Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása

Bakancslistához adom
Angel Has Fallen
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 120 perc, 2019

Értékelés:

65 szavazatból
Szerinted?

Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet próbálnak elkövetni. A gyilkossági kísérlet főgyanúsítottja nem más, mint az USA első számú emberének bizalmasa, a titkos szolgálat főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök addig nem nyugszik, amíg ki nem deríti, kik a valódi elkövetők. Miután sikerül megszöknie, nem csak a saját embereit, de az FBI ügynökeit is ki kell játszania. Banning egyre sötétebb titkokra derít fényt. Ez a játszma már nem csak a hírnevéről, vagy az elnök életéről szól, itt már az egész ország jövője a tét…
Bemutató dátuma: 2019. augusztus 29. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
tom103 jún. 08. 14:30:38 8/10
Nem láttam az első két részt. Én szeretem az ilyen filmeket, de nézek komoly filmeket is. Amit kerülök, mint katona a tetűt azok a művészfilmek. Erre példa , mikor az egyik Mr. Bean filmben Willem Dafoe mozgólépcsős jelenete, na ezektől rosszul lennék, ha megnézném.

Nyilván nincs olyan jó, aminél jobb nem lehetne. Az itt hozzászólók közül, biztosan sokan jobbat alkottak volna.

Ami engem zavar:
1, Ha egy testőr meg akarja ölni az elnököt, simán vízbe fojtja. Nem fog nyomokat hagyni, maga után
2, Aztán zavar az FBI színeiben induló, okos nő. De szerencsére , még időben kiiktatták. Egyáltalán, minek kell sok filmben egy zseniális nőnek lennie, aki megmenti a világot?
3, Néhány érzelgős jelenetet, én feleslegesnek tartok, de ez már megszokott. Nem kellenek ilyenek egy akciófilmbe.

Mindent egybevetve, nekem tetszett. Szerencsére a hangmérnök, nem szúrta el a lövöldözős jelenetek, nagyon jól szólnak.
3/10
sawyerx ápr. 13. 14:12:23 3/10
Ahogy a két korábbi esetében, ebből is ki lehetett volna hozni egy sokkal jobb filmet, de helyette féleszű forgatókönyveseket alkalmaztak. Az egész film röhejes, az elnök védelme zseniális, de a csúcs a kamionlopós szerencsétlenkedés. És a legszomorúbb, hogy manapság ez számít egy kiváló akciófilmnek...
3/10
Sz. Péter ápr. 11. 22:26:56 Előzmény King Diamond
SPOILER
De az alapötlet volt hülyeség, hogy Banning-re akarták kenni.
A merénylő aki meg akarja ölni - felrobbantani - az elnököt de közben ő is ott van vele?! :)
7/10
King Diamond ápr. 11. 17:24:44 7/10 Előzmény Sz. Péter
SPOILER!!!
Igen, valóban, egy "is" kimaradt a mondatból. Mert, ha úgy nézzük, az elnök mellett Mike Banninget is félre akarták állítani az útból, a kiiktatás alatt nem feltétlen megölést értettem.
Az előző felvetésedre pedig azt tudom a film megnézése alapján mondani, hogy ha Banning ott marad az elnökkel a csónakban, akkor valószínűleg együtt ugranak ki belőle a vízbe, mielőtt a drónok becsapódnak. Látszódott az is, hogy egy drón bemérte Banninget is, amint a másik csónakkal megy vissza az elnökért (aki akkor még a saját hajóján volt), de leállították a becsapódását.
Azt pedig, hogy honnan tudta az, aki kitervelte, szerintem a régi cimborája (aki amúgy megint csak úgy megjelent a semmiből, eddig említést sem tettek a létezéséről sem, hasonló a helyzet a titkosszolgálat igazgatójával is, akinek a helyére Banninget kéri fel az elnök--akit Lance Reddick alakít) ismerte már annyira, valamint, az elején, mikor elmegy hozzájuk és beszélgetnek még kérdezi is tőle, hogy minden rendben van-e, már ott feltűnik neki, hogy valami nincs rendben Banninggel.
Sz. Péter ápr. 10. 22:53:20 Előzmény King Diamond
"hogy az elnök fő emberét próbálják meg kiiktatni, egy viszonylag jól megszervezett támadással."

Nem. Magát az elnököt próbálták kiiktatni és az egész merényletet rákenni az elnök fő emberére.
Pont ezért logikai bukfenc az egész.
7/10
King Diamond ápr. 10. 20:53:30 7/10
SPOILEREK IS LEHETNEK BENNE!!!
A harmadik rész előtt a London ostromát is újranéztem, annak ellenére, hogy viszonylag sok mindenre emlékszem belőle, de annyira tetszett annak idején, hogy fel akartam eleveníteni. Hát, most, így a harmadik részt is látva, nem biztos, hogy jó ötlet volt. Azt írtam a másodiknál, hogy érdeklődve várom a harmadik részt. Ez így is volt, nem olvastam el semmit előtte és nem is néztem trailert sem (ahogy nem szoktam). Nem rossz ez a harmadik rész, de az első két rész színvonalát szerintem már nem tudja hozni. Két dolgot kiemelnék így előre, ami nem tetszett, vagy furcsának tartottam: az egyik, hogy minden további nélkül Aaron Eckhart elnök karakterét lecserélték Morgan Freemanre, aki az előző részbeli alelnökből lett az új elnök--ezt valamilyen szinten megmagyarázzák az IMDb-n, hogy az amerikai elnöki két ciklus lejárta miatt döntöttek így, Aaron Eckhart visszatérése elnökként már a második rész forgatásának befejeztével eldőlt, hogy nem fogják meglépni--érdekes, valamilyen szinten érthető, de legalább valami információt elejthettek volna a filmben, hogy mi történt vele, vagy én például simán számítottam egy cameora tőle, hogy valamikor a menekülése közben őt keresi fel Gerard Butler karaktere. A másik pedig Radha Mitchell (Banning feleségének karaktere) szintén, minden magyarázat nélküli lecserélése Piper Perabora. Jó, hogy túl sok szerepe nincs egyik részben sem, de akkor is zavaró valamilyen szinten.
Aztán, én is megemlíteném, amit a Port kritikája is elmond, hogy az álmatlansággal, migrénekkel küzdő Mike Banninget ismerjük meg ennek a résznek az elején, ami nagyban távol áll a második rész befejezésétől (még akkor is, ha kb. 3 év telt el azóta, ahogy az IMDb írja, a kislányuk kora alapján). Valamint, ennek megfelelően Gerard Butler is ilyen, szinte csak árnyéka önmagának, ha az előző két részt nézzük. Ezek számomra egyértelműen nem várt húzások voltak és nem is feltétlen tetszettek.
A sztori viszont nem rossz, akár számítani is lehetett egy ilyesmi történetre, hogy az elnök fő emberét próbálják meg kiiktatni, egy viszonylag jól megszervezett támadással. Mert hogy a drónos támadás abszolút látványos, jól van kivitelezve, mint ahogy a többi akciójelenet is, ezzel most sincs probléma. A színészek most sem rosszak, leszámítva, amit fentebb írtam Butlerről, gyakorlatilag ő és Morgan Freeman karaktere tér vissza csak az előző két részből, megismerünk új karaktereket, akik többnyire negatív szereplők, és abszolút nem szimpatikusak (legalábbis számomra kevésbé voltak azok). Nick Nolte-t és Lance Reddicket viszont jó volt látni feltűnni, főleg előbbit, sziporkázott a szerepében.
Az akciók, mint fentebb említettem jók, látványosak, de azért kicsit érződik a valamivel alacsonyabb költségvetés a korábbi részekhez képest. A zenék és a magyar szinkron rendben vannak.
Az is olvasható az IMDb-n, hogy Butler azt nyilatkozta, további folytatás(ok) is várható(ak) a filmhez. Itt most kevésbé tudom azt írni, hogy nagyon várom ezeket/ezt, de ennek a vége alapján ez simán elképzelhető, és valószínűleg meg is fogom majd nézni.
Eddig szerintem egyértelműen a London ostroma volt a legjobb rész a három közül (még az elsőnél is pörgősebb volt, azért tetszett nekem egy kicsit jobban), és azt nem fogják tudni megugrani a továbbiakban sem, szerintem.
7/10
6/10
danek87 ápr. 10. 11:45:12 6/10
Az volt az érzésem hogy a 24 című sorozat el nem készült mozifilmjét nézem,csak más címmel és nevekkel.Aki látta a sorozatot kb az összes fordulatot és eseményt kitalálhatja előre.Nekem így ez 10/5,5
7/10
k23328 ápr. 07. 01:25:40 7/10
Tisztességes iparosmunka.
10/10
LanyUs ápr. 04. 09:49:41 10/10
Pörgős akció, Butler is megfelelő. Élvezhető 2 órát nyújtott. Érdemes megnézni, annak, aki egy "kikapcsolós" lövöldözésre vágyik! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy fárasztó nap után, amikor a folyamatos törvény változások gyűrűjében vagy az országban/világban előforduló igazságtalanságok hatására lestrapált fejjel leül valaki filmet nézni, nem minden esetben tökéletes színészi játékra és drámai mondanivalóra vágyik! Erre tökéletes a való élet is, mert igen előfordul, hogy megértjük ám a minket körülvevő világot és egy Butler filmre is 10/10-et adunk.
7/10
sexykex márc. 23. 14:17:23 7/10
Nem ismeretlen sztori a tábornokok lázadása, az alelnök forradalma, a hadiipari cégek szélhámoskodása. Ennek ellenére elviselhető, már-már megfelelő feszültségű, a realitást nem sutba vágó filmről beszélünk a klisék ellenére. Kifejezetten tetszett a „drónos katyusa” ötlet és teljesen elfogadható volt Gerard Butler játéka is.
10/10
Lurkersheik márc. 22. 07:21:45 10/10
Nagyon realisztikusak az akciójelenetek, kevés a CGI szerencsére vagy ha van az nincs elnagyolva.
Nekem ez viszi a prímet a többi akció mozival
szemben.
A sztori végig feszült és izgalmas volt, végig lekötötte a figyelmünk.

Már tudom a sztorit, ennek ellenére többször nézős.
Várom a folytatást!
Sz. Péter márc. 21. 21:12:44 Előzmény kb.on
Én nem értettem a filmben, hogy

SPOILER

aki kitervelte a merényletet, az honnan tudta előre, hogy Banning át fog ülni a másik csónakba és ott hagyja az elnököt? Mert az egész arra volt kihegyezve, hogy Banning-re verik rá a balhét.
De a drónok őt is megölték volna ha nem ül át.
kb.on márc. 21. 16:41:48
Ez a rész is nagyon jó lett, már annak akit érdekel az ilyesmi.
10/10
Kensi Blye 2019 szept. 20. - 22:12:19 10/10
Valóban klisé szerű de végig fenntartja az érdeklődésem. Nagyon jó fordulatok vannak benne és G.B. hozza a jó színészi játékot.
VideokommunikációGuru 2019 szept. 06. - 02:21:00
Sehol nem játszák eredeti nyelven?
Richard Kovács 2019 szept. 02. - 11:33:11
Ez valami vicc? Lesz folytatás?:) Jó sokat még ebből ez kell a népnek!
8/10
halakani 2019 aug. 28. - 22:50:46 8/10
Kicsit sablonos és kiszámítható, de vannak benne meglepő fordulatok. Végig fenntartotta az érdeklődésemet, látványos, jók az akciójelenetek. Nick Nolte most is imádni való.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu