Film

Tagadás

/Denial/
amerikai-angol életrajzi dráma, 2016
  • eny

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

  Deborah E. Lipstadt amerikai történészt bíróság előtt kell megvédenie igazát - és ezzel együtt a XX. század történelmének legborzalmasabb tényeit -, amikor megjelent könyve kapcsán egy ismert brit holokauszttagadó rágalmazásért bepereli és teátrálisan 1000 dollárt ajánl fel annak, aki cáfolhatatlan bizonyítékkal szolgál a gázkamrák egykor volt létezésére.
  Mit jelent ma a szólásszabadság és meddig terjednek a határai? Mi motiválhatja valakiben a történelemben legjobban dokumentált népirtásának tagadását? A feszült és fordulatos dráma főszerepeit Rachel Weisz, Tom Wilkinson és Timothy Spall játsszák.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Deborah Lipstadt
  Anthony Julius
  David Irving
  Robert Jan van der Pelt
  James Libson

  Alkotók


  Vélemény:


  2017. augusztus 6. 13:35
  A kérdésem az: mit kezdjünk a múlttal, takarja jótékony homály? Mert túl kell lépni azokon vagy hordozzuk magunkban némán a gyászt mert ez más emberkének nem tetszik? Hagyni a gyűlölet felszítását állítással vagy tagadással?
  Megannyi kérdés melyre nehezen lehet egyértelmű választ adni. Az azonban bizonyos hogy léteznek a kérdések és ha igen akkor válaszoknak is kell lenniük. Gondolatoknak melyek magyarázatot adnak az emberek irtására, a keresztesháborúktól napjainkig. Vajon hogy lehetett ezeket a traumákat feldolgozni a világtörténelemben, tartok tőle sehogy. Az is tény, hogy a jog csak bizonyítékok alapján ítél vagy annak hiánya tükrében. Mennyit számít az átélt drámai érzelem a feszítő mélységű szenvedés, gondolom ez egy olyan generációt lassan nem igazán akinek nincsen saját élménye. Mert lassan a másodgenerációs emberek is eltávoznak az élők sorából.
  De, mint tudunk kell az ókori Hellász történetéről vagy a Róma csodáiról és Ugandában történt népirtásról, úgy tudnunk kell a közelmúlt eseményeiről is. A megítélés nem épülhet hamis tényeken, gyűlölttel átfont "gyújtogatáson". A nem valós állításoknak is van helye a nap alatt, azért , h...

  2017. július 22. 18:18
  Egész jó, 10/6,5

  2017. július 15. 10:46
  Nem érdemes azért nem megnézni egy filmet, mert a port.hu-n kevés az értékelése. Az http://www.imdb.com/ oldalát ajánlom. Ha valaki az értékelések alapján néz filmet, akkor mindenképpen az imdb.com oldalát vegye alapul.

  Összes hozzászólás