Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása

Bakancslistához adom
Angel Has Fallen
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 120 perc, 2019

Értékelés:

108 szavazatból
Szerinted?

Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet próbálnak elkövetni. A gyilkossági kísérlet főgyanúsítottja nem más, mint az USA első számú emberének bizalmasa, a titkos szolgálat főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök addig nem nyugszik, amíg ki nem deríti, kik a valódi elkövetők. Miután sikerül megszöknie, nem csak a saját embereit, de az FBI ügynökeit is ki kell játszania. Banning egyre sötétebb titkokra derít fényt. Ez a játszma már nem csak a hírnevéről, vagy az elnök életéről szól, itt már az egész ország jövője a tét…
Bemutató dátuma: 2019. augusztus 29. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sorozatneked.hu 2020 nov. 27. - 22:07:21 6/10
Nem volt rossz, egynek elment. De eddig lefelé indult a széria, az első volt a legjobb. Az eleje kicsit lassan indult be szerintem. Majdnem fél óra volt az expozició. Én próbálom mindig kikapcsolni az agyam és nem gondolkozni a film alatt, de még így is ki lehetett találni sok csattanót. Amit még nem értettem, hogy nem találtak volna egy magasabb színésznőt FBI-osnak? A net szerint 152 centi és ez a filmben is látszott. Viszont, ha az előző kettőt is láttad, ezt is érdemes megnézned.
3/10
sawyerx 2020 okt. 01. - 14:34:32 3/10 Előzmény tom103
"Az itt hozzászólók közül, biztosan sokan jobbat alkottak volna."

Jaj, úgy imádom az ilyen hozzászólásokat, mikor nincs érve az embernek az álláspontja mellett :)))
Láttam már pár tucat ezerszer minőségibb akciófilmet, sőt, a 24 c. sorozat is nagyon hajaz ezekre a filmekre, lényegében minden fordulatot abból másolt, csak az azért kicsit komolyabb.
Agykikapcsolással egyszer szódával elmegy, de aki 7/10-nél feljebb szavazza, na az még nem látott normális akciófilmet...
10/10
Holly19. 2020 szept. 28. - 23:36:22 10/10
Na, ez már igen! Klassz film, végig lekötött és izgalmas. Gerard Butler ismét remek, mi kell ennél több?
Nick Nolte szenzációs volt, a szerep is amit játszott, tényleg élveztem. 10/10. Egyértelmű.
Fanyaloghatnak akiknek nem tetszik, nyilván mindenki kedvére nem lehet tenni, de aki szereti az akciófilmeket nem fog csalódni.
Azt mondják azokról a filmekről amiknek csinálnak folytatást, hogy mindig az első a legjobb. Biztos van ilyen is, de ennél a "sorozatnál" mindhárom rész nagyon jó lett. Remélem lesz 4. is. Gerard Hajráááá !!!!! :)
10/10
Aknow 2020 aug. 30. - 00:44:53 10/10
Nagyon jó film volt, örülök hogy végre új filmek is vannak az RTL Klubon.
9/10
nefefe 2020 aug. 29. - 23:39:18 9/10
Ez a film sok kérdést vetett fel bennem.
--- SPOILER --- Maga a történet nem ismeretlen, sok film szól arról, hogy kenik rá a balhét a rosszfiúk a jófiúra. És akit a jófiú barátnak gondol, az az ellenség. És ne beszéljünk a megalomániás politikusokról. Azokból van a legtöbb. Persze itt felmerül a kérdés: az FBI csak ennyit tud? Elhisz mindent, amit eléjük tálalnak? Mindenféle mélyebb ellenőrzés nélkül be lehet sározni egy magas posztra jelölt személyt?
A filmben jó példáját láttuk arra is, hogy milyen, ha mindenkinek fegyvere van, és a körülmények ismerete nélkül használni is akarja. Na ezért megkérdőjelezhető az amerikai fegyver törvény.
De vonatkoztassunk el a valóságtól, akkor kapunk egy izgalmas, pörgős akciófilmet. Remek szereplőgárda - Butler, Freeman, és a többiek. Nick Nolte-t is jó volt újra látni. Jól alakította a befordult veterán remetét. A végén a tetőn az a cowboy-marhaság nem kellett volna...
10/10
marisál 2020 aug. 29. - 23:08:53 10/10
Ez naggyon jó film!
7/10
Retetet45 újratöltve 2020 aug. 29. - 20:47:07 7/10 Előzmény seberla
: D
seberla 2020 aug. 29. - 12:29:36 Előzmény Retetet45 újratöltve
ez egy "fasza" hsz. volt!
7/10
Retetet45 újratöltve 2020 aug. 22. - 23:07:56 7/10
Lazán kell nézni,és akkor kapsz egy fasza filmet....ennyi az egész,ennyi mind a három rész. Akcióthriller,annak pedig okés. Nincs ezzel semmi gond,főleg,hogy ez már egy harmadik rész. Talán egy kicsivel gyengébb,mint az 1,de a 2-nél jobb. Egyébként meg hasonlóan kedvelhető mindegyik rész. Itt Nick Nolte vitte a showt. Gerard Butler,kicsit túl gyorsan öregedett,de azért még tolja. Elégedett voltam ezzel a résszel is! 7/10
8/10
tom103 2020 jún. 08. - 14:30:38 8/10
Nem láttam az első két részt. Én szeretem az ilyen filmeket, de nézek komoly filmeket is. Amit kerülök, mint katona a tetűt azok a művészfilmek. Erre példa , mikor az egyik Mr. Bean filmben Willem Dafoe mozgólépcsős jelenete, na ezektől rosszul lennék, ha megnézném.

Nyilván nincs olyan jó, aminél jobb nem lehetne. Az itt hozzászólók közül, biztosan sokan jobbat alkottak volna.

Ami engem zavar:
1, Ha egy testőr meg akarja ölni az elnököt, simán vízbe fojtja. Nem fog nyomokat hagyni, maga után
2, Aztán zavar az FBI színeiben induló, okos nő. De szerencsére , még időben kiiktatták. Egyáltalán, minek kell sok filmben egy zseniális nőnek lennie, aki megmenti a világot?
3, Néhány érzelgős jelenetet, én feleslegesnek tartok, de ez már megszokott. Nem kellenek ilyenek egy akciófilmbe.

Mindent egybevetve, nekem tetszett. Szerencsére a hangmérnök, nem szúrta el a lövöldözős jelenetek, nagyon jól szólnak.
3/10
sawyerx 2020 ápr. 13. - 14:12:23 3/10
Ahogy a két korábbi esetében, ebből is ki lehetett volna hozni egy sokkal jobb filmet, de helyette féleszű forgatókönyveseket alkalmaztak. Az egész film röhejes, az elnök védelme zseniális, de a csúcs a kamionlopós szerencsétlenkedés. És a legszomorúbb, hogy manapság ez számít egy kiváló akciófilmnek...
3/10
Sz. Péter 2020 ápr. 11. - 22:26:56 Előzmény King Diamond
SPOILER
De az alapötlet volt hülyeség, hogy Banning-re akarták kenni.
A merénylő aki meg akarja ölni - felrobbantani - az elnököt de közben ő is ott van vele?! :)
7/10
King Diamond 2020 ápr. 11. - 17:24:44 7/10 Előzmény Sz. Péter
SPOILER!!!
Igen, valóban, egy "is" kimaradt a mondatból. Mert, ha úgy nézzük, az elnök mellett Mike Banninget is félre akarták állítani az útból, a kiiktatás alatt nem feltétlen megölést értettem.
Az előző felvetésedre pedig azt tudom a film megnézése alapján mondani, hogy ha Banning ott marad az elnökkel a csónakban, akkor valószínűleg együtt ugranak ki belőle a vízbe, mielőtt a drónok becsapódnak. Látszódott az is, hogy egy drón bemérte Banninget is, amint a másik csónakkal megy vissza az elnökért (aki akkor még a saját hajóján volt), de leállították a becsapódását.
Azt pedig, hogy honnan tudta az, aki kitervelte, szerintem a régi cimborája (aki amúgy megint csak úgy megjelent a semmiből, eddig említést sem tettek a létezéséről sem, hasonló a helyzet a titkosszolgálat igazgatójával is, akinek a helyére Banninget kéri fel az elnök--akit Lance Reddick alakít) ismerte már annyira, valamint, az elején, mikor elmegy hozzájuk és beszélgetnek még kérdezi is tőle, hogy minden rendben van-e, már ott feltűnik neki, hogy valami nincs rendben Banninggel.
Sz. Péter 2020 ápr. 10. - 22:53:20 Előzmény King Diamond
"hogy az elnök fő emberét próbálják meg kiiktatni, egy viszonylag jól megszervezett támadással."

Nem. Magát az elnököt próbálták kiiktatni és az egész merényletet rákenni az elnök fő emberére.
Pont ezért logikai bukfenc az egész.
7/10
King Diamond 2020 ápr. 10. - 20:53:30 7/10
SPOILEREK IS LEHETNEK BENNE!!!
A harmadik rész előtt a London ostromát is újranéztem, annak ellenére, hogy viszonylag sok mindenre emlékszem belőle, de annyira tetszett annak idején, hogy fel akartam eleveníteni. Hát, most, így a harmadik részt is látva, nem biztos, hogy jó ötlet volt. Azt írtam a másodiknál, hogy érdeklődve várom a harmadik részt. Ez így is volt, nem olvastam el semmit előtte és nem is néztem trailert sem (ahogy nem szoktam). Nem rossz ez a harmadik rész, de az első két rész színvonalát szerintem már nem tudja hozni. Két dolgot kiemelnék így előre, ami nem tetszett, vagy furcsának tartottam: az egyik, hogy minden további nélkül Aaron Eckhart elnök karakterét lecserélték Morgan Freemanre, aki az előző részbeli alelnökből lett az új elnök--ezt valamilyen szinten megmagyarázzák az IMDb-n, hogy az amerikai elnöki két ciklus lejárta miatt döntöttek így, Aaron Eckhart visszatérése elnökként már a második rész forgatásának befejeztével eldőlt, hogy nem fogják meglépni--érdekes, valamilyen szinten érthető, de legalább valami információt elejthettek volna a filmben, hogy mi történt vele, vagy én például simán számítottam egy cameora tőle, hogy valamikor a menekülése közben őt keresi fel Gerard Butler karaktere. A másik pedig Radha Mitchell (Banning feleségének karaktere) szintén, minden magyarázat nélküli lecserélése Piper Perabora. Jó, hogy túl sok szerepe nincs egyik részben sem, de akkor is zavaró valamilyen szinten.
Aztán, én is megemlíteném, amit a Port kritikája is elmond, hogy az álmatlansággal, migrénekkel küzdő Mike Banninget ismerjük meg ennek a résznek az elején, ami nagyban távol áll a második rész befejezésétől (még akkor is, ha kb. 3 év telt el azóta, ahogy az IMDb írja, a kislányuk kora alapján). Valamint, ennek megfelelően Gerard Butler is ilyen, szinte csak árnyéka önmagának, ha az előző két részt nézzük. Ezek számomra egyértelműen nem várt húzások voltak és nem is feltétlen tetszettek.
A sztori viszont nem rossz, akár számítani is lehetett egy ilyesmi történetre, hogy az elnök fő emberét próbálják meg kiiktatni, egy viszonylag jól megszervezett támadással. Mert hogy a drónos támadás abszolút látványos, jól van kivitelezve, mint ahogy a többi akciójelenet is, ezzel most sincs probléma. A színészek most sem rosszak, leszámítva, amit fentebb írtam Butlerről, gyakorlatilag ő és Morgan Freeman karaktere tér vissza csak az előző két részből, megismerünk új karaktereket, akik többnyire negatív szereplők, és abszolút nem szimpatikusak (legalábbis számomra kevésbé voltak azok). Nick Nolte-t és Lance Reddicket viszont jó volt látni feltűnni, főleg előbbit, sziporkázott a szerepében.
Az akciók, mint fentebb említettem jók, látványosak, de azért kicsit érződik a valamivel alacsonyabb költségvetés a korábbi részekhez képest. A zenék és a magyar szinkron rendben vannak.
Az is olvasható az IMDb-n, hogy Butler azt nyilatkozta, további folytatás(ok) is várható(ak) a filmhez. Itt most kevésbé tudom azt írni, hogy nagyon várom ezeket/ezt, de ennek a vége alapján ez simán elképzelhető, és valószínűleg meg is fogom majd nézni.
Eddig szerintem egyértelműen a London ostroma volt a legjobb rész a három közül (még az elsőnél is pörgősebb volt, azért tetszett nekem egy kicsit jobban), és azt nem fogják tudni megugrani a továbbiakban sem, szerintem.
7/10
5/10
danek87 2020 ápr. 10. - 11:45:12 5/10
Az volt az érzésem hogy a 24 című sorozat el nem készült mozifilmjét nézem,csak más címmel és nevekkel.Aki látta a sorozatot kb az összes fordulatot és eseményt kitalálhatja előre.Nekem így ez 10/5,5
7/10
k23328 2020 ápr. 07. - 01:25:40 7/10
Tisztességes iparosmunka.
10/10
LanyUs 2020 ápr. 04. - 09:49:41 10/10
Pörgős akció, Butler is megfelelő. Élvezhető 2 órát nyújtott. Érdemes megnézni, annak, aki egy "kikapcsolós" lövöldözésre vágyik! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy fárasztó nap után, amikor a folyamatos törvény változások gyűrűjében vagy az országban/világban előforduló igazságtalanságok hatására lestrapált fejjel leül valaki filmet nézni, nem minden esetben tökéletes színészi játékra és drámai mondanivalóra vágyik! Erre tökéletes a való élet is, mert igen előfordul, hogy megértjük ám a minket körülvevő világot és egy Butler filmre is 10/10-et adunk.
7/10
sexykex 2020 márc. 23. - 14:17:23 7/10
Nem ismeretlen sztori a tábornokok lázadása, az alelnök forradalma, a hadiipari cégek szélhámoskodása. Ennek ellenére elviselhető, már-már megfelelő feszültségű, a realitást nem sutba vágó filmről beszélünk a klisék ellenére. Kifejezetten tetszett a „drónos katyusa” ötlet és teljesen elfogadható volt Gerard Butler játéka is.
10/10
Lurkersheik 2020 márc. 22. - 07:21:45 10/10
Nagyon realisztikusak az akciójelenetek, kevés a CGI szerencsére vagy ha van az nincs elnagyolva.
Nekem ez viszi a prímet a többi akció mozival
szemben.
A sztori végig feszült és izgalmas volt, végig lekötötte a figyelmünk.

Már tudom a sztorit, ennek ellenére többször nézős.
Várom a folytatást!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu