Szupercella 2: Hades

Bakancslistához adom
Escape Plan 2: Hades
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kínai akcióthriller, 96 perc, 2018

Értékelés:

83 szavazatból
Szerinted?

Évek teltek el, mióta Ray Breslin (Sylvester Stallone) kiverekedte magát a Sírkő nevű szökésbiztos szuperbörtönből. Új elit csapatával arra specializálódtak, hogy ártatlan embereket szabadítsanak ki veszélyes helyzetekből. Amikor megtudja, hogy egyik legjobb emberét, a Wing Chun mester Shut a HADES-ba hurcolták, ahol a fogvatartottak állatként küzdenek egymással nap mint nap az életben maradásért, Breslin és csapata minden megtesz, hogy kiszabadítsa társukat a rafinált, hi-tech, harci labirintus fogságából.

Bemutató dátuma: 2018. június 28. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Richard Kovács szept. 26. 11:51:14
Kihagyom
1/10
Károly Keresztesi júl. 31. 11:51:59 1/10
Én is csatlakoznék az előttem szóló többséghez.
Ez tényleg nagyon vacak gagyi film lett, főleg ha az első részhez hasonlítom.
A történések totál véletlenszerűek, az ember nem is igazán érti mi miért történik, ki miért mikor hogyan, került a börtönbe, mások miért akarják megmenteni, kiktől, miért? Miért kell állandóan verekedni, ez kinek és miért jó? lehet erre verte ki az igazgató?
Ha fogalmazást kellene írnom belőle, komoly bajban lennék.
Szerintem ezt a filmet valami drogforalmazó támogathatta, mert tuti, hogy a forgatókönyvírótól a rendezőig, mindenki be volt szívva, de az is lehet, hogy az én IQ-m a túl alacsony ehhez a filmhez, de én a felét sem értettem.
Próbáltak rámenni a látványra, de ezek is értelmetlennek tűnő dolgokban merülnek ki.
A szöveg is baromság: "már majdnem elárulta a szabványt" a szabványt??? Ha szabvány akkor miért nem mennek a szabványügyi testülethez, pár ezer forintért megvehető. Ha meg nincs ott akkor az nem szabvány.
6/10
King Diamond júl. 20. 19:24:32 6/10
KIS SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Hát, azért ennyire nem rossz, mint amennyire egyesek itt lehordják a Szupercella második részét. Még úgy sem, hogy előtte közvetlen felelevenítettem az első részt is. Nekem nagyon tetszett az első része, nem is értem, hogy miért kellett öt évet várni a folytatásra. Voltak benne hasonló jó dolgok, mint az elsőben, de nyilván, jó lett volna viszontlátni Arnold Schwarzenegger karakterét is (ha csak egy rövidke cameo erejéig is). Ehelyett Stallonén kívül 50 Cent tér csak vissza teljesen, mert az Abigail karakter színésznőjét is lecserélték. Dave Bautista/Batista megjelenése viszont üde színfolt, jó volt látni abban a rövidke szerepében. Ebben a részben viszont már nem Stallone az abszolút főszereplő, hanem a csapata azon tagjai, akiket hamarabb elkapnak és bezárnak a Hades börtönbe. Maga a börtön nem rossz, de nincs olyan kemény, mint a Sírkő volt, viszont az is elég kemény volt, hogy állatokként kezelik az ott lévő rabokat (a börtön vezetőjének jobb kezét is Gondozónak nevezik), véletlenszerű verekedésekben kell részt venniük, stb. Vannak azért benne egész jó verekedések, lövöldözések, akciók. A magyar szinkron is rendben volt. Viszont, valami tényleg hiányzik belőle, ami miatt az első rész sokkal jobb volt. A vége alapján még e gyengébb rész után is kíváncsi vagyok az esetleges harmadik részre, amit azóta már vetítenek is a mozik (meglátom, hogy moziban nézem-e meg, vagy csak majd itthon, mert szerintem teljes mértékben elég az itthoni megnézés is). Remélhetőleg a harmadik részben több szereplő fog visszatérni ebből a másodikból (és lesz valami kapcsolódás is az itteni történethez, nem csak random egy teljesen új történet és kész).
Egyszer azért bőven meg lehet nézni a Szupercella második részét is, főleg, ha utána a harmadikra is kíváncsiak vagyunk. Ettől függetlenül, ez csak épphogy a közepesnél jobb film.
6/10
1/10
Nico71 júl. 09. 19:15:26 1/10
- 5 azaz mínusz öt pontot adnék, ha lehetne!

Őszintén megmondom, kb. 30-40 percet tudtam végigszenvedni, ez alapján pontoznám a fentiekre. Rég nem láttam ennyire pocsék filmet.
2/10
nikato júl. 09. 18:27:00 2/10
Ez tényleg nagyon tré lett. Nem jó! Az első zseniális, ezt kár volt.
zezoka júl. 08. 13:14:11
Először nem akartam elhinni az IMDB pontozást! Most már elhiszem! Gyűlölöm, mikor ilyen közeli képek vannak és rángatják kamerát, de az csak egy dolog. Ez tényleg a nagyon jót-durvát-látványosat akarunk, de nagyon nem az lett (Csicso82 hasonlata találó, és tetszett! :) ). Szenvedés végignézni! Az első közelébe sem ér. A börtönről és a szökésről kb semmi "értelmes" nincs, nagyon el van nagyolva és sietve:

találjuk ki az alaprajzot, amit nem látunk - te jó ég!!!

.
6/10
idõjós1010 júl. 06. 13:34:49 6/10
Természetesen látszik rajta a szűkebb költségvetés, és a sztori sem valami gazdag, de azért három pontnál szerintem többet ér. Kaptunk elmés börtönt, megkaptuk Stallone-t, és voltak jobb fajta bunyók is, no meg némi puskapor. Én elvoltam vele. Hat pontra értékelem.
2/10
RTommy9 júl. 02. 16:28:31 2/10
Erre még a 3,9 is túlzás! Amilyen jó volt az 1. része na ez ponz ellenkezőleg! Nagyon sz*r de tényleg! Szinte szenvedés volt végig nézni a filmet! 2/10.
csicso82 jún. 30. 23:15:48
Egy máshol olvasott vélemény a filmről: "Tipikus példája ez a film annak amikor valaki nagyot akar fingani és befosik." :D
1/10
olahmiki1959 jún. 30. 02:33:05 1/10
Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, ez TALÁN minden idők egyik, Stallonénak pedig BIZTOSAN a legrosszabb filmje!
Itt ülök a gép előtt, és egyszerűen nem tudok mit írni - pedig ez nem jellemző rám...:)
Kész, ennyi volt, lepadlóztam, feladom...:)
szikla0223 jún. 29. 20:49:56 Előzmény domo.robi
Remélem nem leszel trottyos vénember.Nem érdemled meg.Azért Stallonét a barátok közt szereplőihez hasonlítani nagy IQ-ra vall!!!1/10
dexterzjee 2018 szept. 13. - 15:31:24 1/10
40. percben döntöttem el ,hogy kikapcsolom. Borzalmas film, nem ajánlom senkinek sem, unalmas vontatott, sablonos történet. (töbet vártam.)
2/10
ezso1 2018 szept. 13. - 00:45:17 2/10
Az első olyan Stallone film, amit nem bírtam végignézni!
domo.robi 2018 júl. 27. - 22:33:06
*** SPOILER ***

Szupercella Tatabánya felett: avagy viharvert öregek próbálják megúszni a nyugdíjasotthont

A film címe Escape Plan, ezképletesen azt a tervet jelenti, amelyet Stallone eszelt ki azért, hogy megszökjön a bentlakásos öregek otthonából, amelyet az ő szimbolikája egy Hádész nevű börtönnel jelenít meg. "Nem vagy trottyos vénember, amíg vadásznak rád, amíg ellenségeid terveket szőnek ellened" - szól a 21. századi új filozófia egy 20. századi szemfényvesztő szájából. Szegény Sly, ő mindig is Rambo és/vagy Rocky volt a filmvásznon, és csak két dolog áll neki igazán jól, ha valakit ver/öl, vagy ha őt verik/ölik. Mégis több pénzt szedett össze ezzel a két "arcával", mint a Barátok közt bármelyik szereplője. Mi tagadás, ez a film két nagyságrenddel jobb mint a kereskedelmi csatornák TV sorozatai, mert csak 96 percig szenvedtet, és utána elenged, ellentétben a TV sorozatokkal, amelyek minden nap elrabolnak fél órát azok életéből, akiknek inkább a mások élete tetszik, és nem a sajátjuk.

Viszont a film nem rossz! Na jó, persze filmként rossz, mert a Nemzetközi Színész Szövetség mimika adatbázisába egyik szereplő teljesítménye sem került be, és az operatőr 3 éves kitiltást kapott az Operatőrök Klubjából a sok mimikátlan arc közeli expozíciójáért. A történetvezetés és az akciók viszont egyértelműen megidézik az 1980-as éveket, és aki akkor látta élete első filmjeit, az hajlamos magasabb pontszámot adni rá, mint valami Y vagy Z generációs Marvelen és CGI-on szocializált Disney-hercegnő. A rotten kritikusai és közönsége 10% körüli értékelést adtak, míg a port.hu-n 4.0 a pontozás állása. Ez a film négyszer jobbnak tűnik egy volt szocialista országban - ahol a Rambo filmek a a rendszerváltás előtt a nyugati világ szelét hozták el - mint az Államokban, ahol Stallone csak egy volt a sok, frusztráltsága hátán felkapaszkodott bevándorló gyerek közül. Na jó, az IMDB-n is 3,8 ponton áll, ők is szeretik. :)

Az Escape Plan 2 sokkal erősebb mint a többi nyolcvanasévekbeli "B" kategóriás akciófilm, amit 199 Ft-ért papírtokban árulnak az élelmiszerboltokban, kosárból. Stallone vénségére kimaxolta a stílust, mindent hoz, amit ebben a műfajban lehet. Továbblépni nem tud, de mi nem is ezt várjuk tőle, arra itt van egy csomó valódi rendező és forgatókönyvíró. Engem megnyugtatott a film tempója, nem volt össze-vissza kamerakapkodás, és nem úgy nézett ki a film, mint több száz facebook poszt egymásutánja. Kicsit a képregényekre emlékeztetett, egy-egy helyszínen valami rövid történés, a többit pedig az agyad majd összeköti történetté. Én élveztem, tiszteletből nem pontozom le, mert abban nem lenne köszönet.

Ui: Már készül a harmadik rész, mindenki örömére...:)))
1/10
Fujuka 2018 júl. 02. - 09:46:08 1/10
0/10... gyenge, eseménytelen, jelentéktelen, említésre sem méltó film.. nyomába sem ér az első résznek.
1/10
blood.1 2018 júl. 02. - 00:30:22 1/10
Életem legrosszabb mozifilm élménye. Minden szempontból, de legjobban a látványvilág és a zene taszított.
2/10
kulcsarj 2018 jún. 30. - 18:39:29 2/10
Ez a film nagyon gyengére sikerült.. Megtervezetlen, kidolgozatlan mind a cselekmény, mind a helyszínek. Nyomába sem ér az első résznek. Kidobott pénz volt a jegy ára.
1/10
Walaky83 2018 jún. 29. - 22:17:54 1/10
Súlytalan szereplők, gyatra rendezői munka, a forgatókönyvet kb egy főiskolás írhatta. Kusza az egész. Szerintem életem első rossz Stallone filmje.
Olyan mintha senki sem akarta volna ezt a filmet sem a szereplők, sem a stáb többi tagja, de egy dolog biztos a nézők biztos, hogy nem akarták!
4/10
DireStraits 2018 jún. 16. - 09:50:14 4/10
Csoda, h moziban adják, ez egy sima direct-to-DVD szintű film.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás