Szörnyella

Bakancslistához adom
Cruella
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi-vígjáték, 134 perc, 2021

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az Oscar-díjas Emma Stone a főszereplője a Szörnyellának, a Disney vadonatúj játékfilmjének, amely a mozitörténet egyik leghírhedtebb – és híresen divatos – gonosztevőjének lázongó ifjúkorát mutatja be. Az 1970-es évek Londonjában, a punk rock forradalom forgatagában játszódó történet Estellát, a fiatal csavargót követi nyomon, aki eszét és kreativitását hasznosítva igyekszik nevet szerezni magának ruhaterveivel. Összebarátkozik két tolvajjal, akiknek tetszik a csínytevésre hajlamos lány; együttes erővel boldogulnak a londoni utcákon. Egy napon Estella divathoz való érzéke felkelti von Hellman bárónő, a lefegyverzően sikkes divatlegenda figyelmét, akit a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompson alakít. Újdonsült munkakapcsolatuk azonban olyan események és felfedezések láncolatát indítja el, amik előcsalják Estella galád oldalát, s így lesz belőle a harsány, divatos és bosszúszomjas Szörnyella.
Bemutató dátuma: 2021. június 10. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
hepinyo jún. 11. 09:28:23 9/10
Tényleg nem gyerekfilm! A két Emma zseniálisat alakít és a mellékszerepekben is remek karakterek vannak. Nagyon jó a zenei aláfestés is! Hiába több, mint 2 óra, egy percig sem volt unalmas!
kybuck jún. 02. 03:01:27
Két szociopata nő párharca, ráadásul a Disney-től, ezt is megértük. Mindenesetre ígeretes.
Nico71 jún. 01. 01:32:16
Az év legjobb filmje! Minden szempontból 10/10!
Jelzem, a tévhit miatt: Nem mesefilm, nem gyerekműsor! Felnőtteknek szól! Ám nem is vígjáték, legfeljebb a fekete humorból egy szelet. Ez dráma, krimi, egy kitalált figura életrajzi filmje. Műfaja nagyon közel áll a 2019-es Joker filmhez.
A nyitás miatt mozilátogatást tervezel, akkor ezt a filmet ajánlom!