Film

Testvérlövészek

/The Sisters Brothers/
amerikai-francia-spanyol-román western-vígjáték, 121 perc, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • f

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az elismert rendező, Jacques Audiard (Rozsda és csont, A próféta) Patrick DeWitt regénye alapján készült új filmje a westernfilm műfajának újraértelmezése, és veszélyesen, szellemesen és érzelmileg katartikusan járja körbe azt a kérdést, hogy mit jelent férfinak lenni.
1851-et írunk, és Charlie és Eli Sisters (Joaquin Phoenix és John C. Reilly) fivérek és gyilkosok; fiúk, akik egy könyörtelen és ellenséges világban nőttek férfivá. Kezükhöz vér tapad: bűnözők és ártatlanok vére is... és a bandita létformán kívül nem ismernek mást. Az idősebb fivér, a befelé forduló Eli (Reilly) öccsével együtt fosztogat, mégis mer rendes életről álmodozni. A fiatalabb, keményen iszákos Charlie (Phoenix) élvezettel veszi át a főnöki posztot a duó akcióiban. Mindketten egyre inkább megkérdőjelezik és vitatják a másik módszereit.
A Sisters fivérek útja átvezet az északnyugati vidéken, el Oregon hegyeihez, majd egy veszélyes bordélyházba a Mayfield nevű kisvárosban, és végezetül a kaliforniai aranylázhoz. Ez az utazás próbára teszi a halálos családi kötelékeket. De lehet, hogy ezen az úton akadnak rá arra is, ami még megmaradt az emberségükből?

Bemutató dátuma: 2019. március 28. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Stáblista:


Vélemény:

szavazat: 9/10 április 08. 13:42:11
április 08. 13:42:11
Művészi western.
A gyilkos is ember. Így lehetne egy mondatban összefoglalni, de ez elég durván hangzik. Pedig erről van szó ( két ember - a testvérek ) beleszületik az agresszióba, így nekik ez természetes. Minden más már fogós kérdés : az emberek, az érzések, maga az élet, minden idegen számukra. A halál az egyetlen , ami kristálytiszta számukra, fura, de érthető.
Emlékezetes darab. 9/10.
március 09. 17:12:45
március 09. 17:12:45
A hozzászólás moderálva lett.
január 13. 20:39:58
január 13. 20:39:58
Kötelező, mert vadnyugat.
Ugyanakkor, sajnos, nem érdemes eposzi magasságokba emelt lírai történetvezetést várni.
Jó a keret, de, hogy minden összeforrjon, ahhoz ennél többre lenne szükség - szerintem.
Amennyiben vadnyugat, akkor inkább Coen testvérek új filmje a 'The Ballad of Buster Scruggs'-nak sikerült megteremteni azt az atmoszférát.
Hogy ne vegyem el teljesen a megtekintéshez való kedvet, mivel azért bőven érdemes megnézni, egy gyenge 10/7-et tudok rá adni.