Film

Szárnyas fejvadász 2049

/Blade Runner 2049/
amerikai-kanadai-angol film, 164 perc, 2017 Előzetes korhatár besorolása: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
  • eny
  • mb
  • mb
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny
  • eny
  • mb
  • mb

Értékelés:

230 szavazatból
Szerinted?

Bár az alkotók az új történetet hét lakat alatt tartják, azt már tudjuk, hogy minden idők talán legnagyobb legendájú sci-fi/akciófilmje jó kezekben van: a producer az első rész rendezője, Ridley Scott, a rendező pedig az utóbbi évek legnagyobb meglepetéseit készítő kanadai Denis Villeneuve.Már maga a sztárszereposztás is fantasztikus filmmé teszi az új Szárnyas fejvadászt: minden esély megvan rá, hogy a Budapesten forgatott új rész felnő az elsőhöz, és maga is legendává válik.

Bemutató dátuma: 2017. október 5. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:


Helyszínek10111213141516171819202122
Sugár Mozi 12mb
20:30
Helyszínek10111213141516171819202122
ART mozi 12mb
13:30
Helyszínek10111213141516171819202122
ART mozi 12mb
13:30

Vélemény:

értékelése: 10/10
március 15. 12:19:43

Tény hogy lassú folyású de az a világ,amibe elkalauzolja a nézőt szerintem 50-100 év múlva valós lehet.(Amikor a szemetet önti ki az a batár hajóféleség az sem semmi)Nekem nem volt unalmas egyáltalán sőt.Jó sci-fi ez bár sötét jövőt mutat ami lesz is szerintem.10/9

értékelése: 1/10
március 11. 20:42:59

Finoman fogalmazva is rég láttam már ilyen sz@r filmet.
Szerencsére itthon néztem, de három estém ment rá, mert annyira unalmas volt hogy belealudtam. Ennek a filmnek még normális története sincs! Ami van az meg nem izgalmas.
A látványvilág mondjuk rá, hogy jó, de azért ettõl sem estem seggre.
Én csak annak ajánlom ezt a filmet megnézésre aki álmatlanságban szenved, mert altatónak elsõ osztályú.

március 05. 21:01:07

Rengeteg filmet láttam már, de ennyire nagyon unalmas, vontatott filmet nem emlékszem mikor tekintettem meg ezelõtt utoljára. Egy ZS kategóriás mezei horroron jobban szórakoztam bármikor, mint ezen. Egyetlen értékelhetõ dolog volt benne, a fényképezés, (na jó, kettõ...) mert talán még a hangulata valamelyest, amelyet a képi világ és a mélabús zenei háttér hozott össze. Egyébként számomra teljesen értéktelen, értékelhetetlen alkotás. Egy jól kipihent éjszaka után is küzdenem kellett, hogy ne aludjak el rajta. Többször sikerült is igyekezetem ellenére. A sztori nulla, egy jelenetet sem tudok feleleveníteni belõle, pedig csak 1-2 hete láttam, így friss az "élmény". Semmilyen üzenetet, vagy bármilyen mondanivalót nem hordoz magában a film, maximum felületesen a klisékbe burkolva. A végéig volt egy kis lelkesedés azért, hátha valami kisül belõle a végén, de egyszerûen vége lett, és leeresztett a lufi. Úgyhogy még csak semlegesnek sem nevezném a filmet, számomra inkább csak dühítõ volt, hogy elvett felesleges órákat az életembõl. Na de hogy igazán jót is írjak róla: alvásra, délutáni sziesztára kiválóan alkalmas, én személy szerint nagyon jókat és kellemeseket durmoltam alatta, így hasonló célokkal bátran tudom ajánlani bárkinek.

március 05. 11:20:14

A Törölt Felhasználohoz csatlakozom a film story nélküli és látvány nélküli
még szerencse hogy a hang DTS-HD Master Audio volt ,
ami azért jól átjött .
Kár megnézni !!!!
Ha fantasztikus filmet akartok ezt NE NÉZZÉTEK MEG !!!

február 24. 16:57:18

Ez a film, iszonyú lassan folyó mûvészfilmnek tudnám maximum nevezni...

február 10. 16:35:10

A helyén kell kezelni, nem a nosztalgiavonatra felülni...Nem volt rossz, nyilván nem a történetéért nézik meg a legtöbben.

február 08. 21:52:10

Teljes fantáziátlanság, semmi régi benne semmi jelen és semmi új. Lerágott csont.
Valaki már említette, abszolút igaz "nyomasztó".
Tévésorozatnak is rossz.

február 08. 12:49:58

"Pl. egy androidot mióta lehet vízbe fojtani?"
Amióta organikus androidok, ahogy anno Philip K. Dick megírta. Annyira olyanok mint az ember, hogy csak egy pszichológiai teszttel lehet õket megkülönböztetni, ha nem használják ember feletti erejüket.

értékelése: 4/10
február 08. 10:41:12

Elég béna film sajnos. Nagyon hosszú és a sztori is vontatott. Ezen kívül most jöttem rá, hogy Ryan Gosling irtó sz1r színész. Nem tudom miért kell egy csomó filmbe belerakni. Ezen kívül voltak logikai hibák is a filmben. Pl. egy androidot mióta lehet vízbe fojtani? Attól, mert hasonlít egy emberre még nem lesz szüksége oxigénre. 4/10

február 07. 00:02:26

spoiler
Elsõ 12 perc
a kukac tenyésztõ vagy mi, nem szép, de ha színész akkor vadásznak bejön......
koktélt koktéllal keverni megbocsájthatatlan bûn, ha nem koktélról van szó, akkor a tiszta italból csak is a legjobb az alap.
A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfõzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az elsõ évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták. A szeszfõzés elsõ egyértelmû leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le.
1: Old Fashioned
"A nyertes koktél idén is az Old Fashioned, a bárosok általában bourbon whisky-bõl készítik de David Wondrich elismert bártender a Rye whisky-t javasolja a koktél készítésekor. A pohárba kerül egy szem kockacukor amire pár csepp Angostura bitter kerül és egy kevés szóda, majd jég és a whisky elsõ egyharmada, folyamatos kevergetés mellett adagolunk hozzá még jeget és a maradék whisky-t. "
Hagyományos whiskygyártó nemzetnek tekintik Skóciát, Írországot, Kanadát, az Amerikai Egyesült Államokat és Japánt is. Az érlelt whisky különbözõ stílusai eredetileg az elõbbi négy országban alakultak ki a 19. század során, míg Japán a 20. században a modern skót whiskybõl kiindulva alakított ki önálló whiskyhagyományt.
A whiskyk fahordós érlelése a 19. században jelent meg, és csak a 20. század elején vált általánosan elterjedtté; korábban a legtöbb whisky érdemi érlelés nélkül került elfogyasztásra. Ezt a hagyományt ma már csak az amerikai törvények õrzik, melyek szerint a whisky a tölgyfahordóba töltése után bármikor palackozható, a kukoricawhiskyt pedig egyáltalán nem kötelezõ fahordóba tölteni.

február 06. 18:22:57

Még csak az elejénél tartok, a hét végéig be fejezem.
De a Ryan Gosling olyan csúnya benne, annyira nem illõ karakter a filmben. Az elsõ részben nem tudom milyen volt, azt nem láttam.

értékelése: 8/10
február 03. 14:46:30

Nem láttam az elsõ részt, de nagyon tetszett a folytatás. Nyomasztó ez a világk`ep, de a rengeteg ötlet és kidolgozottság miatt 8 pont.

értékelése: 10/10
január 28. 02:56:06

Bocsánat,nem tudtam befejezni a kommentem.
Szóval nekem a film \"nem zárult be teljesen\",kérdéseket hagyott maga után,de nem a történettel kapcsolatban-a rejtélyre fény derült,a történet beteljesedett-hanem önmagunkkal kapcsolatban. De ez a be nem zárultság nagyon tetszik és kifejezetten jól esik,hogy egy ilyen rohanó világban volt lehetõségem,kedvem és hangulatom elgondolkodni életünk folyamán.
A filmet olyanoknak ajánlom,akik nem riadnak vissza egy lassú folyású filmtõl(ami hangsúlyozom,izgalmas,felesleges hõsködések és szecskázások nélkül is),ami elgondolkodtat,nem utolsó sorban pedig a kiváló és gyönyörû látvány kedvelõinek.
A magyar vonatkozások és beszédek pedig különösen szívmelengetõek voltak számomra :)
9/10

értékelése: 10/10
január 28. 02:45:18

A Szárnyas fejvadász \'82-es erdetije számomra egy igen kivételesen gyöngyszem lett,emberi mivoltunkra és moralitásunkra kérdez rá,különleges látvámyvilágba és hangulatba burkolva,melynek kérdései a Szárnyas fejvadász 2049-ben szintén fellelhetõk, és ezeket gondolatokat, melyek az elsõ film és annak valójabani témájának kapcsán megfogalmazódott bennünk,nagyon jól áthozták,továbbfûzhettük szárnyaló gondolatainkat. Mi is az ember? Miben vagyunk másak,mint a gépek? Meg van-e a kellõ tudásunk és hatalmunk teremteni,ezzel pedig kockára tenni az egyensúlyt? Ott van-e a lélek bennünk? Mi az a lélek? Hogyan kötõdünk szülenkhez?
Az újabb verzió remekül hozta az elsõ hangulatát. Hosszú film,lassabb is,mint amit manapság megszoktunk,de egyetlen percig nem unatkoztam rajta. Az egész film alatt vibrál az a kellõ feszültség,amely miatt magával ragad bennünket a történet. A fõszereplõvel együtt keressük önmagunk emberi oldalát.
A látványvilága pedig lenyûgözõ! Olyan új és lehengerlõ élményt nyújtott nekem látványában a film,amelyet azelõtt soha nem láttam. Gyönyörû volt.
Nekem

január 27. 10:36:36

A film zeneileg, képi világilag végig lekötött, pedig éjszaka 22-01 között néztem, álmosodás nélkül. A rendezõ tökéletesen vitte tovább az elõzõ rész hangulatát, a rákospalotai filmstúdió szép munkát végzett. A végén viszont -ahogy elõttem is írták- hiányérzettel aludtam el, mert valahogy túl gyors és egyértelmû lett a "replikáns gyermek" személye. Elképzelhetõ, lesz folytatás....

értékelése: 9/10
január 27. 09:21:02

Szerintem ez a film nagyon jól hozza az 1982-es alkotás hangulatát, sõt, egy-egy pillanatra meg is lépi azt. Rengeteg finom apró kis részlet köszön vissza a régi moziból az elsõtõl az utolsó percig, biztosítva ezzel, hogy az elsõ film rajongói nézõ otthonosan érezzék magukat, ugyanakkor kellõen újszerû is, hogy ne egy starw wars-szerû remake legyen belõle. Nem tudom, hogy miért pont most, 35 évvel az elsõ után jutott valakinek eszébe ismét elõvenni ezt a világot, de hogy nagyszerû alkotás lett, az biztos. Azoknak ajánlom, akik szeretik, ha egy filmnek hangulata, kisugárzása van. Itt nem a pörgõ akció köti le figyelmünket: a film lassan, kényelmes tempóban halad.
Sokan írták, hogy hiányzott nekik Vangelis zenéje. Nekem nem volt ilyen hiányérzetem, pedig az elsõ film soundtrackjét rendszeresen hallgatom. Hans Zimmer nagyon jó munkát végzett, itt a zene nem is annyira zene, mint inkább az elsõ filmet idézõ hangeffektek sora, amely abszolút alárendelõdik a képi világnak.
Engem beszippantott ez a mozi, és nagyon sajnáltam, mikor véget ért. Még néztem volna egy darabig.
Abszolút újranézõs!

értékelése: 1/10
január 26. 15:41:12

En anno megneztem az elso reszt, de valahogy nem fogott meg elsore. Kesobb veletlenul ujra lattam valahol, akkor mar jobban tetszett, majd megint par evre ismet megneztem es jo, egyedi, kulonleges filmnek talaltam. Tehat fan nem vagyok, de kedveltem az egyet. Ez a film viszont 2 es fel ora szep fenykepezes, mas semmi. Sztori, cselekmeny bantoan unalmas, felejtheto, a zene szinten. Egy ket dologba belelehet magyarazni valamifele tartalmat, tars.problem felvetest, de rohadtul nincs kedvem hozza. Lentebb biztos irtak is masok. Goslingnak jol allt a film, mert sok szovege nem volt. Hozta a Driveos droidot, de az rendben volt. Szarok a Spoilerre, aki Harrison Ford miatt nezne meg, annak mondom, hogy az utolso 1 oraban tunik fel, es akk is csak keves szerepre. Csalodas a film, de nem is vartam sokat tole. 5/10

értékelése: 3/10
január 23. 12:23:17

Csak ha van felesleges 164 perced......bár ez egyéni vélemény......

értékelése: 3/10
január 22. 21:46:17

Az még ennyire sem fog...

értékelése: 6/10
január 22. 16:12:33

Ez nem jött be, majd megnézem az 1982-est.