmet csinálni. 9 pont. Sp.-port. koprodukció. Ha valaki veszi a fáradságot, és megnézi a végén a filmkészítésben közreműködők névsorát, meg fog lepődni. Rengetegen vannak.
tortura jan. 27. 18:50:15
Nem rossz film, egyszer feltétlenül meg lehet nézni, de kell egy hangulat hozzá. Túl optimista nem lesz tőle az ember. Sokat elmond, hogy a legnagyobb bölcsességet a kecskepásztortól halljuk a háború értelmetlenségéről: "szegény ördögök egymást ölik halomra, hogy megmentsék a gazdagok vagyonát..." Van ebben valami. A háborúknak sosem volt értelmük, csak a királyok, hadvezérek, államfők és politikusok próbálják démonizálni a tömeget és olcsó propagandával megszerettetni az emberekkel a háborút. Pedig a háborúnak semmi értelme, mert mindig emberveszteséggel, rombolással, szegényedéssel jár. És sosem azok fáznak rá, akik kirobbantották, hanem mindig a civil, ártatlan emberek viszik el a balhét így vagy úgy.
7/10
pihes jan. 26. 14:53:46 7/10
Nagyobb az izgalom, szökés a sztori. Egy segítő a jótevő, aki nem megy el a problémák mellett.
Nincs vele nagy gond, de nem értékelem túl!

7/10
tvhangya jan. 25. 18:37:29
Ez a film spanyol gyártású, nem portugál.
10/10
Drizari jan. 24. 17:24:09 10/10
Valóban érdemes, még ha nem is akciófilm.
10/10
ewap jan. 24. 14:04:13 10/10
Érdemes megnézni!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu